karinochwilma

Direktlänk till inlägg 26 maj 2010

Första träningen på länge

Av karin - 26 maj 2010 21:27

Ikväll åkte jag och Helena med hundarna till Nacka BK. Jag har inte tränat på jättelänge, inte ens inomhus hemma. Det märks på hundarna. Det var i alla fall väldigt skönt att komma iväg även om hjärnan inte kändes helt påslagen.


Med Wilma hade jag bestämt att jag skulle köra hela tvåans program rakt igenom med Helena som fick vara kommandoran. Wilma fick sitta kvar i bilen medans vi gick ner till appellplanerna, ställde upp rutan och sen körde vi med valparna.


Miso och Lystra fick köra inkallning på visselpipa. En av oss höll och den andra sprang iväg och visslade. Båda valparna hade full fart. Det är roligt att se att de är så olika. Miso har liksom fortfarande inte vuxit i kroppen, hon är väldigt klumpig. Ser ut lite som Janne Långben. Just nu är hon dessutom lite dragster med högre bakben. Lystra är kompaktare och har mer koll på sin kropp.


Eftersom det är bra att dra nytta av att ha en medhjälpare så körde vi även hopp över hinder. Först vanlig budföring som vi sen flyttade så att vi stod på varsin sida om hindret och skickade fram och tillbaka. Det var ett tag sedan vi gjorde detta och första så ville både Miso och Lystra springa runt hindret. Men till sist så började de få kläm på det.


Jag körde lite mattan och sitta kvar med stadga. Miso är riktigt duktig. Det var ganska svårt ikväll för det var många hundar på klubben och så klart spännande att se vad syrran eller mamma håller på med Helena.


WILMA

Platsliggning. Tyvärr så kunde inte Susanne komma ikväll så det blev bara en platsliggning med Vilja bredvid. Men det var mycket hundar runt omkring och så Systra Lystra som satt och skällde (det är ju orättvist att behöva sitta fastsatt). Platsliggningen blev nog 3,5-4 minuter och Wilma låg jättefint hela tiden.


Linförighet. NÄR Wilma går bra fot så går hon jättebra och har fina vänstersvängar. Tyvärr så tappade hon position några gånger och halkade lite efter.


Läggande under gång. Jag glömde att fråga Helena om hon lade sig långsamt.


Inkallning med ställande. Vi körde på kort avstånd, kanske 15 meter. Wilma stannade med ganska många steg.


Apporteringen. Full fart ut, nästan så att hon tjuvade på Helenas kommando. Slarvigt avslut.


Hopp över hinder. Wilma tjuvstartade och hade ett slarvigt avslut med ett litet gläfs.


Rutan. Gick inte alls. Jag fick dirigera in henne i rutan.


Fjärren. DK på första sitt, något gläfs. Sista ligg var bra.


Det var i alla fall jätteskönt att komma iväg. Förhoppningsvis ska det bli lite mer av den varan framöver. Jag tycker det är svårt att vara inspirerad när det har varit ett så långt uppehåll och hjärnan är slutkörd. Men får vi bara lite lugn och ro och lite rutin så tror jag att inspirationen kommer också. Tack för sällskap ikväll Helena!


Nu ska vi ladda för Flikenlägret. Det ska bli jättekul. Kul också att Peter ska följa med och föra Wilma. Jag tycker att det är bra att han blir lite mer insatt så att han kan hjälpa mig samt att han och Wilma får dela något mer än huvudkudden :-)

 
 
Helena & co

Helena & co

26 maj 2010 22:40

Hon la sig inte jättefort men inte heller långsamt :-)

SystraYstraLystra skällde nog inte för att vi gick iväg och hon fick sitta bunden, jag tror hon skällde på de där 2 goldenhundarna som hon tyckte var alldeles nära henne och Miso för när de flyttade sig lite la hon sig ju ner och blev tyst :-) Det var för övrigt en av de hundarna som hon inte kunde hålla sig från att springa fram och hälsa på när vi tränade sen, så då såg den plötsligt väldigt spännande ut :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & co

Helena & co

26 maj 2010 22:42

Tack själv förresten! Det kändes så bra att komma iväg och träna och så kul att det var så många hundar på klubben och full aktivitet! Jag tycker systrarnaBUS var superduktiga som kunde koncentrera sig så bra som de gjorde med så mycket störningar runt omkring! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ann-Sofie m flock

Ann-Sofie m flock

27 maj 2010 08:04

Låter som ni har jättekul tillsammans, o ibland är det riktigt bra med lite träningsuppehåll både för mattar o hundar. Ger liksom lite extra träningslust o inspiration. Bra att få längta lite eller vad är det de brukar säga?? Kram på Er.

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Agneta

Agneta

27 maj 2010 19:53

Det är kul att komma igång igen efter uppehåll. Oftast så börjar man ju där man slutade he hee utan att tänka på att man kanske måste backa några steg he hee. Gjorde det med Tyra då vi startade upp jaktträningen igen. Nu då jag backat tillbaka lite så kom det snabbt tillbaka. De behöver kanske värma upp lite h ehee och hitta "banorna" i huvudet.

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

27 maj 2010 22:29

Tvåan är inte helt enkel, jag tror på att dela upp momenten och börja om. Det fick iaf jag göra.


Jättertåkigt att jag missade ett prima träningstillfälle :( Hoppas att vi kan styra upp ngt framöver.

Visst brukar ni åka till Haninge på måndagar?

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

28 maj 2010 16:17

Tassar in för att önska TREVLIG HELG och passar samtidigt på att säga att Miso var ju jätteduktig som höll sig på mattan och dessutom satt stadigt :-))

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
lotta

lotta

28 maj 2010 21:55

ska bli så kul att träffa er imorgon, vi är redan här:)kör försiktigt!

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

29 maj 2010 11:57

Jag fick för mig att ni brukade träna på något som kallas måndagsjouren, men jag har väl blandat ihop det med med något annat. Jag är lite dement och har alltid varit :D Hur ska det bli när jag är gammal? ;P

Hoppas att ni har det kul i helgen, KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & co

Helena & co

31 maj 2010 22:14

Kan Sus ha skrivit fel och menat att vi är i Nacka på måndagar?

Det är inga problem alls för mig att vara i Solna till kl 17! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

31 maj 2010 23:32

Tycker att Wilma och du fixade det riktigt bra trots lite ringrostighet :-) Ni har snart övat upp er igen.

Jag kan föreställa mig hur Miso ser ut just nu... men var lugn det rättar snart till sig :-)

Det här med Becks kritik, betydde att hon tyckte att han var grov i huvudet (undrar vad hon hade sagt om Walle då?) Inte lätt alltid att bedöma hundars utseende.

Tack för hälsningen genom Lena. Hoppas ni hade en trevlig helg?

Kramizar

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards