karinochwilma

Direktlänk till inlägg 3 april 2010

Personspår, mattlek och vittringsapport

Av karin - 3 april 2010 14:45

Igår tränade jag lite mattlek med Miso. Samma som burleken fast nu bara på en dyna på golvet. Jag lade ut dynan och hon gick direkt och satte sig på den, snacka om att burleken har gett resultat   Jag la på lite störningar och kommando. Det är klart att det är svårare att känna gränserna för mattan, så en och annan tass kom utanför. Men Miso var duktig att korrigera sig själv. Töntig husvagnsdiskussion på radion, men det får ni stå ut med . (Och så ser jag att det inte blir något mer påskgodis, ser gravid ut i 8:e månaden   )Med Wilma körde jag vittringsdiskriminering. Tidigare har jag kört med post-it-lappar där hon har fått hitta rätt, den jag har tagit på. Idag provade jag med träpinnar. Det tog några gånger innan hon fattade att hon skulle koppla på näsan, men mot slutet tog det sig och hon prickade rätt nästan hela tiden.Efter frukost idag så åkte jag iväg och la ett spår till Wilma. Det var jättelänge sedan vi spårade så det blev ett enkelt appellspår 3x100 meter och två vinklar, det fick ligga en timme och Peter fick sen gå med henne, jag gick efter. Spåret var en enkel match för Wilma, hon gick klockrent i spårkärnan hela tiden. Hon har en fantastisk nos den lilla stollaren, synd att hon är skotträdd för hon skulle kunna bli en bra eftersökshund.   


 


Miso fick också sitt första personspår. Hon fick först leka med en leksak en kort stund, Peter höll henne i koppel. Sen gick jag kanske 6-7 meter rakt in i skogen och lade leksaken. Det var så häftigt att se, Miso kopplade direkt på nosen och spårade upp leksaken. Sen lekte vi och hon fick bära med sig trofén. Duktiga lilla valpen   .


Nu blir det påskmiddag, tänk vilken fantastisk påskhelg med sol och vår i luften! 

 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

3 april 2010 17:56

Vad roligt att ni varit ute och spårat och att det gick så bra för båda.

Jag tog upp viltspårandet lite igen med Walle efter väldans långt uppehåll. Förra veckan trodde jag bara att han var lite ringrostig... men efter dagens spårning så undrar jag om han förstod att det var spåra blod & klöv han skulle,tror minsann att han spårade allt annat utom just det vissa partier :-(

Vädret är fint även här, hoppas det håller i sig för imorgon skall vi träna jakt hela dagen och på måndag är det tänkt att vi skall gå på jaktkurs och lära Walle lita på sin MOR.

Hoppas påskmiddagen smakade dejligt.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Anna

Anna

3 april 2010 19:00

Åh vilken bra lördag ni verkar ha haft! :)
Att Miso var så himla duktig på sitt första spår ska hon absolut ha en eloge för! :)
Tora var super vimsig och mest lallade runt i skogen hon ;p gjorde ett viltspår åt henne innan snön kom, och det jäklar spårade hon snyggt på, så jag hoppas på att personspår oxå ska gå bättre detta år! :)
Väntar på att se lite video då :)

Kram!

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Sarah, Ior, Pippi & Wilda

Sarah, Ior, Pippi & Wilda

3 april 2010 19:30

En riktigt GLAD PÅSK önskar Söderköpings gänget ;)

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Matilda

Matilda

4 april 2010 01:24

Vad kul att få se film och Miso är ju grymt söt och självklart även duktig :)

http://www.goldenliv.com

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

4 april 2010 05:48

Det där var ju också en variant av vittringspinnen! Såg ju ut som om hon snappade upp det till slut!!! Bra!

Vad duktig han är Miso, he heee. Här har vi inte kommit så långt men jag är nöjd ändå!

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Anna

Anna

4 april 2010 10:45

så himla söt Miso är, man ser så väl hur hon tänker! Och stor har hon blivit oxå :)Träningsvideo med valpar är så sweet!!
Och Wilma fattade ju vad det hela handlade om, duktigt! Gillar att man riktigt ser när hon kopplar på näsan! (på Tora snarare hör man det ist ;p)
Blev faktiskt inspirerad att träna lite vittring själv med Tora nu.. Kanske kommer video sen då! :)

Jaa, du kan ju prova en Y-sele på henne! Vet inte hur lätt hunden lyckas ta sig ur den, men du kan ju prova lite på nån djuraffär innan inköp?
Än så länge gillar jag selen skarpt iaf! Sitter bättre än de vanliga :)

Ha en bra söndag!
Kram

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Helena & co

Helena & co

4 april 2010 17:46

Va härligt med nosarbete för både Miso och Wilma. Jag har alltid tänkt att pinnen är förbrukad om hunden har tagit den i munnen och då går det ju åt en herrans massa pinnar om man skall byta så fort de tagit fel :-) Men när jag ser på din film så verkar det ju inte spela nån roll att Wilma har tagit pinnen i munnen. Tänkte tina blod och ta fram klöv tills imorgon så Perra kan lägga ett spår till Vilja som vi kan ta på eftermiddagen/kvällen och så ska jag lägga ett kort kort till Lystra när vi kommer hem från Stallarholmen. Ses imorgon, kommer du kl 7.30 eller när åkte vi sist? Kram och god fortsättning på påsken!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

4 april 2010 18:25

Blev så inspirerad av dig och hur du gjorde med pinnarna att jag gjorde ett försök i skogen, denna gång gick det hem till 100% Precis så här har jag velat att hon skulle göra!!!

Tack, du e verkligen en inspiration!

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Ingen bild

Molle

4 april 2010 21:08

Kikade in lite för att kolla in syskonbarnet. Hoppas du fått massor av ägg i påsk!!

 
Camilla

Camilla

4 april 2010 21:34

WOW!! Behöver jag säga något mer? ;)
Super duktiga tjejer...alla tre :)

http://www.bentley.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

4 april 2010 22:30

Jag tycker husvagnsdialogen är skojig jag ;-) Och det är ju bara en bylsig tröja du har på dig, eller hur?? Superduktig Miso!!! Och vilken tur att jag köpte spårpinnar igår, har bara använt kottar på Pingla.. Wilmenlund är ju riktigt kalasbra! Kul att ni testat spåra också!

http://www.ryegates.se

 
Sarah, Ior, Pippi & Wilda

Sarah, Ior, Pippi & Wilda

5 april 2010 20:59

Kul att se Miso o "mattan träningen" :) Jag flyttar alltid pinnarna en bit också mellan varje gång, tänker mig att om man lägger en pinne utan vittring, på samma plats som det ha legat en med vittring, kan det göra hunden osäker, men jag kanske gör det svårare än vad det är ;)

Annica: Man köper ju inte spårpinnar, man köper fyrkantsstav o låter någon såga till pinnar... Mycket billigare!!! :)

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Annica

Annica

6 april 2010 00:36

Sarah, det har legat länge på Thomas "to do list" att fixa pinnar men nu så passade jag på köpa när jag ändå var på "shoppa loss" humör ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se