karinochwilma

Direktlänk till inlägg 31 december 2010

Hundåret 2010

Av karin - 31 december 2010 10:51




JANUARI

Efter några turer till valplådan i Eskilstuna började 2010 med en väntan på att få hem vår egen lilla valp.   


   


Under tiden passade jag och Wilma på att ta några turer med den nyinförskaffade kicksparken. Förra vintern liksom denna kom snön och förstörde skridskoisarna tidigt, då var det perfekt med en spark istället. Ja EN snubblande skridskotur blev det också, som var härlig på sitt sätt med sol och obligatorisk fika.


 


 


FEBRUARI

Så kom då äntligen Miso hem till oss. Nu följde några månader av pysslande och promenader med små valpar i barnvagn. När vi väl kommit överens om hur promenaderna skulle gå till så låg både Miso och Lystra snällt och mös tätt tillsammans. Man kan nog säga att vi fick ganska mycket uppmärksamhet och grannarna undrade nog om inte något hade slagit slint på allvar  


     

Jag och Wilma gick klickertränarkurs i Stallarholmen hos Anna Larsson. Det var jättekul och lärorikt. Även där var man ganska tacksam att ingen inte initierad människa såg oss. Många roliga övningar där man inte ser riktigt klok ut.


 

Eftersom det var jag som höll i kameran så får några andra illustrera "galenskapen" :-).




MARS

Miso och Lystra fick prova vilt för första gången sedan de lämnat kennelmamman. Det var mycket spännande.



Valparna växer och upptäcker världen på egen hand. Det började bli så pass varmt så de kunde följa med på längre promenader.


 



APRIL

Vi gjorde ett tappert försök att ställa ut Miso och kom på en hedrande 2:a plats efter syrran Lystra (med två startande i klassen var det kanske inte så svårt att komma 2:a    Vi gjorde ett till försök lite senare på sommaren, och kom sist av kanske 6 ekipage. Men Miso är ju som ett ädelt vin, mognar sent, har jag förstått. Vi får se, utställningar ligger inte högst på vår priolista. Men jag har fått höra att hon har ett vackert feminint huvud, så kanske om resten av kroppen formar till sig också så kanske det blir aktuellt med fler utställningar. Vi bidar vår tid   .



Sen åkte vi tillbaka till Anna i Stallarholmen, denna gång på valpkurs med Miso. Även syrrorna Lystra och Röja var med. Miso lärde sig sitt paradnummer "puppy-yoga".


 







MAJ

I maj åkte vi till Fliken för Ryegatesträff. Peter och Wilma var med i blåbärsgruppen. Jag och Miso fick träna för Eva Thorén i valpgruppen, tillsammans med syskon och några andra. En jättefin och rolig helg.


     


Under våren och sommaren ägnades mycket av träningen åt stadgeträning med Miso. Wilma har fått ta det lite lugnt eftersom jag tänkte att hon kanske skulle må bra av att slippa träningsstress. Jag håller på och reviderar det, kommer mer om det i planerna för 2011.







JUNI

I juni trappades träningstakten ner lite inför sommaren och på grund av intensiv jobbperiod. Vi hade några mysiga träningsstunder på klubben tillsammans med Susanne och Pebbles.


Vi hann även med ett FART-test och kurs hos Eva Thorén som löpte över en månads tid.


 



JULI

I juli provade jag att lägga ett mastodontspår till Wilma, 1300 meter tror jag det blev. Hon tog det med bravur, min fantastiska lilla spårhund. Med hjälp av GPS:en såg vi var apporterna låg och hur hon hade gått i förhållande till spåret.



Seglingssäsongen inleddes. Första gången på båten bryggseglade vi bara någon timme för att Miso skulle vänja sig att vara på båten. Det tog nog 20 minuter innan hon vågade passera förstaget. Andra gången ombord, sprang hon omkring som om hon aldrig hade gjort annat.



Vi hade en jättemysig seglingssommar och hundarna skötte sig exemplariskt fast det vissa dagar blåste väl mycket och lutade rejält. Miso anpassade sig direkt, duktiga fisen! På öarna passade vi på att lägga personspår till båda  hundarna, en perfekt aktivitet på små öar med dåliga möjligheter till promenader. Såklart blev det en massa badande också.


   




AUGUSTI 

I augusti fick jag åka till Kolmården och avnjuta min present jag fick av Peter. Jag fick med mig ett minne i form av ett litet "lovebite" från en av vargarna också. Det var en fantastisk upplevelse.


   


Vi följde också med som hejarklack till Perra och Vilja som ställde upp på Flatmästerskapen i Värmland. Det var en trevlig helg då vi träffade gamla bekanta och lärde känna några nya. Miso och Lystra fick mycket passivitetträning genom att bara sitta och titta på när andra jobbade och hade roligt. Vi träffade även pappa Zombie med husse.


   



SEPTEMBER

I september åkte vi till Fryksås i närhet av Orsa Grönklitt tillsammans med mina bröder med respektive, en 50-årspresent till min äldsta bror. En riktigt mysig helg med god mat och trevligt umgänge.


       


OKTOBER

I oktober var vi på avkommebeskrivning med kullsyskonen. Vi fick även lite kurs med Bitte. Miso visade sig inte från sin mest aktiva sida, jag trodde nästan att det var löp på gång, men det var nog bara någon fas i uppväxandet. Hon som tidigare på kurs hos Eva Thorén inte kunde släppa viltet ur sikte, ville nu inte ta i det alls. Men jag övertygade mig själv att ta det med ro, och ha tillförsikt för att det skulle lösa sig.


 


Vattenapporteringen var något alla hundarna tyckte var jättekul, där var det inget fel på farten och motivationen minsann.   


 





Lite chockad blev vi när den första snön kom i slutet av oktober. Lite väl tidigt. Men den försvann sen, för en stund...





NOVEMBER

I november klarade Miso anlagsprovet galant. Domarens omdöme var "mycket duktig hund som klarar sig utmärkt i skogen. Härligt ekipage". Stolt matte och stolt hund som inte kunde låta bli att visa upp SIN klöv för de andra hundarna som satt bak i bilen. Återigen Perra, tack för att du hämtade oss då min bil blivit saboterad.


 




DECEMBER

I december lät jag kastrera Wilma, det visade sig att hon hade livmoderinflammation när veterinären öppnade henne, så det var ren tur att jag hade bokat det datumet och inte väntade till i vår. Det ska bli skönt att slippa ha löp var 4:e månad och förhoppningsvis kommer Wilma att må bättre av det också.


  

Miso fyllde 1 år och fick välja en present i butiken.


 



Snön slutade aldrig att falla och det var kallt. Vi fick dock några härliga pulsande promenader i skogen runt jul när Peter också var ledig.


     


I morgon är det ett nytt år. Jag hoppas att det blir ett superduperfantastiskt för oss alla! Och att vi får chans att träffa lite hund- och bloggvänner i vår och sommar.


Gott nytt år!!!

 
 
Linn

Linn

31 december 2010 19:49

Ser fram emot att läsa om era planer för 2011!

Gott nytt år!

(Tänk att det inte ens var ett år sen ni hämtade era valpar, känns som jag följt er i evigheter ju)

http://hundlycka.blogspot.com

 
Annica

Annica

1 januari 2011 04:35

Kul med sammanfattning! Nu ser vi fram emot ett roligt 2011 :-)

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

2 januari 2011 18:35

Så roligt att få en återblick över första året då familjen utökades med lilla goa Miso.

Skall bli jättekul att följa er även under 2011 :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Ingen bild

Lisa & Röja!

3 januari 2011 16:54

Kul att läsa om hela ert år med alla fina bilder! Ska bli spännande att se vad som ska ske under 2011:-)

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

4 januari 2011 11:41

Oj ! Blir man impad eller impad över hur duktiga ni är både Helena och du med att föreviga och dokumetera !!!
Sååå skoj att läsa om året som gick, och bilderna som nog etsat sig fast mest på näthinnan var nog era små "barnvagnsvalpar" så jag förstår om grannarna hade lite funderingar *fniss* !!!

KRAAAM från oss, som iaf intog Fryksås värdshus på juldagen ;) !

http://icelolly.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards