karinochwilma

Direktlänk till inlägg 10 juli 2010

Morgonträning

Av karin - 10 juli 2010 20:04

Idag har det varit varmt, 28° i skuggan, det har känts som om det skulle börja åska när som helst. Men i morse gick vi ut i stadsparken och tränade lite innan den värsta tryckande värmen kom.


WILMA

Fritt följ - jag kör mycket tempoväxlingar, språng marsch med vändningar, ganska tvära helt om och rusher. Wilma svarar bra på det och måste liksom hänga med. Det fungerar riktigt bra.

Rutan - rutan har ju slutat att fungera, igen. Det blir många varianter där hon tänker för mycket själv och ställer sig lite för långt fram, vid en kon eller vid sidan av. Just nu tränar vi bara att springa rakt fram.

Apporteringen - fungerar klockrent. Bra ut, bra grepp, bra ingång och avlämning.

Inkallning med ställande - Ja, vad ska man säga... hopplöst moment. Nu har jag tagit fram tunga artilleriet. På 10 meter, säger halt och slänger boll över huvudet på henne. Då blir det tvärnitar. Men så börjar hon att tänka själv igen och kommer i för långsam galopp och stannar själv innan jag har gett kommando. Nu måste jag bli stenhård på att det är galopp som gäller och träna kommando "halt" för sig vid alla situationer. Jag tänker prova att sätta stimuluskontroll på "halt" när hon springer ifrån mig, går ifrån mig, mot mig etc.

Fjärren - Igår fungerade den jättebra, snabba skiften och inga ljud. Idag gjorde Wilma alla skiftningar, med med en liten gnussrullning i gräset emellan varje. Vad ska man göra annat än att skratta. Gnuggningen såg riktigt skön ut och Wilma såg ut som "vadå? jag har inte gjort något!".


MISO

Nytt ställe att träna på = sänka kriterierna, kom jag på efter ett tag. Miso ville nämligen lukta i gräset HELA tiden. Godisbelöningar är dessutom inte så stor favorit. När jag däremot tog fram den trasigaste pipisleksaken som nästan inte håller i hop så blev det bättre koncentration och fart. Att hon dessutom belönade sig med en av rutans koner var inte riktigt meningen.

Fritt följ - jag baklänges, snabba belöningar, gick bättre med ny belöning

Ingångar - blev lite svårare med ny gräsmatta och hundpromenerande runtomkring.

Stadga i stående - först med omvänt lockande. Kastade sen tennisbollar runtomkring henne och gick runt henne och ifrån. Hon stod fint kvar med undantag för en gång då jag gick lite för långt bort. Och en gång då hon istället satte sig ner.

Vila - när jag tränar Wilma ska Miso vara kvar på vilostället, sittandes eller liggandes. Jag vågar ännu inte ha henne lös när jag tränar Wilma. Men när vi tränar på at "vila" så tränar eller leker jag med Wilma lite vid sidan av men med fokus på Miso. Vi tränar även på att hon ska sitta kvar då jag knäpper loss henne, tills jag kan gå bort en bit och ge frikommando.

Greppa föremål och trycka i handflata - nu har hon börjat att greppa tenniskorven riktigt bra, jag kan dutta lite lätt på den och hon håller kvar den. Körde först greppa föremål, sen handtarget och sist de två tillsammans. Det går långsamt framåt. När jag sen tränade samma sak med Wilma och istället slängde ifrån mig tenniskorven så kunde inte Miso hålla sig utan var tvungen att sno den framför nosen på Wilma och drog sen iväg med den :-( Inte optimalt, skulle naturligvis sett till att hon inte fick chansen. Det är fortfarande lite för mycket ha-själv.


PETER

Fick rapport från Gotland Runt. De kom i mål 04.10 i natt. Första gången de kommit i mål så att de kunde vara med på regattamiddagen ikväll, synd bara att de inte bokat biljetter... ;-( De trodde kanske inte själva att det skulle gå så bra, förrut så har de kommit i hamn lagom för att se alla trötta seglare sova överallt på bryggor och båtar efter 3 dygn utan sömn och sen ett kalas. Peter var nöjd, det hade blåst lagom och det hade flutit på bra, med mycket spinnakersegling. Nu skulle de ha en egen regattamiddag på båten eftersom de hade massor med mat kvar. Peter är nog nöjd också för nu hinner han hem till VM-finalen i lugn och ro.

 
ANNONS
 
Agge

Agge

10 juli 2010 22:09

Här har det också varit varmt idag här hemma. Ringde och kollade hur vädret var eftersom vi bestämt jaktträning kl 13.00 Kanske skulle det vara för varmt??? Var kanonväder för jaktträning, lite regn och disigt då vi kom fram till dem. Träningen gick bra (endast ett litet missöde). Pommac fick en bonusrunda med ripa! Kul!

Vilken sötnos till kattunge, saknar faktiskt våran katt!

Kram

/Agge

http://www.nogg.se/tyra

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

11 juli 2010 09:06

Oj ! Att du både orkar träna och dessutom blogga är ju helt sanslöst i denna värme !!!
Det enda vi ids för närvarande är att ta det med ro :-))) vilket är samma som att husse ror och Lizzie simmar ffj *fniss* vilket då inte är följa John, utan fritt följ efter jolle ;) !

Kramizar
PS Tenniskorv !?!? Rester efter Båstad eller ?? DS

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

11 juli 2010 22:17

Jag väljer allt oftare och oftare att träna killarna var för sig. Tycker det är svårt att snabbt ställa om från "tjurig kille" till "explosiv kille" eller tvärtom.

Wallander tar oxå mer pennor med mig nu förtiden precis som att han vet att jag måste ha mera koll på Beck.

Man måste ha dubbelt tålamod med två hundar eller vad säger du?

Ha det gott!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

12 juli 2010 11:28

Är det tävling på gång snart? Jag hade samma problem med rutan som du förut, men sen kom jag på ett knap som faktiskt fungerade (jag har dock hjälpt in henne i rutan och inte shejpat). Hojta till!

När kommer du hem från Sandviken, tror du att du hinner ses något i sommar?

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

12 juli 2010 19:01

Vi kanske kan ses och låta hundarna ta ett kvällsdopp någon kväll?

Nu till mitt knep....


Jag började med att lägga en grön tennisboll mitt i rutan (som ska vara på gräs).

Jag skickade från typ två meter från början.

Jag ställde alltid upp rutan när P var i bilen så att hon inte kunde se mig ställa upp den.

Sedan ökade jag avståndet, men P fick aldrig se mig lägga bollen i rutan.

När hon förstod att det alltid låg en boll i rutan , ökade jag avståndet, succesivt till 20 meter.

Och ALLTID låg det en boll i rutan.

Varje gång som P sprungit in i rutan gick jag dit och lekte med den, studsade runt den i rutan liksom.

Och under den här tiden använde jag boll endast i rutan träning.

När hon satte 100 % tog jag bort bollen i rutan, sedan skickade jag (typ från fem meter) henne på rutan, när hon stod i rutan, slängde jag bollen till henne.

Var fjärde gång fanns det ingen boll i rutan, men då kom den åkandes i luften istället.

Sedan ökade jag avståndet. När den leken satt till 100 %, krävde jag att hon skulle vänta in mig var fjärde gång (alltså den gången när bollen skulle komma åkandes), jag la på "stå" och gick fram till rutan, rörde hon sig så backade jag. Stod hon kvar så gick jag fram och belönade med boll lek i rutan.

Med detta sätt, som tog två veckor att lära in, sätter hon rutan till 100 % varje gång, även på tävling.

Men det är fortfarande var fjärde gång som gäller på träning, målet är att rutan ska vara mer givande än mig. Rutan ger störst utdelning av alla moment för Pebbels. Hon älskar rutan!

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

12 juli 2010 23:36

Ses imorgon kväll?

Jag körde rutan flera ggr, men jag såg till att hon inte såg när jag la tillbaka bollen.

Ibland band jag upp henne där hon inte såg, ibland slängde jag godis på marken åt andra hållet... man fick vara snabb :-)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

13 juli 2010 09:57

Njae...det är mycket folk som hänger kring vattnet häromkring. Men en bit härifrån (10 min) ligger Sätra båtklubb vid Sätra friluftsområde och där finns det fler möjligheter att bada för hundarna.

Men annars kan vi bada vid er stenbrygga, om jag hittar ;P

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

13 juli 2010 16:04

Jag har messat dig :o)

http://htyp://hundtraningen.blogspot.com

 
Annica

Annica

14 juli 2010 20:01

Vad häftigt med Gotland Runt!!!!!!! Rutan tog lång tid för Pingel fatta, nu är den oftast kanon. Peppar peppar ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se