karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 april 2010

Strukturerad träning

Av karin - 22 april 2010 20:12

Nu har jag skrivit en massa kriterieplaner, jag är faktiskt lite nöjd med mig själv, fast jag måste gå tillbaka, läsa igenom och revidera lite. Tror den ska få ligga till sig lite först så att jag kan se på den med färska ögon. På fria följet har jag fått in 24 kriteriepunkter   


MISO

Igår tränade jag och Helena igen. Vi tog en hund i taget och hjälptes åt. Vi gjorde lite budföring med valparna som sen ska bli hopp över hinder. De fick också träna på apporteringsövningen vi gjorde på kursen, där man växlar mellan att visa ett föremål och leka. Denna övning kräver lite torrträning utan hund för jäklar vad det är svårt att koordinera, föremål, leksak, och klicker. Man ska ju klicka när man har visat föremål, jag klickade konsekvent när jag började leka


WILMA

Wilma fick göra tre inkallning med ställande. De första gångerna försökte jag få henne att stanna halvvägs och då var bromssträckan längre. Det sista kommenderade jag henne då hon hade ca 5-7 meter kvar fram till mig och då stannade hon bra. Vi får fortsätta att träna med kort avstånd mellan henne och mig och länga med en halvmeter i taget.


IDAG

Igår gjorde jag ett träningschema för denna vecka så idag hade jag övningarna klara. Men idag har vi haft ystra systra Lystra här och jag visste att det inte skulle bli så mycket träning. Jag hade bara skrivit in Fritt följ och hopp stå i dagens schema. Båda gjorde vi inomhus eftersom jag håller på att frysa ihjäl och vill vara ute så lite som möjligt. Båda övningarna gick bra och i morgon hoppas jag på att kunna flytta utomhus.


I morse var vi  nere alla fyra och träffade gänget. Systrarna Bus hade hur kul som helst och plaskade runt i vattnet. Hoppas kunna lägga ut film senare.


Nu hoppas jag att det blir varmare snart för jag fryser hela tiden. På måndag-tisdag ska jag på sista kurstillfället för klickertränarkursen i Stallarholmen, det har blivit tätt på given med kursandet senaste tiden.


Nu håller Helena på att fixa jaktkurs för valparna hos Eva Thorén också. Än så länge så kan vi inte göra så mycket med valparna, men man kan alltid träna lite lydnad, sitta kvar på mattan och vänta. Det senare ska jag börja med nu, flytta ut burleken/mattan på tomten här hemma.

 
ANNONS
 
Annika

Annika

22 april 2010 20:46

hej! Å vad flitig du är med Miso!!=) Hos oss är har det vart lite kaos, nikki blev biten i ögat, men tack och lov klsrsde sig syn och allt. Hoppas vi kan ses snart så valparna kan få busa lite.. tjingeling
annika med trion

http://annikasvovvar.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

22 april 2010 21:13

Tjaba !
Du får gärna beskriva lite närmare hur den där apporteringsövningen ( som ni praktiserat på kursen ) går till :-))och så sitter jag här och försöker räkna till en himla många massa kriterier på ff, och undrar hur jag ska Blandispirayan att greppa det till på lördag *fniss* om vi alls kommer till start alltså ;)))

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

22 april 2010 23:51

Krit....plan, det kan jag inte ens stava till.

Flitens lampa lyser... underbart, ni kommer att få till sådana superbraiga träningspass även utomhus.

Gällande jaktprovsstarter så finns det förnärvarande inga sådana planer... blir förhoppningsvis ett "Ökl-test" på sista kursgången den 13/5, därefter tar jag nog lite ställning till om det blir fler starter eller ej.

Imorgon är det fredag... en bra veckodag tycker jag :-))))

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Linn

Linn

23 april 2010 08:54

Vad roligt att gå kurs hos Eva! Vi bor så långt bort så vi får ta privatträningar där istället :)

http://hundlycka.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

23 april 2010 19:11

Halloj, long time no see :-)

Det är bara bra med lilla bebben, men jag är rätt trött.

Ni är så duktiga med träningen, ska bli kul att se era framsteg när vi ses nästa gång. Jag tänkte träna vid 9 tiden imorgon, häng på om ni vill.

Kram kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Linn

Linn

23 april 2010 21:16

Ja, Eva kan jag verkligen rekommendera också, när jag åkte därifrån var jag alldeles salig :)

Självklart tror jag att det kan vara självbelönande för henne att hoppa i och ta upp dummyn och kunde jag skulle jag se till att hon inte kunde, men jag tycker ändå det här har effekt om än det tar lite längre tid. (Om man nu ska säga att fem rep är lång tid, hela förra sommaren var ju bara en evig kamp om att ta det lugnt vid vatten utan några vidare framsteg).
Hon värderar maten mycket och verkade rätt förnärmad över att hon inte fick något för att hon faktiskt tog upp dummyn, och till slut verkade det ju koppla så det var värt risken tycker jag att låta henne försöka utan mer vinst än bara ta dummyn. Hade jag kunnat fånga in henne eller hindra henne vore det nog en annan sak, men det där är en riktig liten missil.

http://hundlycka.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se