karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2010

Kärleksnyp från en varg

Av karin - 23 augusti 2010 21:48

I går var jag på Kolmården och klappade varg, en födelsedagspresent från Peter. Vi kom dit tidigt och tittade runt i parken först. Det var minst 35 år sedan jag var där sist. Lite förmätet att säga kanske, men efter att ha åkt safari i Krügerparken i Sydafrika så är det lite futtigt att se djuren på Kolmården.


Men att vara inne hos vargarna är en fantastisk upplevelse. De är på så många sätt lik hundar i sitt beteende men även om de är socialiserade så känner man att det är vilda djur. I Kolmården finns tre vargflockar. En med tre tikar och tre hanar, en med två hanar och en med 9 hanar födda i maj förra året (från olika kullar). Det var den sista gruppen vi fick träffa.



En av vargarna var extra social och framfusig. Han tyckte att mitt hår var väldigt mysigt och borrade in nosen och nafsade lite. Han nafsade mig i ryggen och tog sen ett riktigt hårt kärleksnyp i min arm. Då fick jag säga åt djurskötaren att de måste ta bort honom för det började bli lite väl kärvänligt. Jag har en liten svullnad efter det nypet kvar på armen. Men det kändes aldrig hotfullt, bara lite väl närgånget.



Innan vi gick in så fick vi lite information om hur vi skulle göra inne hos vargarna. Inga lösa snoddar, örhängen etc. Väskor fick vi lämna utanför och kameror skulle hängas runt halsen eller handleden. Vi fick extra förmaning att inte lägga ifrån oss något på marken eftersom vargarna var riktiga små tjuvar.



Det nästan första som hände var att en av killarna i gruppen lade ifrån sig sin filmkamera på marken. VIPS! så var det en varg som hade tagit den och sprang triumferande iväg med den tätt följd av resten av flocken.



Guiden sa att han kanske skulle få tillbaka kameran men hon kunde inte garantera i vilket skick. Jag tänkte i mitt stilla sinne att han fick skylla sig själv. Vi gick efter flocken för att se om vi kunde få dem till att komma fram igen. Då fick vi se en av vargarna högst upp på en bergknalle, stolt med kameran hängande ur munnen.


 


Djurskötaren lyckades efter mycket om och men få tag på kameran, men då hade den dessutom fått sig ett bad i en gyttjepöl. Undrar om det gick att rädda kassetten i kameran? Hade varit häftigt om kameran var på när de snodde den, då hade han kanske kunnat få lite riktiga vargactionbilder.


   


De två djurskötarna provade att yla för att se om de kunde få med vargarna på noterna. Men de var redan så uppe i varv efter incidenten med kameran så de blev helt uppspelta och omringade en av djurskötarna och skulle pussas alla på en gång.





 

Tyvärr så fick jag inte några bilder på mig själv med vargarna. Det var en tjej som erbjöd sig att fota med min kamera precis på slutet, men vi hann inte riktigt eftesom alla måste gå ur hägnet tillsammans.



Innan vargarna var vi på delfinshowen. Det är så häftigt att se hur de hanterar djuren med hjälp av handtecken och signaler. Och man förstår hur många timmars träning det ligger bakom. Det vore så kul att vara med och se hur de tränar in nya moment.



Kanske om jag är snäll att jag kan få en sån present någon gång :-) (Synd att Peter inte läser min blogg).

 
 
Helena

Helena

23 augusti 2010 22:28

Äntligen lite vargbilder! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 augusti 2010 22:37

Ser helt underbart ut... tänk att de acceptera all uppståndelse. Lite slarvigt av killen med kameran, hade vargen svalt den och den hade varit på så hade det varit intressant att få se deras liv lite från insidan med, nej skojar bara :-)

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Skapa flashcards