karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 mars 2010

Valpkurs i Stallarholmen, dag 2

Av karin - 22 mars 2010 09:30

Igår var vi iväg igen till Stallarholmen för det andra kurstillfället. Anna gjorde "misstaget" att fråga oss alla hur det hade gått. Givetvis hade vi tonvis med frågor och rubbade hela hennes tidschema  , men att höra allas frågor och svar är ju nyttigt, för har man inte samma fundering så kan man nog räkna med att den dyker upp förr eller senare.


Anna började med att demonstrera på Flynn. Omvänt lockande och ingångar. Sen delades vi in tre och tre och fick öva på omvänt lockande. Nästa pass fick vi träna på klossen. Alla har ju kommit lite olika långt Mallen Maja piraya 10 veckor har ju så klart bara hunnit prova på en del av det vi som har lite äldre valpar har hunnit göra. Men det gör ju inget för när alla tittar på varandras träning så finns det alltid något att förbättra eller få beröm för.


Efter en kortare paus för oss 2-benta så fick vi välja ett moment som vi skulle göra en plan för hur vi ska träna in. Jag valde att lägga kommando på sitt. Men eftersom jag inte tränat sitt så speciellt mycket så var jag ju tvungen att få det som frivilligt bjudande först. Miso som hade legat och sovit under vår paus ville knappt komma ut ur buren på frisignalen, men kravlade sig ut till slut sömndrucken och sovtufsig i pälsen. Hon var väldigt trött och allt gick mycket långsamt med inte särskilt många repetitioner. Vår egen träning igår var inte särskilt bra men jag lärde mig ändå otroligt mycket. Jag lärde mig att tänka på hur jag använder t ex frikommando, varsågod etc. Överhuvudtaget måste jag sätta mig ner och bestämma vilka kommandon jag vill ha på saker, skriva ner det och hålla mig till det.


När jag tränar ska jag dessutom begränsa Misos valmöjligheter, hon ska inte få chansen att gå ifrån mig och lukta så att jag måste locka eller ropa på henne. Koppel på under träning om hon försöker att lämna mig (främst då jag tränar med andra eftersom det blir för mycket störning).


MIN PERSONLIGA LÄXA

  • Omvänt lockande i sittande, stående och liggande position med precision, inga förflyttningar alls tillåtna.
  • Bättre frisignal ur buren
  • Bättre lek
  • Belöna åt olika håll vid ingångar
  • Miso ska behärska sig vid matsituation
  • Fortsätta med min sitträning, lägga kommando på och få stimuluskontroll på det

ALLMÄN LÄXA

  • Jobba med ingångar
  • Frivilligt sitt, stå och ligg med omvänt lockande
  • Föra träningsdagbok
 
ANNONS
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

22 mars 2010 15:11

Verkar som en till "matnyttig" dag :-) och jag skulle oxå behöva " få i läxa " att föra dagbok, för det gör jag bara sporadiskt, ( om jag inte intensivtränar nåt moment, eller del av moment ) men det är faktiskt himla nyttigt att göra det ;))

Kramizar och tack för uppis :-))

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helena & co

Helena & co

22 mars 2010 23:15

Halloj!! Glömde helt bort att vi pratat om att åka till jouren idag - kom på det nu flera timmar senare :-) Börjar väl bli gammal?! Glömde du också bort det eller? Du är ju inte riktigt lika gammal som jag :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

23 mars 2010 07:03

Lät som en mycket givande träning det där!!! Här tränar vi burträning för fullt. Gillar inte att bli instängd där. Gick dock bra i bilen så det finns hopp!

Tyra har tagit mammarollen fint och är verkligen ett föredöme för Pommac!

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

23 mars 2010 23:35

Teori är nog så viktigt :-)

Många läxor ni får... men så roligt när momenten trillar på plats ett efter ett.

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se