karinochwilma

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2010

Rolig träning med båda hundarna

Av karin - 18 augusti 2010 13:44

I morse på promenaden gick vi längs med vattnet. Jättesvårt för båda hundarna, speciellt Wilma. För henne är det ju dit vi har gått och lekt. Med Miso har jag varit mer restriktiv, men även hon har väldig förväntan. Efter ett tag kopplade jag lös Wilma och fick henne att gå bredvid mig (ganska mycket jojo och tillrättavisningar). Efter ett tag stötte vi på delar av hundgänget och en ny bekantskap i form av Lagotton Rufus, 6 månader. Jag hade Miso kopplad och Rufus var lite skraj först. Sen kopplade jag lös Miso och hon fick till slut Rufus att släppa mattes sida och busa med lite.


Jag stannade kvar på gräsmattan nere vid vattnet och tränade. Idag var det riktigt roligt att träna hund.


WILMA

Hon har äntligen börjat förstå inkallning med ställande, fantastiskt! Jag bytte ju till kommando "halt" eftersom jag kände att "stå" blivit fel. Nu kör jag ganska många gånger raka inkallningar och emellanåt ett ställande. Idag gjorde hon rätt alla gångerna, hade bra fart och stannade med bara något extra skutt  .


Fjärren körde jag fem byten istället för fyra, så att det sista blev "sitt". Wilma gjorde alla skiften utan tvekan. Tänker köra lite pingpong, olika antal byten så att hon inte själv vet när det är slut.


Rutan är fortfarande lite skakig. Hon springer fram men ofta till strax innanför höger kon. Lite för nära kanten och konfixering.


MISO

Jag började med att träna sitt på avstånd. Miso var uppbunden och jag stod 2-3 ifrån henne. Hon sätter sig riktigt bra och gör ingen antydan till att gå framåt innan hon sätter sig. Vi blev lite distraherade av Valdemar Tax som kom och dumstirrade precis bredvid oss. Jag tror han tänkte få sig en godisbit han också.


Fotgåendet gick plötsligt mycket bättre idag. Miso var med och höll inte på och luktade runt i gräset. Jag kunde t o m vända upp och gå med henne vid vänster sida några meter. Dunderbelöning.


Vi tränade stadga. Miso blev kommenderad att sitta och jag kastade dummy och kaninboll kors och tvärs, högt och lågt. Det fixade hon jättebra.


Övade också raka dirigeringar mot godisskål. Miso är jätteduktig på att sitta kvar och jag kan utan problem lämna henne 20 och gå och lägga godis i skålen.


Kändes jättekul och inspirerande, tänk att träningen ändå ger resultat fast det ibland kan kännas lite tungt.


Hemmaprojekten fortskrider. Jag skottar och lastade lite mer jord idag och började gräva ner till berg där vi måste borra. Tack vare grannen har jag fått tag på en bergborr så nu känns det som om projekt stängsel går framåt.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

18 augusti 2010 16:45

Härligt när man känner att träningen ger resultat! Jag testade vittringsapporten idag med båda tjejerna och det gick superbra och var jättekul!! Vore kul att träffas imorgon, jag är lite sugen på att lägga spår på äng. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
 Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

18 augusti 2010 18:11

Halloj !
Skoj att ni ska åka upp och hälsa på alla katter :-)))
Vi åker upp i morgon och blir i Grönklitt över helgen, men jag vet inte när vi ska upp i september, men hoppas att det stämmer tidsmässigt med er utflykt !

Kram

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helena

Helena

18 augusti 2010 20:06

Nej vi har inte bestämt nån tid, vad tycker du? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

18 augusti 2010 20:40

Härligt när träningen funkar som den ska :-)

Jag träffas gärna så tidigt som möjligt, gärna vid nio tiden om ni kan redan då. :)

Måste nog messa er om det också känner jag :D

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

20 augusti 2010 15:28

Så superbra det går med träningen för båda tjejerna... HÄRLIGT HÄRLIGT! Man mår så gott på hemvägen :-)

Ha en mysig helg... glöm inte att vila lite.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Ingen bild

Lisa & Röja

20 augusti 2010 22:32

Vad kul att det går bra med träningen! Miso verkar lika trygg och cool som Röja:-)

 
Helena & co

Helena & co

21 augusti 2010 21:58

Har du tvättat håret nu och är redo att möta vargarna imorgon :-) Ses imorgon bitti! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se