karinochwilma

Direktlänk till inlägg 15 april 2010

Mycket av allt

Av karin - 15 april 2010 21:17

Idag har ystra systra Lystra varit här hela dagen. I morse fick vi följa med matte in till stan och vänta i bilen medans hon var in i ett kort möte. Sen åkte vi till klubben och gick en promenad i skogen och stuvades sen in i bilen igen. Där fick vi sitta medans matte och Wilma tränade. Tråkigt, men vi passade på att ta en tupplur.


När vi kom hem så fick vi vara ute i den rymningssäkra hagen som husse gjorde i ordning igår. Eftersom det blev fint väder på eftermiddagen så tänkte matte passa på att vårstäda i trädgården. Vi hjälpte såklart till och drog i alla döda kvistar som matte klippte bort. Jag tänkte städa dammen och upptäckte att det var jättekul att plaska runt. Lystra var också på väg att hjälpa till  och tänkte prova att dyka från det lilla vattenfallet men då kom matte och tog oss i nackskinnet och sa till oss på skarpen  . Efter det blev det hagen igen.Vi har ju inte tränat så mycket inför kursen på söndag. Jag och syrran hade hört att vi skulle träna på att leka och kampas. Men det kan vi ju redan, se här vilken bra tyngd jag har bakåt. Förstår inte vad matte dillar om? Att jag inte kan leka?Sen gick matte över till grannen för att fika och då fick vi följa med för att hålla ordning på grannens barn. Pust! Vi fick städa undan halva äpplen och päron som barnen tappat på gräsmattan. Hittade dessutom lite gammal potatis, vilket visade sig vara ett misstag eftersom grannen tänkt sätta dem lite senare. Hur skulle jag kunna veta det. Nu är jag i alla fall rejält trött efter att ha slitit och jobbat hela dagen. I morgon kommer syrran hit igen, vi får se vad vi kan hjälpa till med då.


Wilma och Miso, 18v och högre än Wilmenlund.


WILMAS TRÄNING

Vi körde bara en kortis idag för att känna av var vi ligger till, det var ett bra tag sedan vi tränade. Tycker dessutom att de där korta passen är bra. Wilma kändes taggad och vi började träningen med lite lek. Det var två andra tjejer där och tränade med flera hundar, så det blev bra störning också.


Rak inkallning: 20 meters avstånd mellan oss. Full kareta mot mig och en vändning i luften in mot mitt ben. Inte det snyggaste avslutet men bra tempo och attityd.


Inkallning med ställande: 20 meters avstånd mellan oss. Jag stannade Wilma när hon var ca 6-7 meter ifrån mig, hon stannade med några steg. Fortfarande vårt svåraste moment.


Rutan: Lånade rutan som tjejerna ställt upp, Wilma hade alltså inte sett mig placera ut den. Riktade upp henne och hon sprang med god fart ut, ca 2-3 meter från rutan så syntes det att hon fick syn på den, sprang rakt in och ställde sig i mitten. Kanonbra! Jag gjorde bara ett skick.


Fritt följ: Något bakom och slarviga vänstersvängar, bra språng marsch med avslut.


Fjärren: 5 meters avstånd. 1 sitt med belöning, därefter hela momentet 2 ggr. Ena gången lade hon sig på eget initiativ då jag väntade med kommandot. Andra gången gjorde hon alla skiftningar rätt.


Apporten: 3 skick, bra tempo ut, något slarvigt och snett avslut en gång.


Platsliggning: Nacka BKs plank är under all kritik, man kan se rakt igenom. Det går allt så inte att helt gömma sig. På ena sidan ser hunden fötterna, på andra sidan är stora glipor så att hunden kan se fötter och ben. Jag lade henne 1 minut på ena sidan först, sen 3 minuter på andra sidan. Tänkte att det kanske var bra att Wilma ändå såg mig lite, lite enklare dåld platsliggning. Bra störning med de andra hundarna och några som tjoade och skrek upp i skogen. Wilma låg kvar fint båda gångerna, även om hon kollade efter ljuden.

 
ANNONS
 
Ystra systra Lystra

Ystra systra Lystra

15 april 2010 23:29

Ses imorgon och då blir det ju all day och all night long för jag hörde att matte sa att du skulle få sova hos mig imorgon :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

16 april 2010 08:43

Så stor valparna blir!! Låååånga fina spiror :)

Verkar ha varit en lyckad träning ändå, så himla skönt när man får in dem! Ger inspiration till att träna på mer sen ;)

kram!

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Agneta

Agneta

16 april 2010 09:38

Ni har verkligen varit duktiga idag och hjälp till att städa! Fin träning var det också, här har vi legat lite på latsidan med det sedan plumpen förra gången....

Kram o trevlig helg!

/Agneta

http://www..nogg.se/tyra

 
Ingen bild

Lisa & Röja

16 april 2010 22:25

Hi, Hi! Vilka trädgårdsmästare du har!
Ses på söndag!

 
Anna

Anna

17 april 2010 18:29

Jaa, är nog både för och nackdelar med att flytta upp tidigt kan jag tänka mig...
Än så länge ligger inte Tora säkert, hon gjorde det vid förra kursen, men sista tillfället hade vi träningstävling och då satte hon sig två gånger... :s
Sen har det varit lite si och så med platsliggningen, jag går ofta tillbaka till henne och ger belöning för att förhoppningsvis få en säkrare plats sen..

Vår kursledares unga flatte hamnade brevid en leksugen schäfer vid deras första tävling. Schäfern studdsade upp och flatten efter, sen tog det över ett år innan han låg utan att försöka bjuda upp hunden brevid till lek.. Klart man hellre tar det än att hunden blir påhoppad, och förhoppningsvis så slipper man nåt av alternativen!

Ha en fortsatt kanon helg :)

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

17 april 2010 23:03

Alla vill dra sitt "strå till stacken" när det gäller vårstädning i trädgården. Är någon av syrrorna högre än den andre... eller är det så att det står på olika höjder?

Bra träning du fick till med Wilma... kanon med rutan, måste kännas skönt att den sitter.

Lycka till på kursen imorgon.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Anna

Anna

17 april 2010 23:17

Karin, Peter, Wilma, Miso!Välkomna på 15-årskalas hos oss den 25/4 , vi hörs om tiden. Hoppas ni kan komma, vi bjuder på mat och tårta.
Kram Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,C0la

lotta med Juni ,C0la

18 april 2010 09:54

haha intensiv dag:)underbart fina de är wilma och Miso:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

18 april 2010 18:12

Nu väntar vi ju på uppisar även från Misohållet ju :-))) för snart är du nästan lika bra ( = läs dålig :-(( ) som vi på att uppdatera *harkl* !!

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

18 april 2010 20:17

Skulle du vilja gå in och rösta en 5-a på min gräsmatta? Rösta gärna ettor på resten på topp5, så sänks deras medel och min plats säkras...http://foto.viivilla.se/rosta.php?bild=7036
MVH EMMA

http://www.emmisenslillablogg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se