karinochwilma

Direktlänk till inlägg 18 april 2010

Sista tillfället för valpkursen i Stallarholmen

Av karin - 18 april 2010 21:33

Vi har hunnit med en hel massa på kursen, Helena har skrivit en bra resumé. Tyvärr har jag inte hunnit träna så mycket de senaste veckorna. Men man lär sig jättemycket på vad alla andra har tränat och kan, så jag rider på den vågen så länge  . Ikväll har jag i alla fall ägnat flera timmar till att skriva kriterielistor, nu ska det bli en riktig träningslogg. Ann-Sofie, en deltagarna på kursen har varit superduktig och var så snäll och delade med sig av hur hon har gjort. Jag ska prova hennes sätt att föra logg och se om det kan vara ett sätt som passar oss. Den kändes i alla fall enkel och hanterbar.


Det och att träna korta pass är något av alla de saker Anna har försökt trumma in i oss och som jag känner att jag verkligen vill ta fasta på. Dessutom så tror jag vi har lärt oss dra bättre nytta av att ha träningskompisarna. Helena och jag tränar ju nära varandra ofta och kommer med tips till varandra, men det är egentligen ganska sällan som vi hjälper varandra under träningen, än mindre nu när det är fyra hundar som ska tränas.


Detta är ytterligare en anledning att föra logg och följa en kriterieplan får då vet träningskompisarna vad det var tänkt att man skulle göra och tala om när man avviker från planen.


Idag fick vi visa trixen vi skulle ha lärt in tills idag  . Med tanke på hur lite vi har tränat så skötte sig Miso bra ändå. Vi visade upp vår puppy-yoga och Miso gjorde sitt bästa. Hon sitter som en hösäck utan balans och försöker. Jättesöt. Vi körde också vår lilla 8:a mellan benen.


Det är lite svårt med kroppskontrollen :-). Foto: Helena.


Idag fick vi vara en flattegrupp med alla syrrorna. Vi gjorde ett tappert försök att ta en gruppbild. Inte helt lätt med tre syrror med siktet inställt på allt annat än att sitta still.


Här sitter i alla fall hundarna fint ;-). Foto: Helena.


Eftersom syster Lystra har haft urinvägsinfektion och skvätt omkring ohejdat så har jag försökt rädda bilen så gott det går från kissfläckar. Tidningarna som jag lade under skyddsklädseln lästes noga både till och från Stallarholmen. Varje gång jag tittade så hade Lystra eller Miso en pappersbit i mungipan och när vi öppnade bagagen så flög det ut konfetti.Som ni ser så hade vi en fantastisk solig dag. En perfekt avslutning på en jättebra kurs. Jag gillar verkligen Anna som instruktör. Hon är konkret, har lösningar och ser alltid något som man gör bra, även när det känns annorlunda. Det känns som mycket positivt träningstänkande. Det har dessutom varit en bra grupp, kul med entusiastiska och kreativa människor som delar med sig och är bra på att peppa. Vi får se om vi kan fortsätta något i vår eller efter sommaren. 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

18 april 2010 22:41

Att allt roligt måste ha ett slut... fast jag tror att det kommer att fortsätta med era underbara arbetsvilliga valpar :-)

Så goa dom är både Helena & Lystra på filmen
:-))))

Ha en bra vecka!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Ann-Sofie o Madonna

Ann-Sofie o Madonna

19 april 2010 06:51

Du är ju sååå duktig Karin, blir spännande att följa er framfart efter planerna nu!! Kram på er o PS! vi fick också med lite av konfettin, min sakletare måste hittat det utanför er bil hihihi

http://zetterljungs.cybersite.se

 
lotta

lotta

19 april 2010 07:02

lået som om kursen har vart väldigt ra. gud så kul att ha valpar sammtidigt:)
Haha, ja man får vara glad för det lilla;)jag e hellre gift med en hundtränare hihi;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

19 april 2010 12:33

Klart tjejerna ska ha confetti när det är party :-))) och det syns ju tydligt att lilla Miso bara slappar efter festen på din arm ;))) eller om det var under armen *s* !

Kramizar från oss, som tror att ni lagt en kanonbra grund för systrarna Bus bl a genon den här valpkursen som ju låg perfekt i tid för er !!!

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Lisa & Röja

Lisa & Röja

20 april 2010 23:06

He, he som tur orkar nog ingen se filmen när Röja o jag INTE får till vårt trick!! Men Tack för himla trevligt och givande sällskap på kursen. Det blir kul att följa dig och Miso framöver. Röja är sååå stolt över sina systrar:-)

http://lisashundblogg.weebly.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se