karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 november 2010

Den stora musinvasionen och massakern

Av karin - 25 november 2010 14:20

Igår var en underlig dag.


Vi har haft problem med möss hemma och ett tag trodde jag t o m att vi hade fått in råttor i huset. Vi har gillrat fällor och fixat. De gillar att hålla till under diskbänken där soporna är. Vi tog bort soporna och Peter satte dit någon elektrisk mojjäng som avger ljud som mössen inte gillar. Det var helt lungt i flera dagar, hörde dem inte ens i golvet som vi har gjort tidigare. Så vi ställde tillbaka sophinken igen.


När jag käkade frukost så hörde jag hur det rasslade under diskbänken. Jag drog snabbt ut lådan och där i sophinken var 3-4 möss som irrade runt. Uaaaah! Jag drog snabbt igen lådan, men så tänkte jag att nu har jag ju chansen att ta flera på en gång. Snabbt som ögat drog jag upp den igen och placerade en skärbräda på hinken. I ögonvrån såg jag en mus i en annan låda och lyckades täcka för även den.


Sen fick jag sjå hur jag skulle göra. Snabbt fram med stora svarta sopsäckar. Jag lyckades tömma ner soporna och mössen i säckarna, knöt ihop och fick fram ett vedträ. Resten är historia.


På kvällen när Peter stod och diskade såg han i ögonvrån en mus pila över köksbänken. Han fick fram en glasslåda och jagade runt i köket efter musen. Miso låg i soffan i vardagsrummet och såg förvånad ut. Peter ropade på Wilma men hon låg i arbetsrummet. Jag satt på bussen upp till Gävle och fick ett sms med en kommentar om "Vilka jakthundarn man har...". Han lyckades till slut fånga den och den fick en date med spaden. En stund senare fick jag ett till sms om att det var en till mus som gick samma öde till mötes, denna gång ropade Peter ut Wilma i köket för att visa på lådan med musen. Hon blev väldigt intresserad.


När Peter och Wilma sen hade gått och lagt sig. For hon plötsligt upp och ut i vardagsrummet. Peter hann upp för att se en mus som pilade under vår nya hylla. Wilma var helt galen och Peter tog en galge och skrämde fram musen. Där stod Wilma med öppen mun. Hon bet ihjäl den spottade ut den. Den sprattlade fortfarande lite så hon tog den i munnen igen men visste inte riktigt vad hon skulle göra med den. Sen började hon gå därifrån med den i munnen. Peter sa till henne att släppa den, vilket hon gjorde.   


7-8 möss på en dag/kväll. Helt galet!!! Har aldrig varit med om något liknande. Förhoppningsvis har vi tagit kål på hela familjen nu, annars vill jag inte veta hur det ser ut i golven och väggarna. Brrr! Men det är tydligen ett helt galet mus och råttår i år, p g a att det var så kallt och mycket snö förra vintern.

 
 
Ingen bild

Maria&Texas

26 november 2010 11:33

Men ni måste ju skaffa katt! Helst två. Borde finnas skäl nog för Peter att ge med sig, bättre musfångare kommer aldrig att uppfinnas. Och du får underbara gosedjur på köpet! Ha det bra i kylan!

 
Annica

Annica

27 november 2010 18:32

Vad roligt att ni ftt sällskap hemma *not*. Varför inte musfällor, måste Peter ta till så drastiska metoder...

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

27 november 2010 22:12

Oj, herre jissus vilken musinvasion.

Många metoder att bli av med dem hade ni i alla fall...

Hoppas ni får en fin 1:a advent!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

28 november 2010 19:17

Tipp, tapp, tipp tapp, tyst det är husen ...
Undrar om det inte skulle vara små nissar som skulle komma fram ur vrårna och inte små möss ...
men Disney på julafton kommer man ju iaf osökt att tänka på ..
Kul att Wilmenlund kan jobba i skarpt läge nu :-)) eller *fniss* !??

KRAAAM

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lisa & Röja

2 december 2010 19:56

Jösses!! Ni har det värre än oss, även vi har kämpat mot en liten mus-koloni men inte så store som er tror jag;-) Nu har det varit lugnt ett tag (peppar, peppar ta i trä..) Mest imponeras jag av ditt mod med soppåsen...Heja!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards