karinochwilma

Direktlänk till inlägg 5 september 2010

En fantastisk helg

Av karin - 5 september 2010 20:24

Hela veckan har varit hektisk med jobb och plugg. Bra med pengar men sämre för hundträningen. Det känns dock som om något har lossnat. Miso är verkligen på hugget och kan fokusera på träningen. Det är jättekul.


Igår stack vi ut och seglade och kom hem nu ikväll. Det var en rolig segling igår även om det blåste ganska dåligt. Vi styrde kosan mot Sadelöga, lite mer söderut i Stockholms skärgård. Där slöt vi upp med några kompisar och hade en jättetrevlig kväll tillsammans med god mat och gott vin. Sadelöga är inte direkt promenadvänligt och den spårlina jag hade tagit med fick ligga kvar i ryggsäcken. Ön ligger långt ut i havsbandet och man har hela öppna havet utanför. Där ute blir det riktigt svart på kvällen och stjärnhimlen var fantastisk.


Hundarna skötte sig exemplariskt trots att de inte fick röra sig så mycket och var begränsade till att kunna röra sig fritt på båten.


Under seglingen tränade jag lite hand- och fingertarget samt targetöverföring. Miso kan nu dröja kvar med nosen liiiite längre än bara en dutt. Targetöverföringen fungerade klockrent. Roligt med tanke på att när jag provade det för en och en halv månad sedan på semestern så greppade hon det inte. Sen dess har jag inte tränat det och nu plötsligt förstod hon   . Det är roligt för det är som om hon plötsligt tycker att lydnadsträningen är rolig och jobbar för godis och leksak.


Annan träning vi har gjort är att ta och avlämna saker. Det börjar att ta sig. Hon tar löst fortfarande, men kan hålla kvar ganska bra. Vi har använt handtarget för att träna avlämningar och även det börjar fungera.


Wilmenlund charmade in sig hos våra vänner och såg till att bli klappad på magen hela kvällen  . Hon är för rolig. När jag tog fram fästingborttagaren för att ta bort en fästing på Miso så började Wilma smacka och blev väldigt ivrig. Snacka om betingning  . Jag misstänker att hon ska löpa snart för hon har börjat att tappa en massa hår. Suck, måste kolla när hon löpte sist. Har för mig att det var i maj någon gång. Jag har ju funderingar på att kastrera henne och det ska man helst göra mellan löpen. Vi får se om jag gör mig råd, det kostar ca 5000:-  .

Jakt · Natur · Valp
 
ANNONS
 
Helena & co

Helena & co

5 september 2010 22:41

Härligt att Miso börjat komma igång och tycker lydnadsträningen är rolig och att du kan belöna med både godis och lek! Jag kan nog tyvärr inte åka med till klubben imorgon (om du skall dit) för jag har kurs på kvällen. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & co

Helena & co

6 september 2010 20:46

Det gick ganska bra idag när jag inte hade tre som drog, jag gick inte så långt i koppel och sen fick de springa lösa. Ja jag måste åka strax efter 8 imorgon så då är det bra om hon hunnit komma och att hon har ätit och rastats och att de kanske hinner raca en stund på framsidan innan så de inte river huset under tiden jag är borta :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

8 september 2010 23:05

Vilken helg vi bjöds på... härligt att ni kom ut på ännu en tur på böljan den blå.

Kul att det lossnat lite för Miso i träningen.

Varför vill du kastrera Wilma? Har hon det jobbigt efteråt?

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se