karinochwilma

Direktlänk till inlägg 24 mars 2010

15 veckor och långa ben

Av karin - 24 mars 2010 19:17

Miso 15 veckor och Wilma (svårt att vara valp och sitta still).


Nu har snart Miso vuxit ikapp Wilma. På höjden skiljer det bara några cm och cirka 5 kg i vikt. Idag har Wilma och Miso fått ligga ensamma i bilen i flera omgångar och hon är knäpp tyst, både när vi åker och när jag har varit borta. Som längst minst 40 minuter. Jag lämnar henne hemma också och går promenader med Wilma och hon gnäller lite men är inte särskilt upprörd. Det gick bra att lämna henne i buren i söndags också när vi var på kursen. Jätteskönt.


TRÄNING AV LÄXAN

Har inte hunnit med någon burleksträning med fri-signal ännu. Däremot har jag försökt att leka mer och klickat Miso för att ta leksaken och dra. Det ska nog gå att få ordning på. Jag har ju lärt Wilma att leka så då borde ju inte det vara omöjligt med Miso heller.


Vi har även kört omvänt lockande i stående och sittande position. Det går riktigt bra. Jag kan nästan gå runt henne nu, hon tittar så att nacken nästan går av ibland men rör inte tassarna.


Jag plockade tillbaka klossen och tränade med den igen, vi hade ju egentligen fått bort den men jag kände att jag inte riktigt var nöjd. Nu går den jättebra och hon stannar själv fint i position. Men när jag tar bort den så antingen sätter hon sig lite snett bredvid mig eller backar för långt bakom mina ben. Jag plockade in klossen igen och körde flera vändningar på stället, plockade bort den och körde samma sak utan, och det gick väldigt bra. Jag får vara noga bara och inte klicka för något snett.


Vid matdags sitter hon nu och väntar, vid minsta lilla tasslyft eller antydan till att resa sig innan varsågod så plockar jag bort maten, det går ju så snabbt att lära dem vad de ska göra.


Har även fortsatt med sitt-träningen och lagt på kommando, men ännu inte fått stimuluskontroll på det.


Nu har Helena vaskat fram mallar för träningslogg ur sina gömmor. Nu ska hon bara fylla i dem så att jag kan kopiera, visst var det så vi sa Helena? Sen får vi utmana varandra i vem som är flitigast att föra träningsdagbok.


MIN PERSONLIGA LÄXA

 • Omvänt lockande i sittande, stående och liggande position med precision, inga förflyttningar alls tillåtna.
  Vi har kört omvänt lockande
 • Bättre frisignal ur buren
 • Bättre lek
 • Belöna åt olika håll vid ingångar
 • Miso ska behärska sig vid matsituation
 • Fortsätta med min sitträning, lägga kommando på och få stimuluskontroll på det

ALLMÄN LÄXA

 • Jobba med ingångar
 • Frivilligt sitt, stå och ligg med omvänt lockande
 • Föra träningsdagbok
 
ANNONS
 
Helena & co

Helena & co

24 mars 2010 22:29

Jag kan tyvärr inte säga att syrran är lika duktig med buren :-) Jag tycker hon är värre nu än vad hon var ett tag men det kan ju vara olika mognadsstadier som de går igenom. Just nu är hon så mattig att hon helst inte går ut på framsidan om Perra ska släppa ut henne, hon springer och hämtar mig och vill att jag skall följa med. Knäppisen! Och när jag var på jobbet idag hade Perra fått i uppgift att han skulle lämna henne själv i buren och då hade hon till och med haft sönder plastbotten på buren :-( Hon var helt vild, men när hon efter mycket om och men hade lagt sig ner och varit tyst i drygt 5 minuter släppte han ut henne och då var hon helt lugn direkt! Och sen gick hon in och la sig i buren själv :-) Perra kommer med henne vid 12 imorgon. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 mars 2010 22:43

Visst är det otroligt vad fort de växer.

Skönt att det går så bra att lämna henne ensam hemma samt i buren.

Idag hade jag lite inomhus träning och Beck kunde faktiskt ligga i buren utan pip när jag tränade Walle. Gud vad jag hoppas på att detta skall fungera utomhus senare oxå.

Lycka till med all läxa!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Annika

Annika

25 mars 2010 09:32

oj vad de växer!!! Nikki har blitt så stor för två veckor sen kunde hon sova inanför min jacka på promisarna, nu kan jag inte ens knäppa igen den runt henne!

http://annikasvovvar.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

25 mars 2010 16:15

Det är inte klokt hur fort de växer!!! De är ju nästan lika stora nu :-)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se