karinochwilma

Direktlänk till inlägg 12 april 2010

Stort kalas och träning i nya miljöer

Av karin - 12 april 2010 08:41

I helgen hade vi 70-årskalas för min mamma. Det var fullt upp med förberedelser och inte mycket tid för annat. Hundarna kunde inte vara med på festen, allergifria lokaler, så de fick bl a vara hos min pappa. Bra träning att vara i lite nya miljöer och utan matte och husse. Wilma har aldrig varit något problem att lämna bort, hon ser alltid till att ha det bra och få uppmärksamhet.


Wilma hittar alltid den bästa platsen att ligga på, i det här fallet pappas säng :-)


Miso har inte blivit lämnad på så många olika ställen ännu, hon är antingen med oss hemma eller hos Helena. Men det verkar som om även hon finner sig tillrätta. När Wilma är med henne så håller hon koll på henne att hon är kvar, ungefär som hon för det mesta rantar efter mig då jag är hemma. Det är bra att de får vara med många olika människor så att det blir lätt att lämna bort sen när vi behöver hundvakt. Med Wilma har jag bara behövt säga nu ska du gå med den och den och lämnat henne. Hon är iofs en ganska självständig hund i såna sammanhang.


Wilma och Miso 17 v, lika stora.


Har tyvärr inte hunnit träna så mycket som jag har önskat, vare sig med Wilma eller Miso. Ska ta tag i Wilmas träning nu ordentligt, det kändes ju kul sist vi tränade.


Med Miso har jag försökt träna in lite trix (som vi hade i läxa). Hade först tänkt att vi skulle träna att backa upp på en låda. Backandet har vi och jag började först med vårt lilla trappsteg in i köket, men Miso vill inte kliva upp på det heller. Vi fortsätter och tränar. Började dessutom träna att hon ska lägga en tass över den andra då hon ligger. Båda dessa moment kommer nog att ta lite mer tid att träna in.


Gjorde det lite enklare för mig (eftersom vi har läxan till på söndag :-) genom att köra 8:or runt mina ben och det har hon börjat att greppa, bra också med ett trix där hon måste stå och vara i rörelse eftersom hon är en eftertänksam liten dam. Har dessutom fortsatt med puppy-yogan, filmade lite. Hon är så himla söt. För att det inte ska bli så tungt att ha henne på armen så vill jag att hon sitter ner. Men hon är ju lite ostyrslig och baken glider bakåt så det är lite svårt för henne :-)
 
ANNONS
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

12 april 2010 15:34

Söt som sjutton är ju Miso när hon tycker att det går lika bra med selleri; alltså kör med tugghand istället för tuggben :-)))
Eftersom vi inte fick nåt tips från varken dej eller Helena, så har vi faktikst börjat använda targetstickan för att träna in kryp .. *fniss* !
Kanske vore bättre att träna nåt som ingår i elitydnaden, nu när det snart är dax för start, eller .. Oooops !

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helena & co

Helena & co

12 april 2010 22:25

Åhh söta duktiga Miso! För oss har det inte blivit mycekt till träning de senaste dagarna :-( Snart måste vi ju börja med trick nummer två! Idag har Lystra iallafall haft en hel del burträning när hon har varit jobbarhund :-) Hon hade skött sig jättebra enligt husse! Ses imorgon. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

12 april 2010 23:53

Jag tycker Miso är som sötast när hon gnager lite på din hand.. I övrigt påminner hon mig om en Gibbonapa när hon hänger på armarna *hehe*

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

13 april 2010 00:11

Vad go hon är Miso när hon prövar ena tassen, andra tassen och båda och hon ser så lycklig ut när belöningen kommer :-) Otroligt charmig är hon när hon lixom sitter på hela rumpan (så kan Beck sitta fortfarande ibland).

Skönt att det funkade så bra att lämna bort tjejerna när de inte kunde vara med på den stora balunsen.

Fortsatt lycka till med trick-träningen.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Camilla

Camilla

13 april 2010 13:46

Men lilla gull!! En sån duktig liten flicka!!
Bra gjort av Wilma att hitta bästa platsen hos pappa ;)

http://www.gizmobus.bloggplatsen.se

 
Agge

Agge

13 april 2010 18:31

Vad duktig Miso är!!! Tänk att det bara skiljer 5 veckor mellan våra puppisar he hee!!! Det känns då som flera månader då man ser hur duktig Miso är!

Lycka till med träningen, ni är ju kanonduktiga ju!

Hälsningar

/Agneta

http://www..nogg.se/tyra

 
Anna

Anna

13 april 2010 22:42

Hälsa mamma och gratulera! Hoppas att ni har lika fint som vi! Kram Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Ann-Sofie o Madonna

Ann-Sofie o Madonna

14 april 2010 23:16

åhhh va duktiga ni är, söta Miso o duktiga matte!!

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Agneta

Agneta

15 april 2010 15:56

Hoppas ni får en trevlig helg! Ska försöka komma mig ut och träna i helgen, ska bli så kul så!

Hej svejs

/Agneta

http://www..nogg.se/tyra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se