karinochwilma

Direktlänk till inlägg 9 mars 2010

13 veckor unga bus

Av karin - 9 mars 2010 20:11

Wilma och Miso, 13 veckor.


Idag var Lystra här igen. Tjejerna har blivit så stora. Nu kan de hänga med ordentligt. På morgonen tänkte jag promenera ner till vattnet med hundarna men insåg ganska snart att det skulle ta en vecka att ta sig ner dig med två valpar som tuggar på varandras koppel och drar åt olika håll. På morgonen när alla ska till jobbet så kommer det bilar hela tiden och då vågar jag inte ha dem lös. Vi tog bilen ner istället och gick bara strandpromenaden.


På eftermiddagen däremot så tog vi en promenad ner och gick på isen. Jag hade valparna lösa och gick på, de hängde på. Vi slöt upp med Gerd och Lasse med Mallis och Posh. Stackars snälla Mallis hade två valpar hängandes i vardera mungipan. Wilma och Posh struntar de fullständigt i, men Mallis är spännande. Jag tror att Mallis kommer att uppskatta dem när de blivit lite större.


Miso och Lystra


Vi hann även med en biltur idag och alla var snälla och tysta i bilen. När jag lämnade dem för att gå in i affären så trodde jag kanske att det skulle sitta två fiskmåsar i buren när jag kom ut. Men det var två busiga systrar som brottades i buren. Oj oj oj vad de hade saknat mig... inte alls.


Klart vi får plats i Bian alla tre Wilma, sa systrarna Bus och klämde ner sig.


Miso och jag har tränat klossen. Hon kan kliva runt när jag flyttar mig runt den och kan komma in och göra ingångar. Jag provade att ta bort klossen för att se om hon förstår, men då kommer hon liksom av sig. Jag varvarde mellan att ha klossen och ta bort den och klickade för att hon kom in mot min vänstersida rakt framifrån och sen shejpade runt henne i en ingång. Vi är inte klara men en god bit på väg.


Vi har även tränat att gå ut runt en tunna och det gör hon jättebra. Både då den stod i ett hörn så att hon fick hjälp av väggarna och då jag ställde ut den mitt i rummet.


Med Wilma har jag börjat träna greppa metallapporten, vilken hon inte gillar. Men hon började att greppa den och bjöd även ett visst motstånd. Jag tror att vår träning att greppa och hålla även har gjort att hon kan greppa leksaker och kampa bättre. OCH att hon tycker kampandet är roligare. Tidigare så har hon tagit i allt väldig lätt och gärna släppt efter ett tag.


Wilma har också fått prova att gå runt tunnan. För henne tar det längre tid att lära sig men är mycket stabilare när hon väl har fattat. Det märks att hon är lite vanare att träna och utföra saker.

 
 
Helena & co

Helena & co

9 mars 2010 22:02

Söötisarna....ed ser nästan lika stora ut alla tre när de ligger tillsammans i bian :-) Kram

Ps Vilken tid kommer du imorgon ungefär? Ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

9 mars 2010 23:53

Vilken härlig tjejbild, alla 3 så mysigt i bian! Bevisar helt klart att finns det hjärterum så finns det stjärterum :-)

Vad skönt att rastningsrundan blev positivare idag.

Kramelikram

http://stadsflattarna.se

 
Ingen bild

Lisa & Röja

10 mars 2010 10:51

Hej!
Nu ha jag hittat hit oxå:-) Fina bilder och kul att läsa om er träning. Vad söta de är Miso, Lystra och Wima i Biabädden!! Nyttigt för systrarna ändå att lära sig slappna av tillsammans!!

 
Agneta

Agneta

10 mars 2010 15:33

Vilka sötnosar du har!!! Jag längtar också tills min lilla prins kommer hem!!!! Nu e de bara en 1,5 vecka kvar!

Finns det hjärterum som finns det stjärterum he heee de e ju bara mysigare om man får trängas lite..... he heee

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Anna

Anna

10 mars 2010 22:17

hihi så himla söta de är, de tre damerna :)
Man ser verkligen att valparna vuxit sen ni hämtat dom! Och oj oj så skönt det är är när man äntligen kan börja ta med sig valp på lite längre turer :)

Ha d Bra!

http://odjurenochanna.blogspot.com

 
Bloggaren

Bloggaren

11 mars 2010 06:37

Kul att du tittade in Lisa, blev just påmind om att vi har en läxa :-)

ps. Det är några minuter om dagen de slappnar av i alla fall, och då pustar Wilma ut :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

11 mars 2010 10:58

ÅÅÅH! Vad ni är söta alla tre! Tänk om jag kunde få tränga mej ner i bia-bädden också....
Pussar från Cliffen

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Stella och Doris matte Lotta

Stella och Doris matte Lotta

11 mars 2010 19:45

Haha, tänk att Wilma ligger kvar, hon måste ha en ängels tålamod :-)

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Annika

Annika

13 mars 2010 10:59

OJ VAD STOR HON HAR BLITT! Ja fort går det, fast det är väl ganska så skönt, det är lite meckigt att ssläpa runt på en valp, fast Nikki har ju dap eller nåt å kutar med som en galning.. Lilla Wilma hon har sånt tålamod, det har inte Donna, hon har verkligen visat sina bitchigaste sidor! hhahahahahahah
kram från knas

http://annikasvovvar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Skapa flashcards