karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Man blir liksom chockad...

Av karin - 22 oktober 2010 10:32

...fast jag har väntat i flera dagar på det här.


Igår lade jag ett viltspår till Miso. Vet inte hur långt det var, kanske 3-400 meter. Hade tänkt att det skulle få ligga över natten. Tog sovmorgon i morse och när jag vaknade såg det ut så här.


     


Oj oj, tänkte jag, bäst att skynda sig ut innan spåret är helt översnöat. Tänkte först att det kanske var bäst om Wilma som är mer rutinerad fick ta det. Men man måste ju testa.


Miso spårade klockrent  . Hon gick lugnt, metodiskt och fokuserat fram. Kanske t o m mer noggrant. Hon ringade någon gång, men inte alls så yvigt och snurrigt som hon har gjort några gånger tidigare. Och hon fixade även bloduppehållet på 10 meter utan problem. Det är klart att jag inte kan jämföra med så många tidigare spår eftersom hon inte har tagit så många, men det blir helt klart bättre och bättre. Det är nog dags att göra spåren gradvis lite knepigare. Träna vinklar och återgångar.


Tänkte göra med Miso som med Wilma (nu kanske det inte går med snön). Lägga spår på äng när det blåser ganska mycket göra ett zick-zack personspår, fast med räta vinklar, och trampa ner pinnarna rejält i gräset.


Så fort det blir lite mer vind så kommer de lätt på sidan av spåret och då är det ju svårare att hitta pinnar som ligger väl dolda. Första steget i detta är att lägga ett rakt spår med sidovind och pinnarna rejält nerbökade.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

23 oktober 2010 10:31

Härliga vinterbilder! Duktiga Miso! Jag ahr tnkt hela veckan att vi skall lägga viltspår till både Lystra och Vilja men hela tiden glömt att ta fram blod och haft så mycket annat varje kväll att det inte blivit av så nu för det bli i helgen hade jag tänkt och hade hoppats att snön skulle vara bort tills imorse men icke sa nicke! Vad tror du om att lägga spår på snö? Hade tänkt lägga ett till Vilja som hon får ta imorgon och ett till Lystra som hon får ta senare i eftermiddag. Och med tanke på att Miso lyckades så bra även om spåret var under snön så kanske det inte ska vara några problem (eller om det blir för lätt om blodet läggs på snön och det inte blir mer eller mindre snö under natten? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

23 oktober 2010 22:40

Härliga vinterbilder om än att det känns lite för tidigt.
Kul att lillstumpan spårar bättre och bättre... kan inte ha varit helt lätt att spåra med snön som fallit ovanpå. Duktig tjej!

http://stadsflattarna.se

 
Annica

Annica

24 oktober 2010 20:11

Det ÄR för tidigt med vinter!!!! Duktiga Miso, hur länge hade spåret legat?? Se till inte vänta för länge med anlaget, det blir lätt för lätt...

http://www.ryegates.se

 
Annica igen

Annica igen

24 oktober 2010 22:16

Tänk på att spåret i anlag bara har legat i ca 4 timmar. Risken är att det blir alldeles för lätt och att hon då börjar slarva... Beträffande såna som inte borde syssla med uppfödning så gör man så att man skriver över hundarna på ex.vis sambon
och låter denne starta med nytt kennelnamn. Finns massor med sätt kringgå om man vill och inte har några skrupler..

http://www.ryegates.se

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

25 oktober 2010 10:08

Jag är lite dålig på att skriva kommentarer, men tittar in flera gånger i veckan. Kul att spåret gick så bra trots snöfall. Håller med Annica om anlagsprovet. Risken för slarv ökar ju duktigare de blir.
Läste om kastreringen också. Jag har bara bra erfarenheter av kastrering både av tikar (bl a min tollartik) och hanar. Rekommenderar det varmt!!

http://www.annikashundar.se

 
Ingen bild

Bloggerskan

25 oktober 2010 11:03

Jo jag har hört att man inte ska lägga för många viltspår innan anlagsprovet. Miso har inte fått tagit mer än kanske 3-4 stycken. Och det första för kanske två månader sedan. Annars har jag lagt personspår. Jag är ju lite bekväm och tycker det är meckigt att gegga med blod. Det är både enklare och går fortare att lägga ett personspår. Nu håller vi på att höja värdet på apportpinnarna så att de ska komma in också.

Jag tycker att det var först på sensommaren som hon förstod vad det går ut på att spåra.

(Annika, det var länge sedan, måste kolla din blogg också för att se om det har kommit någon bebbe)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se