karinochwilma

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2010

Att skynda långsamt...

Av karin - 28 augusti 2010 08:16

...känns ibland som om man inte kommer någonstans.


Igår var jag med Helena på Nacka BK och tränade med båda hundarna. Misstag nr 1 var att glömma att äta lunch. Blodsockernivån nere vid fotknölarna = ett monster (fråga Peter)  .


Det började bra med Miso. Men så lade hon av och tyckte inte att vare sig godis eller lek var roligt, bara tugga på gräs eller inte göra något. Misstag nr 2. Jag kör för många repetitioner och dessutom i ny miljö. Miso är inte så repetitionsuthållig. Jag måste komma ihåg att hålla övningarna korta och belöna med mycket lek.


Stackars Helena försökte att hjälpa oss och berömde Wilma för att hon var duktig på appellens framförgående, men det hade hon ju inte mycket för  . För då hade jag redan surat ur  . Men efter lite begrundande över statusen så kunde vi i alla fall avsluta på ett bra sätt.


Jag måste komma ihåg att Wilma är Wilma och Miso är Miso. De är helt olika och dessutom så är Miso 8 månader, hon kommer att få upp tempot bara jag har tålamod. Dessutom, som Annica skrev i sitt inlägg så är det rätt så tjatigt ibland att harva med grundfärdigheter, när det är roligare att springa efter saker. Jag kommer ihåg hur det var när jag skulle träna in Wilmas fotgående. TRÅÅÅÅÅÅKIGT! Och nu är det ju faktiskt roligt, för nu gör hon det riktigt bra (ja inte alltid på tävling då  ).


När jag kom hem så skakade jag liv i den hårddisk där jag lagt Misos träningslogg. Nu har jag fått lite ny energi. I den har jag delat upp alla moment i små små delar. Det gör att det är lättare att se att det faktiskt går framåt hela tiden. Lättare också att komma ihåg vad jag ska träna på så att det inte blir samma saker hela tiden (hon är en hejare på hopp-stå...)


Nästa grej att komma ihåg är att byta miljöer. Hon kan många saker inomhus, och på våran fotbollsplan. Nu måste vi snabbt flytta ut i andra miljöer (och då sänka kriterierna!).


Nu ska jag in till stan på uppstart för en ny kurs i tidningsdesign som jag ska gå under hösten. Det ska bli kul och förhoppningsvis givande. Det gäller att tillföra energi på alla håll   

 
ANNONS
 
Agge

Agge

28 augusti 2010 09:09

Så sant så sant, man ska hålla isär och minnas så mycket att det ibland blir lite "körigt". Hundarna är ju individer och det som funkar på den ene funkar inte alltid på den andra..... men tänkt vad utvecklande det är!!!! Man lär sig massor!

Kram och trevlig helg!

/Agge

http://www.nogg.se/tyra

 
Helena

Helena

28 augusti 2010 10:26

Ja tänk vilken tur att monstret har en så snäll och tålmodig träningskompis, hehe. Men jag sa faktiskt inte att Wilma var duktig för att vara snäll :-) Jag blev väldigt imponerad av ert framförgående! Och det är ju faktiskt lätt att glömma att valparna bara är 8 månader.

Men du sen när vi ska övningsköra tänker jag se till att du har ätit rejält med mat!

Kram och hoppas du får en bra dag/kväll

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

28 augusti 2010 11:41

Oj då, fler som blir en aning stingsliga utan mat i magen (count me in!!). Mmm, lätt hänt tycka att de är stora nu, de är ju det rent kroppsligt men inte hjärnsligt om man får säga så..

http://www.ryegates.se

 
Linn

Linn

28 augusti 2010 12:01

Blodsockernivån är jätteviktig att ha på rätt nivå när man tränar *veta*, jag är jättekinkig själv på den saken. Kom ihåg iaf att hundarna inte minns att "det gick dåligt" och nästa gång är det bara vara laddad och planerad så ska du se att det går bättre!

http://hundlycka.blogspot.com

 
Liten Odåga med dito matte ...

Liten Odåga med dito matte ...

29 augusti 2010 13:17

Att vara hungrig som en varg är ju ingen hit :-(( kan även jag intyga *harkl* !
Vargarna på Kolmården har vi bara betraktat från utsidan, men sist / senast vi var där stod vi plötsligt öga mot öga mot en STOR "frigående" elefant ;) men tack och lov så kom skötaren inte långt efter, men elefanten hade hunnit runt hörnet lite före om man säger såå *fniss* !

Kramizar från Blondie ( med IQ fiskmås ) och hennes antagligen lika "naturligt" blonda matte !

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

8 september 2010 22:44

Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver. Det är inte lätt att hålla isär allt man kan göra med den ena men inte den andra.

Bra tanke med miljöombyte för att "avdramatisera" nya träningsplatser.

Håll modet uppe... plötsligt lossnar allt!

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se