karinochwilma

Direktlänk till inlägg 26 april 2010

Dag 7 av 8 i Stallarholmen

Av karin - 26 april 2010 21:20

Nu är min klickertränarkurs hos Anna nästan slut, bara morgondagen kvar. Tråkigt för det har varit mycket givande och roligt. Men nu hittar min bil nästan dit av sig själv, så vem vet, det kanske blir fler kurstillfällen där framöver?!


På dagens schema stod baklängeskedjning. Men eftersom de i kursen har lagt till ett nytt kapitel om flyt så klämde Anna in ett sånt teoripass också. Sen fick vi praktisera på några beteenden för att testa om vi har flyt. Jag valde Sitt, ligg, stå och greppa leksak. Jag började med sitt följt av greppa leksak. Båda med bra flyt (hunden frivilligt erbjuda flera repetitioner, utförda på samma sätt hela tiden och med bra tempo). När jag sen nästa pass skulle prova Ligg så tyckte Wilma att det var en bra idé att hålla sig till Sitt, för det fungerade ju förra gången. Till slut gav jag upp och tog handtarget istället eftersom det är så tydligt och inte alls likt vare sig sitt eller ligg. Wilma hade bra flyt i detta också, duttade hårt och precist.


Efter nästa teoripass som handlade om baklängeskedjning fick vi även prova på det i praktiken. Vi skulle utan stimuli få hunden att utföra beteenden och sen baklängeskedja dem. För att göra det tydligt för hunden så hade Anna valt en liten kedja som bestod i att: hoppa över hinder, lägga/sätta sig på en dyna. Om inte hunden kan sitt och sitta på dynan resp hopp över hinder så måste detta brytas upp och tränas in först i mindre delar.


Baklängeskedjat:

1. Frivilligt sittande på dyna

2. Hopp över hinder - Frivilligt sittande på dyna


Wilma fixade det ganska snabbt så då fick jag hitta på en ny baklängeskedjning. Hopp över hinder runda en hink och hoppa tillbaka till mig. Var först tvungen att shejpa in runda en hink separat.


1. Hoppa tillbaka till mig

2. Runda hinken - Hoppa tillbaka till mig

3. Hoppa ut - Runda hinken - Hoppa tillbaka till mig


Även detta fixade Wilma snabbt, så då var jag tvungen att hitta på ytterligare en kedja. Usch vilken dålig fantasi jag har. Men som Anna sa, det behöver inte vara så märkvärdigt. Det var principen vi var ute efter. Denna gång lyckades jag få in en liten oavsiktlig framåtkedjning också. Givetvis var det när Anna såg på också (oups! :-P). I morgon kommer vi att fortsätta med baklängeskedjningen med grundfärdigheter vi har stimulikontroll på.

 
ANNONS
 
Helena & co

Helena & co

27 april 2010 07:58

Jadu Wilma du gör det inte lätt för matte när du är så snabb att fatta :) Då måste ju matte komma på nya saker hela tiden :)

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lizzieonline ...

Lizzieonline ...

27 april 2010 09:16

Ser fram mot fler braiga tips efter dagens avslutning !!!

Släpp fångarna loss det är vår ;)) hälsar förresten, som Lizzie kedjar hej vilt både fram- och baklänges *harkl* !!
Hennes kortaste kedja ligger på nivå "hemtjänst" vilket innebär att man ibland funderar över varför hon står framför en med en min som säger : Är du dum, eller !? Ser du inte att jag hjälpt till att "plocka skräp" och nu vill jag ha pant .. Oooops !
Skräpet kan tex bestå av en nästan osynlig liten plastbit som hon då håller i sin stända trut ... *fniss* !

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

27 april 2010 11:15

Låter som kursen varit kanonkul!! Visst får man massa bra inspiration efter kurstillfällena? Blir alldeles påhittig och träningssugen jag iaf ;)
Ha d bra!

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
agneta

agneta

27 april 2010 20:30

lät verkligen kul träning det där. Ja du, stimulikontroll???? Vad e det??? Hundarna har väl bättre än en själv många gånger he heee....

Kul att det funkade så bra!

/Agge

http://www..nogg.se/tyra

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

27 april 2010 22:34

Den enda kedjning jag fixar är när jag kedjar fast min cykeln :-)

Hoppas sista dagen varit lika toppen som de andra 7 tillfällena.

Fräckt nytt hundrasnamn du kom på om man korsar en boxer med en flatte :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Helena & co

Helena & co

28 april 2010 21:11

Hej! Nu har Eva lagt ut valpkurserna, det blr antingen tisdagkvällar eller onsdagskvällar från kl 18. Vilket funkar bäst tror du? Kolla in datumen på länken:
http://www.evaths.hundbenet.se/36f550319a58428bbebb51002006d8d6.html

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se