karinochwilma

Direktlänk till inlägg 24 april 2010

Vårens första jaktträning

Av karin - 24 april 2010 20:06

Gick av stapeln på Värmdö BK. Tur att jag inte tog med Wilma för på Värmdö BK har de skjutbana precis bredvid appellplanerna och i dag pangades det rejält. Vet ju det sedan tidigare så det fanns en tanke med att lämna Wilma hemma. Miso har inte hört skott sedan hon bodde hos uppfödaren och det sista jag vill är ju att Wilma ska "smitta av sig". Miso reagerade inte nämnvärt, tittade upp någon gång, men fortsatte sen med det hon höll på med.


Går man upp en bit i skogen så kommer man till en jättestor äng, tyvärr är det mycket sorkhål och någon såg en huggorm som jäste i solen. Vi höll oss på ett mycket litet område och valparna fick inte göra/röra sig mycket alls.


De andra körde stadgeövningar. Miso fick sitta och titta på mycket, hon fick inte ens hälsa på de andra hundarna. Hon pep några gånger och jag belönade henne när hon satt tyst. Jag gjorde mattleken med henne. Fick henne att gå till mattan och sätta sig, använde omvänt lockande och fri-signal. Hon var jätteduktig, det är bara att fortsätta och länga tid och avstånd.


Jag gjorde även den lilla dirigeringsövningen jag och Helena gjorde för några dagar sedan. Satte ner Miso, använde omvänt lockande för att hon skulle sitta kvar då jag lade godis i skålen. Sen visade jag på skålen, klickade några gånger för att hon tittade dit jag pekade och gav sedan ett varsågod. På den lilla stund vi tränade så blev hon både bättre på att sitta kvar då jag gick bort och lade godis i skålen, det gick fortare att fokusera på var jag pekade och hon förstod mitt "varsågod - hämta belöning".


Sen fick Helena hjälpa mig att fixa till Misos öron inför nästa söndags drabbning i utställningsringen. Nu har min lilla valp inte fina lurviga öron längre, nu ser hon ut som en minivariant av en vuxen flat.

 
ANNONS
 
Lisa  Röja

Lisa Röja

24 april 2010 21:05

Skönt att skotten inte är något problem. Kanon med "matta" övningar och omvänt lockande där!! Jaha så nu har Miso inte heller "valp-looken" kvar längre:-)

http://lisashundblogg.weebly.com

 
Helena

Helena

24 april 2010 23:02

Flåt att jag tog bort Misos gulliga öron.....och min lilla dam som precis har fått sitt ludd på öronen.....jag har fortfarande ångest för att ta bort det tills på söndag :-)

Jag tränade fällen med Lystra nu på eftermiddagen men maximal störning = jag tränade fotgående med Vilja och gick ca 10 meter bort så hon nästan inte såg mig och hon var JÄTTEduktig och satt kvar!!! I början kom hon några gånger och försökte göra ingångar bredvid Vilja men sen när jag bara väntade ut henne såg hon ut som om hon tänkte....javisstja och så sprang (lufsade) hon och la sig på fällen!! Såå söt!

Kram och tack själv för idag.

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 april 2010 23:43

Vilken tur att du tänkte på att det kunde skjutas där ni skulle träna idag... för Wilmas skulle alltså. Skönt att Miso inte berörs ett dugg av skott :-)

Så då har alltså lite av "charmen" åkt av idag... men trösten är att det växer ut ganska snabbt igen.

Ha en fortsatt bra helg!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Annika

Annika

25 april 2010 14:01

halloj!Tack för alla fina inlägg i gästboken!!! Blir sååå glad varje gång.. Vi börjar lugna ner oss efter allt som hänt å Nikkis öga läker jätte fint..
Ja lördagar ingen bra dag på Värmdö BK om man har skotträdda vovvar.. Tror inte att du behöver oroa dig att Miso ska ta efter Wilma om du inte gör en stor grej av det. Nikki ger fullständigt fan i att Pluto skakar, utan trampar på som om livet va en dans på rosor!Kram på er!!

http://annikasvovvar.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

25 april 2010 18:36

Härligt att hon inte reagerade på skotten, tror att det var en klok tanke att lämna Fröken Wilmenlund hemma.

Så det är dags för utställning? :-)
Vart ställer ni någonstans, jag kanske kan komma och kika/fota/sällskapa/fika ;P

Kram

Ps. Idag smög vi iväg till Nynäs BK och startade tvåan, jag bestämde mig för två dagar sedan att kolla om de hade plats över, vi fixade det, men det var på håret...

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

25 april 2010 19:23

Snacka om "hålligångiskogen" fast det iofs var BeachParty det handlade om :-)))
Ja, jag vet att jag ligger lite efter, men snöööööandet som ställde till det så att sässongsdebuten efter mycket om och men blev inställd, gjorde att man blev lite "trött i mössan" .. *harkl* och då är det väl inte så konstigt om man inte hänger med, eller ... *fniss* !?

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

26 april 2010 13:14

Babe,
jag är hemma från jobbet den här veckan så om ni ska ses något med vovvarna och promenera, fika, träna (doldplatsliggning), hör av er!

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Anna

Anna

27 april 2010 11:17

Åh så skönt att Miso inte regerade på skotten!! Kanon! :)

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se