karinochwilma

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2010

Oj oj aj aj

Av karin - 16 augusti 2010 20:14

Från att ha glassat runt i segelbåten utan särskilt mycket fysisk ansträngning utom en och annan kryssning i mycket vind, till att skotta och förflytta lerjord på tomten, har försatt kroppen i chocktillstånd :-) Jag är igång hela dagarna i trädgården och för att vara säker på att inte få för långsamt så har jag dessutom satt igång projekt renovera arbetsrum. Det är ju så bra att ha många projekt på gång samtidigt... Ja ja, det som inte dödar härdar  .


I morse efter att jag hade tränat hundarna så släppte jag dem lösa så de fick rusa runt lite tillsammans på egen hand. Miso är jättebra för Wilma. Miso är en snäll och glad hund, orädd och utan några större bekymmer i världen. Wilma kan ju säga ifrån rätt så omedelbart om hon inte vill ha någon hund inpå sig (utan att vara elak). Det är t ex inte många hanhundar som försöker komma inpå en andra gång om inte Wilma själv känner för det och har sagt ifrån en gång   .


Med Miso är det annorlunda, givetvis även för att hon har vuxit upp med Wilma. Men hon låter sig inte avskräckas så lätt och nu har de börjat att leka tillsammans. Wilma springer som en galning och Miso jagar efter men har ingen chans att hänga med i de snabba svängarna. Det blir rätt så många magåkningar i gräset. Wilma har dessutom tagit på sig att hålla Miso ren, ögonen ska hållas rena från kladd, rumpan likaså och emellanåt genomförs en fästingkontroll. Miso tror ju alltid att det är lek involverat och tuggar lite tillbaka, men låter sig till en viss gräns bli ompysslad av Wilma  .Jag är glad vi har fått Fisen i vår familj. Hon är alltid beredd och bjuder in till lek, men kan även läsa hundar som inte vill och går då åt sidan (Med undantag för Wilma då som hon inte låter komma undan så lätt). Häromdagen kom Miso med en stor vedklabbe från grannens vedförråd. Äntligen får vi lite användning för den där hunden, var Peters kommentar. Skämt å sido, han är nog rätt så förtjust i henne  .  Även om hon är mattes lilla flicka. Hon vägrar att gå med Peter några längre sträckor och de kommer bara till grannens brevlåda om hon vet att jag är hemma. Kanske är det så att han inte försöker så värst mycket? Men det där måste hon ju komma över.


Wilma är en riktig karaktär. Hon tittar ju aktivt på TV och reagerar på djur. Hon t o m reagerar på de tecknade vargarna i apoteksreklamen, de som t o m pratar människospråk! Idag regerade hon på när de visade en bild på en huvudlus på Rapport. Inte undra på att hon kan ha svårt att koncentrera sig då det är mycket runtomkring på tävlingar om hon t o m reagerar på dessa saker på TV! Men vi tränar i alla fall på. Nu har hon börjat att förstå inkallning med ställande så vem vet, kanske vi försöker oss på tvåan i alla fall fast jag har varit tveksam till att tävla något mer med henne. Inget är hugget i sten, ja utom möjligen mitt spett när jag försker få ner stängselstolparna...  

 
ANNONS
 
Ann-Sofie m flock

Ann-Sofie m flock

16 augusti 2010 23:09

ojoj va du håller igång, behövs inget gymkort där minsann ;) Kom ihåg att stretcha ordentligt också bara.. hihihi Kramis

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Helena & co

Helena & co

16 augusti 2010 23:13

Så du har tjuvstartat med vårt "komma-i-form-projekt" :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

17 augusti 2010 01:02

Rapport rörande uniformsstatus: Sitter onekligen en aning trångt... Tyget runt lår och rumpa har tagit mest stryk i den fuktiga luften i omklädningsrummet och dragkedjan glider inte upp lika lätt. Komemr kräva nya persedlar i stretch och resårmidja!

http://ww.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

18 augusti 2010 11:06

Oj vad det jobbas hos er... glöm inte att ta igen dig lite emellanåt bara.

Visst är det härligt att hundarna våra har sådan glädje av varandra. Det där med att Miso inte vill gå med Peter... kommer att ändra sig jag lovar!

Ha det gott!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Linn

Linn

19 augusti 2010 14:42

haha, känner igen det där med mattes hund och vägran om att gå längre än en viss sträcka (samtidigt som jag också undrar om husse verkligen försöker;) )

http://hundlycka.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se