karinochwilma

Direktlänk till inlägg 28 december 2010

Kul!!!!

Av karin - 28 december 2010 20:22

Efter ett träningsstillestånd på nästan två månader känner jag mig riktigt taggad att träna hund. Vi har tränat lite inomhus och på promenader, men jag har inte känt någon riktig lust och varit ofokuserad. Men nu börjar den gamla formen att återvända och idag träffades Helena och jag med Lystra och Miso för att köra lite jaktträning. Det var jättekul!


Systrarna BUS har vuxit till sig och var riktigt duktiga idag både i fotgåendet, stadga och i de övningar vi gjorde. Vi har mycket att jobba på fortfarande vad gäller apporteringen man jag är så nöjd över Miso idag. Hon kom in till mig hela vägen med dummysarna och lämnade av jättefint.


Det är så mycket snö nu så vi fick anpassa träningen efter de upptrampade spåren i skogen för att köra dagens övningar med dirigering.


ÖVNING 1 - DIRIGERING MOT MÅLOMRÅDE

Medhjälpare (B) kastade dummy som hunden ser. Förare (A) går fotgående fram och tillbaka för att träna stadga. Dirigerar hunden mot dummy och skickar.


ÖVNING 2 - DIRIGERING MOT OMOTIVERAD DUMMY

Under tiden hunden levererade in den första dummyn, smög vi ut en till som inte hunden såg. Förare (A) skickar med dirigering.


ÖVNING 3 - LINJETAG MED STÖRNING

Medhjälpare (B) kastar dummy 1, som hunden ser, går halvägs tillbaka mot ekipaget och kastar dummy 2 som störning. Förare A dirigerar mot första dummyn. Anpassar avståndet på linjetaget så att hunden med största säkerhet väljer dummy 1. Medhjälpare vaktar dummy 2.


ÖVNING 4 - DIRIGERING MOT OMOTIVERAD DUMMY MED STÖRNING

Dummy 1 smygs ut när hunden inte ser. Medhjälpare B förflyttar sig halvvägs mot ekipage och kastar dummy 2 som hunden ser. Förare A dirigerar mot den första dummyn, anpassar avstånd så att hunden med största säkerhet väljer dummy 1.


ÖVNING 5 - INKALLNING MED STÖRNING OCH DIRIGERING

Medhjälpare B kastar dummy 1, medans föraren A står vid hunden. Förare A lämnar hunden sittande, går förbi medhjälpare B på stigen. Kallar in hunden (2). Vrider sig sen mot den kastade dummyn vid medhjälparen och skickar hunden på ett linjetag (3).


Kanske lite konstiga beskrivningar, men jag fattar i alla fall :-)


Tack Helena för en bra träning och tips om Zylkene, nu ska jag köpa neråttjack till Wilma och hoppas att det underlättar smällandet. Jag såg att de säljer det på Sofo's. Ska ringa runt lite i morgon, om det finns på närmre håll.

 
ANNONS
 
Helena & co

Helena & co

28 december 2010 21:08

Åh vilka fina bilder....och bra förklaring..inte alls konstig! Men jag kan inte sno dina bilder :( Kan inte du maila över dem till mig sä är du snäll. Kram och tack för idag

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

28 december 2010 23:44

Du är fenomenal på att få till finfina förklaringar i bild & skrift.

Jätteroligt att ni är på G igen och att avlämningar mm verkar ha fallit på plats.

Skulle vi inte höras så får ni ha en härlig Nyårsafton och jag önskar ett ett riktigt GOTT NYTT TRÄNINGS- & TÄVLINGSÅR!

Kramizar
Ps. Håller tummarna för Wilma att det skjuts mindre.

http://stadsflattarna.se

 
Ingen bild

Lisa & Röja!

29 december 2010 20:28

Fina och tydliga bilder på era övningar! Ska sno lite tips till vår ev. kommande jaktträning :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se