karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 juni 2010

Sista kurstillfället hos Eva Thorén

Av karin - 23 juni 2010 22:28

Igår var det sista gången hos Eva i Rimbo. Vad man önskar att det hade varit några gånger till och lite närmre till Rimbo :-)


Eva hade ritat upp en mindmapp för stadga och alla eventuliteter - med ett skott, med flera skott, med andra hundar som jobbar, när man lämnar hunden, när den går fot etc etc. Det kan bli en riktigt stor mindmapspindel av saker som man behöver träna på.


Efter det lilla teoripasset så fick vi åter igen göra inkallningar och stadgeövningar med varandra som störning. Fisen är riktigt duktig och låter sig inte luras att flytta sig. Det var t o m svårt att ge henne frikommando för att hämta leksak, det kan ju vara ett trick från matte (bäst att sitta kvar).


Jag tycker ju att Miso är lugn, nästan lite väl eftertänksam ibland. Men när viltet kom fram så såg man att det finns andra, mer fartiga sidor också. Eva kastade ut ett gäng tennisbollar i en liten "ö" någon meter från stranden. När vi gick fram för att ta detta sökområde fick Miso en jättelång nos. Hon hann registrera både korpen i trädet och duvan i en hink på hammockens tak. Efter det var tennisbollar TOTALT ointressanta. Jag försökte inte ens skicka henne på söket.


Sen fick alla hundar prova på duvan och korpen. Inga problem, sa Miso, jag vet precis var den är. Skönt att vet att det inte är något problem att ta vilt i alla fall. Nu kommer vi inte att prova mer med det förrän Miso kan hålla och lämna av bra. Vi ska dessutom träna en massa mer stadga och lägga på riktigt kraftiga störningar.


Sist men inte minst så fick alla hundar springa fria. Och så de sprang sen!GLAD MIDSOMMAR!

Film · Jakt · Valp
 
ANNONS
 
Anna

Anna

24 juni 2010 10:14

Glad midsommar önskar vi er! Blir det firande ute med båten eller? Ha det bra!
Kram Anna med familj

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

24 juni 2010 17:27

Korp, det brukar vara svårt för dem att ta.. En sort som många hundar ratar men således inte Miso, skönt.
Gla' midsommar

http://www.ryegates.se

 
annika

annika

26 juni 2010 00:01

Glad Midsommar önskar vi från familjen Knas!
Annika, Pelle Pluto, Donna dee och Nikki snack!

http://www.annikasvovvar.se

 
Ann-Sofie m flock

Ann-Sofie m flock

28 juni 2010 09:52

åhh vilken ljuvlig film o härlig regissering. Kunde ju gå som reklamfilm för SOMMARLOV vetja, vicken sommarkänsla o vicka busiga härliga goa glada vovvar!! Vi önskar er en underbar sommar!! Kram

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Lisa & Röja

Lisa & Röja

28 juni 2010 16:39

Vilken toppen kurs ni gått på, skulle sååå gärna velat gått på den, men det var för långt för mig att åka. Kul att du berättar så i detalj vad ni gjort , då kan jag sno lite träningstips:-) Röja och jag tränar mest småsaker, eftersom hon fortfarande inte är riktigt bra form.

http://lisashundblogg.weebly.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

28 juni 2010 23:17

Vilket avslut på kursen & vilken härlig film :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
lotta  med Juni ,C0la

lotta med Juni ,C0la

29 juni 2010 20:39

hoppas ni hade en fin midsommar:) idagär det hett över hela landet, jag är helt slut efter en härlig dag i solen:)(skönt med en stund framför datorn:)kram

http://www.juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se