karinochwilma

Direktlänk till inlägg 13 november 2010

Jaktträning på Danmarks ängar

Av karin - 13 november 2010 21:23

Vi var 6 ekipage idag och träffades på Danmarks ängar. Vi bestämde förra gången att vi skulle träna stoppsignaler idag. Vi hann bara med en övning, men jag har skissat på tre som vi har gjort tidigare också.


Med Miso har jag gjort så att jag har tränat stoppsignal inomhus och utomhus på promenader. Inne har jag blåst och gett handtecken när hon har satt sig ner (jag har tänkt att jag ska ha henne att vända sig om och sätta sig ner vid stoppsignal). Igår började jag med att kasta iväg en godis bakom henne, när hon sen var på väg tillbaka till mig blåste jag och gjorde handtecken och hon satte sig tvärt, duktig!  .


Utomhus på promenad så har jag blåst då hon sprungit ifrån mig, när hon sen har vänt sig om så har jag kastat en boll bakom henne.
STOPPSIGNAL, ÖVNING 1

B. Medhjälpare släpper hunden mot A. hundföraren. Mitt emellan (C) blåser föraren och kastar samtidigt boll bakom hunden.
STOPPSIGNAL, ÖVNING 2

Först skickas hunden mellan föraren (A) och medhjälpare (B) några gånger, för att hunden ska få dragning till B (som har godis). När hunden glatt springer mot medhjälparen (B) blåser föraren (A) vid C. När hunden vänder sig om mot föraren kastar denne en boll bakom hunden.STOPPSIGNAL, ÖVNING 3 Medhjälpare B, C och D står med godisskålar eller dummys. Beroende på hur erfaren hunden är så kanske de måste visa att de har något. Föraren (A) skickar ut hunden mot C. Vid E blåser föraren stoppsignal. När hunden vänder sig om så kan föraren dirigera hunden ut, till höger eller vänster.


Någon som har fler övningar?


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se