karinochwilma

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2010

Nu blir'e stängsel

Av karin - 15 augusti 2010 20:12

Köpte fårstängsel till tomten och satte glad i hågen igång att förbereda för att sätta upp det. Har inte tänkt på att vår tomt hade så många träd, som står på berg. Hela Nacka är ju ett backigt och bergrikt, varför skulle vår tomt vara ett undantag?! Misströstade ett tag när varje tag med spettet mötte en klang av sten. Men så fick Wilma något ryck och rusade ner på vår uppfart och skällde ut en Schäfer som gick förbi med sin matte och då kom jag ihåg varför jag vill ha stängsel. Det ska bli så skönt att slippa ha hundra koll hela tiden. Ett plus i kanten är att vi nu har ved till nästa vinter också, ska bara klyvas. Och jag har fått mig ett rejält motionspass, välbehövt.


Igår var vi på släktträff i Uppsala. Mostrarna, kusiner, kusinbarn och alla respektive. Det var två andra hundar där också, Bamse 6 år en blandning mellan BC och Samoyed och Alice 5 månader gråhund. Miso gav sig glatt in i umgänget, vilket gjorde att Wilma fick vara ifred och höll sig lite på avstånd. Alice var dock väldigt nyfiken och rantade hela tiden efter, tills Wilma valde att hoppa in i bilen och ligga där. Då hoppade Alice på Miso istället och hon är ju inte sen att leka. De jagade och tuggade på varandra hela kvällen. På slutet låg det lite lojt bredvid varandra och tuggade. Bamse var lite för på och skulle rida på Miso hela tiden. Hon trodde att han ville leka och fjantade runt honom. Vi hade två trötta hundar med oss hem sen.


Eftersom både min kusins man och min mosters man jagar så blev det ganska mycket jaktsnack, hundträning och deras erfarenheter av jakthundar. De använder mest stötande och ställande hundar men även retrievers. Det blev även björnjaktprat. Intressant att prata med människor som ägnar sig åt praktisk jakt. De är lite frågande när man säger att man tränar jakt men inte jagar :-)


Jag försöker att bli lite duktigare på att träna hund. Med Miso är det fortfarande mycket stadgeträning. Och så fortsätter vi att fila på fotgåendet, vilket vi inte har kommit särskilt långt med. Har även kört inkallningar och det går bra att sätta ner henne och gå 16-20 meter och sen kalla in. Hon kommer i full kareta, men har ännu inte några ingångar. Jag har övergått mer och mer till lekbelöningar eftersom Miso inte tycker att godis är så mycket värt. Jag tänker att om jag ger en godis och sen leker så kan jag höja även godisvärdet.


Jag använder godis i dirigeringsövningar och då fungerar det bra, för då får hon ju SPRINGA och hämta, springa är kul! Hon börjar att ta dirigeringar riktigt bra, men jag upptäckte att hon var beroende på att jag gick ut till skålarna varje gång. Nu ska jag lägga i båda skålarna (höger/vänster) varje gång så att hon varannan gång inte ser att jag lägger ut något. Det bästa är ju att ha någon som vaktar skålarna då.


Nu ska det väl bli lite mer ordning på träningen i och med att livet återgår till det normala efter semestern.


Jag älskar En annan del av Köping! Ja, fyfan som Tobbe skulle säga.

 
ANNONS
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

16 augusti 2010 14:16

Tjaba !
Jag fick under en period göra tvärtom ;) = Godisbelöna först ( eftersom jag mitt snille väntade för länge med att ge annat än nåt ätbart efter klick ... ) för att sen övergå till lek och eller kamp :-)))
Alla sätt är bra utom de tråkiga har jag för mej *fniss* !
´
Kram från oss, som i går gjord ett litet avbräck från iformvilandet inför höstens "strapatser"

http://icelolly.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se