karinochwilma

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010

Jaktträning på Värmdö BK

Av karin - 29 augusti 2010 17:29

I morse samlades 7 ekipage för att träna jakt. I gruppen har en till valp tillkommit, 6 månaders Clara (Münsterländer). Det är ju roligt för då kan vi göra lite valpövningar tillsammans.


 

Perra får vimplar så att vi inte ska tappa bort honom :-)


DIRIGERING RAKT UT MOT VIMPEL/GODISSKÅL

Första övningen var dirigering. Helena hade 4 vimplar som vi satte upp i en fyrkant. Vid vimplarna kunde man sen lägga antingen dummy eller en godisskål. Jag körde korta dirigeringar mot godisskål för Miso. Först godis som jag själv lade ut och sen som Perra lade. Vi var till sist kanske 10 meter från vimpeln. Denna övning gick bra. Sen var det väldigt mycket rådjurspluttar som var intressanta och gjorde att Miso tog en lite utflykt i höggräset. Men eftersom det var dirigeringarna vi tränade på så  struntade jag i det och gick bara och hämtade henne.


DIRIGERING HÖGER/VÄNSTER

Sen körde jag lite dirigeringar till höger och vänster mot matskålar. Miso har förstått principen och nu ska vi börja att länga avstånd och använda svårare terräng.


DOGGIE-ZEN

Jag gjorde även övningen som går ut på att hunden spontant ska sätta sig och söka kontakt då något faller framför. Lite doggie-zen. Jag hade Miso i koppel, slängde leksak, väntade på att hon skulle sätta sig och söka kontakt innan hon fick springa och hämta leksaken. Det går snabbare och snabbare för henne att komma till insikten att det lönar sig att sätta sig och söka kontakt. Nästa steg tror jag är att ta hjälp av medhjälpare som kastar och bevakar leksak.


NÄRSÖK

Vi gjorde även ett litet närsök med dummy. Eftersom jag inte vill att Miso ska få chansen att springa iväg med dummyn så hade jag henne på lina. Hon har fortfarande en tendens till att vilja behålla saker själv. Jag måste hitta någon dunderbelöning som gör att det är roligt att komma till mig med prylarna.


INKALLNING OCH STADGA

Eftersom Miso alltid tycker det är jättekul med andra hundar och inte alltid lyssnar på inkallning om det finns något roligare runt omkring, så gjorde vi en inkallning där några stycken stod uppställda längs vägen. Detta var inget problem. Det är nog svårare om andra hundar är lösa och springer omkring.


Sist ställde alla ekipagen upp sig på två rader med ansiktena mot varandra. Helena hade tagit med sig ett jojo-koppel och bundit fast en trasa. Denna lades ut och for sen mellan oss alla. Hundarna belönades för att sitta kvar, trots kraftig störning.


Annars var Miso jätteduktig. När jag binder upp henne sitter eller ligger hon tyst och väntar. Hon är även duktig på att gå i koppel, fast det är hundar före och hon förstår att något roligt ska hända, jag är mycket nöjd med dagens träning  .


HANDTARGET

Nu i kväll så var Peter ute och sprang med Wilma. Jag och Miso passade på att träna lite handtarget, target på post-it-lapp och ligg/sitt, inomhus. Hon har varit riktigt med på noterna idag. Wilma har fått vara med husse hela dagen eftersom jag trodde att det skulle pangas ute på Värmdö BK. Nu är båda hundarna trötta och nöjda.

 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

8 september 2010 22:47

Vilken bra och rolig jaktträning... med flera framgångar :-)

Jag skickar ett meddelande till dig på fb med ett tips på att komma tillbaka med "bytet".

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se