karinochwilma

Alla inlägg under oktober 2010

Av karin - 3 oktober 2010 06:09

Igår körde vi appellen jag och Wilma. Eftersom jag sovit dåligt hela natten (faktiskt inte p g a tävling) så var jag rätt omtöcknad när jag klev upp kl 05.40 Väskan var packad, bara att koka lite te, göra mackor och hämta Helena och Vilja.


SPÅR

Jag var inte ett dugg nervös och helt tvärsäker på att spåret skulle vara en baggis, för är det något Wilma kan så är det ju att spåra. En tia eller nia var som hand i handsken, trodde jag. Wilma spårade perfekt, som vanligt, gick precis i spåret och bra vinklar. Problemet var att hon tyckte att det var lite för roligt så hon plockade inte som vanligt upp pinnarna utan dundrade förbi. Den första pinnen markerade hon, men eftersom gräset var väldigt högt så var det omöjligt att hitta den fast jag tittade noga, men inte stannade. Så här i efterhand så tänker jag att jag skulle ha stannat upp henne och letat lite noggrannare. För hon hade faktiskt markerat så då måste man väl kunna stanna till en liten stund? Det enda vi fick med oss var slutapporten.


Just då så var jag inte särskilt besviken, hon spårade bra och mina tankar har inte varit på tävling de sista dagarna. Jag tänkte att det var en trevlig om än lite för tidig utflykt för bara Wilma och mig.


VAD GÖRA?

Efter spåret så kände jag mest för att åka hem och lägga mig, men Helena ville åka och köra budföring med Vilja, och köra lydnaden som en träningstävling. Det var många ekipage som nollade spåret och det spekulerades i om det var frosten på marken eller hästskit. Jag tror bara att hundarna behöver mer träning (det är sällan man går upp kl 7 på morgonen och lägger spår i frost). För Wilmas del var inte spåret något problem utan hon var helt enkelt för ivrig och sket i pinnarna. Vi får träna mer på pinnupptagning. Jag tänker kapa mina pinnar på hälften och göra det lite svårare för henne att hitta dem, men de ska in!!!


BUDFÖRING OCH LYDNAD

Vi åkte i alla fall till klubben och fick vänta bra länge på att alla skulle komma. Jag var så trött och hade kunnat lägga mig ner på golvet och somna på en gång. När efter mycket om och men tävlingen upptogs igen så var jag inte ett dugg nervös. Solen värmde behagligt och det var mysigt att bara vara med Wilma, som på den gamla goda tiden, PreFis.


Budföringen gick bra med undantag för att Wilma var tvungen att dansa och fjäska lite för mottagaren. Full fart ut och full fart tillbaka, 8,5 poäng.


Poängen på lydnaden var inte något att skryta med, men totalt skrapade vi ihop 196,5 poäng, varav 16,5 poäng i specialen. För att bli uppflyttad ska man ha 224 poäng, varav 49 i specialen. Så det hade räkt med en 5:a i spåret så hade vi fixat det. Hade jag haft lite is i magen och plockat upp pinnen hon faktiskt markerade så hade vi nog haft en 7:a på spåret. Om inte OM vore :-). Lite snopet kändes det i alla fall fast jag inte ens var tävlingssugen från början.


Jag är i alla fall glad att jag stannade och körde lydnaden. För även om inte poängen var super så hade Wilma en bra attityd. Inga ljud och skall under tävlingen, utom på hoppet då hon lättade lite på trycket. Men hon genomförde alla moment med bra energi och fart och höll programmet igenom utan belöning. Det kändes väldigt bra. Kanske kanske är vår tävlingskarriär inte över... ;-) Det kanske är så att jag ska sluta att vara nervös så kommer det att gå bättre. Mer klackspark alltså. Det var dessutom mysigt att bara vara med Wilma en hel dag. Och i trevligt sällskap av vänner.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Skapa flashcards