karinochwilma

Direktlänk till inlägg 16 januari 2011

Misos första ridhusträning

Av karin - 16 januari 2011 23:37

Helt fantastiskt att kunna träna inomhus nu när det är glashalt på vägarna och blött och kallt ute.


Inför premiären i ridhus så hade jag laddat med kattmat, gott godis och kontaktövningar. Eftersom jag ville fokusera på Miso fick Wilma vara hemma. JAG ÄR SUPERNÖJD! Miso var så duktig, verkade inte nämvärt störd av de andra nio hundarna och kunde hålla sig bra från att gå med nosen i backen. Det var ju ändå flera månader sedan vi tränade med andra hundar och första gången i ridhus.


På vägen in i ridhuset mötte vi dessutom ett helt gäng med ryttare. Det var ju lite mörkt och konstigt att möta så många STORA hundar på rad. Men Miso tittade bara lite förvånat och sen var det inte mer med det. Coola fisen!


Vi började med en platsliggning. Jag hade bestämt mig för att inte låte henne ligga och lukta i backen och stod helt nära henne. Hon kollade runt lite när det var ljud och andra hundar som lät, men låg lugnt och stilla kvar.


Sen tränade vi burleken. Först bara springa in, bli kvar, vänta på fri-kommando. Sen satte jag en skål med kattmat mellan oss, någon meter på sidan av buren. Hon var riktigt duktig på att ignorera den och komma till mig på fri-kommandot. Sen gjorde jag några kontakt- och fotövningar och lät henne ta avståndsbelöningen.


Det kändes så bra så jag på slutet kopplade loss henne och gjorde samma sak. Hon har förstått konceptet lämna avståndsbelöning tills hon får ett "varsågod". Jag kan ha henne lös bredvid mig, lägga godis i skålen, få henne att vända ifrån och vänta på kommandot. Nu känns det som om jag på riktigt kan använda det i träningen.

 
ANNONS
 
Linn

Linn

17 januari 2011 09:18

Vad duktiga ni är :) Skillnad på välplanerad träning, man blir oftast lite nöjdare i efterhand (med sig själv).

http://hundlycka.blogspot.com

 
Helena

Helena

17 januari 2011 10:22

Duktiga Fisen!! Jag har lagt in en lite lagom rörig frilm från träningen ;) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

17 januari 2011 22:26

Härligt att du är så nöjd. Av det jag såg så verkade det gå kanon för er! :-)

Jag ser fram emot söndag!

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se