karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 mars 2010

Huliganer

Av karin - 25 mars 2010 18:52

Idag kom Lystra hit vid 12-tiden och jag tror att Miso har legat och laddat för jäklar vilken fart det blev och "prinsessan" Lystra var inte sämre hon. Det där med arbetsro flög ju ut genom dörren i samma sekund som Lystra klev in. Trodde att huset skulle rasa. Wilma kröp nästan ur skinnet och ville sitta i mitt knä för att komma undan de två huliganerna.


Jag gav upp tanken på att jobba efter ett tag och stuvade in alla hundar i bilen och drog till klubben. Där tog vi först en promenad allesammans och sen fick valparna ligga i bilen medans jag tränade Wilma.


Vet inte vad som har hänt. Allt som Wilma kunde i höstas är som bortblåst. Jag blir bara irriterad. Rutan som satt som en smäck fungerar inte alls och eftersom jag blev irriterad och inte gav henne cred för något så vågade hon till sist inte ens försöka :-(


Det fria följet går i alla fall bra och idag gick inkallning med ställande hyfsat, inget vidare tempo och hon stannar med någon kroppslängds avstånd. Men det är bättre än förrut. Hindret gick bra och sen körde jag några till skick på rutan från nära håll och det sista gick bra. Vi är inte på långa vägar klar med något och jag känner att jag måste backa i träningen massor vilket är frusterande.


Hemma tränar vi doggy-zen och lite trix och det går bra. Wilma och jag har dessutom koppeltränat en hel del (det går ju inte an att vara slarvig nu när jag ska ha två hundar som snurrar runt). För övrigt så kommer jag att träna mer allmänlydnad med henne. Hon har varit duktig på att komma på mina inkallningar, men även där har hon börjat att maska. Det är som om hon har kommit in i en annan sinnesstämning sedan Miso kom. Från att ha varit den enda och hela tiden i centrum till att vara någon i bakgrunden. Hon tänker kanske att "bra hund reder sig själv".


Igår när jag var hos min revisor skulle hon ha ett möte med en ny kund, en hundkommunikatör. Jag kanske skulle be henne prata med Wilma, för att få höra sanningen :-)

 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

25 mars 2010 21:25

Stackars Wilma... lugna henne och säg att hulliganerna kommer att lugna ner sig om si så där ett par år!!!

Klart att det är en liten omställning även för Wilma... du skall se att hon snart är sitt gamla jag igen.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Lisa & Röja

Lisa & Röja

26 mars 2010 11:37

Vad ni är flitiga med träningen:-)
Jag förstår att det är fullt ös med två kullsyskon Jag tycker det är stökigt när jag har min "dagflatte" här 2dgr i veckan, och hon är ändå veteran men en lekfull sådan;-)

http://lisashundblogg.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

26 mars 2010 14:08

Äsch :-((( inte lätt för Wilma att bli med lillasyrra när hon varit ensam om flockens gunst ända tills nu :-)) men hon vänjer sig nog snart och tycker att det är jättemysigt med att det blir lite mera "liv i luckan" ;)))

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helena & co

Helena & co

26 mars 2010 15:23

Lilla sessan ligger just nu och sover så gott i buren :-) Hon hälsar och tackar för igår :-)

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

26 mars 2010 17:49

Det tror jag med ! Typ helgalen typ :-)))

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Gunilla, Asta & Robin

Gunilla, Asta & Robin

26 mars 2010 18:27

Vi är inte alltid så välplanerade här hemma ;) Ja, så nu ska jag titta extra noga på era filmer och låta mig inspireras :)

http://vitherde.wordpress.com

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

26 mars 2010 18:48

Tänk att tiden går så fort och att ni får sluta med ett mål mat!!!! Det längtar jag också efter för jag är så himla kvällstrött!!!!!

Igår stupade jag isäng före de hade fått kvällsmålet, gubben fick ge det och släppa ut dem. Själv stöp jag i säng som sagt var. Han släppte in Pommac till mig och han la sig snällt i buren och somnade. Sedan upp för bajsning kl 02.00 och därfter sov vi till 05.40

Hoppas ni får en trevlig helg!

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

27 mars 2010 15:48

Åh så spännande med en hundkommunikatör. Har du någon aning om vad det kostar? Vore ju kalaskul att testa. :-)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se