karinochwilma

Direktlänk till inlägg 17 maj 2010

Om ni vill vara för er själva en stund

Av karin - 17 maj 2010 08:07


Flytta till Husby, norr om Uppsala! Jag tillbringade 3 timmar och 10 minuter där igår. Det var ungefär 3 timmar och 7 minuter för mycket. På väg ner från Sandviken började min bil att göra små krumbuktsprång, först dog radion, sen började tankmätaren att sjunka. Illa kvickt svängde jag (hoppade bilen) av E4 på första bästa avfart, sen la fläkten av och till sist stannade bilen i en liten uppförsbacke, i just Husby. Lyckades rulla tillbaka och ställde mig utanför Lantmännens sädesdepå och ringde Peter. HJÄÄÄLP!!! Peter var på väg från Södertälje, alltså ganska många timmar bort. Han var dessutom tvungen att åka hem hämta verktyg och för säkerhets skull, ett extra batteri.


Som tur var så var det fantastiskt väder så jag tog mig en liten promenad (med betoning på liten). Fattar inte var de går med sina hundar i Husby? För det är bara några enstaka utspridda hus och sen stora stora åkrar. Ingen liten skog i sikte. Det enda stället att gå på var utefter landsvägen.


Jag gick förbi ett hus där en gubbe påtade i sitt trädgårdsland, han tittade inte ens upp när jag gick förbi. Sen gick jag förbi ett hus där några satt ute på gräsmattan. Jag tjoade på dem, och bad dem fylla på min petflaska för vatten till hundarna. Jovisst fick jag vatten. Sen sa jag att jag hade fått motorhaveri. -Jaha, fick jag till svar och sen vände han sig och gick. (Det var här banjomusiken började spela i mitt huvud...;-)


Tack sa jag och gick tillbaka till bilen och gjorde det så bekvämt jag kunde för mig och hundarna. Hittade en stol som jag beslagtog. Under tiden som jag satt där utanför Lantmännen, nära landsvägen, med motorhuven öppen, på en stol med två hundar fastbundna i skuggan kom det säkert ett 30-tal bilar förbi, några passerade flera gånger. Inte en enda stannade till och frågade om jag behövde hjälp.


Men min fantastiska man var ju på väg, så det bekymrade mig inte så mycket. Men det är en intressant studie i mänskligt beteende. Reflekterade över min kursbok i etologi som jag läser nu, där det står att osociala, introverta människor ofta har bättre hand om djur. Jag reagerade ganska kraftigt på det när jag läste det, för det kändes som plockat ur något rasbiologiskt verk från 50-talet. Nu undrar jag om inte djuren i Husby mår väldigt bra i alla fall...


Peter kom och, batteriet passade inte, men vi tjuvkopplade på något sätt som säkert inte var helt enligt skolboken. Vi kom efter mycket om och men hem och jag köpte med mig varsin sushi. Det kommer inte att nedtecknas som en av de bästa helgerna i mitt liv.


Hundarna var fantastiskt tålmodiga. De tyckte nog att det var väldigt konstigt att vi skulle sitta på en parkering ute i ingemansland och inte göra någonting. Men de lade sig ner och tog det hela med ro. Lilla Miso är otroligt duktig. Hemma hos min mor var de förvånade över att hon bara är 5 månader. Hon är ju så lugn! Och det är hon, plaskar ner sin gängliga, ostyrsliga kropp varsom och somnar.


Men är vi ute och busar så kan hon komma igång rejält. Ibland får Wilma något spel och kutar som en galning fram och tillbaka. Miso blir liksom förvånad och tokglad (det händer inte så ofta nämligen). Hon rusar efter och får riktiga flatteryck.


Nu snart är min värsta jobbperiod över och jag kan börja ägna mig åt hundarna och hemmet. Det var egentligen sämsta tänkbara tid för mig att ha valp, men jag får se det som att Miso får mycket passivitetsträning, för här hemma händer det inte mycket mer än att matte sitter framför datorn dygnet runt.

 
ANNONS
 
Lisa & Röja

Lisa & Röja

17 maj 2010 14:55

Oj, Oj låter ungefär lika kul som min hemfärd från första kursetillfället i Stallarholmen som slutade med bärgningsbil för Röja & mig.
Kul att Wilma och du skrapade ihop till ett andra pris, kanon med 10 på rutan:-)

http://lisashundblogg.weebly.com

 
Helena & co

Helena & co

17 maj 2010 22:39

Här har du ju början på en ny roman!! Öde i Husby....

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Jessica

Jessica

18 maj 2010 03:40

Ojoj vilken upplevelse..... riktigt skrämmande att INGEN stannade för att fråga om du behövde hjälp!!

http://www.skeppartorps.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 maj 2010 14:03

Attans vilken osis att du skulle hamna just där. Jag tror många tänker, jag behöver inte stanna det gör säkert någon annan!

En lugn matte inger lugnet hos duktiga vovvar :-) Vilken snäller make du har som kom till din undsättning, min man hade nog sagt, ring efter bärgning (har man en sådan försäkring så hade det varit dumt att inte utnyttja den om olyckan varit framme).

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se