karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Dagens jaktträning

Av karin - 22 januari 2011 18:00

Idag träffades 6 ekipage på Nacka BK. Eftersom appellplanen var en isgata så fick det bli skogen istället. Dagens övning blev "inte-byta-dummy".


Eftersom Miso inte är jättepigg på dummysar, lite osäker på vad hon ska göra. Så tänkte jag att det kanske inte var en bra övning för henne ifall man skulle behöva korrigera henne. Men man måste ju prova, jag kan ju inte gå omkring och vara försiktig bara för att jag antar att hon ska reagera på ett visst sätt. Och det visade sig vara en ganska bra övning för henne. Genom att vi lade ut ett helt gäng dummysar och skickade flera gånger så blev inte en enskild dummy extra värd.


Helena har filmat och visat övningen på film i bloggen så ni kan se hur den går till där. Kort beskrivet så lägger man en massa dummysar i en hög och skickar en hund åt gången. Högen vaktades av en medhjälpare och hunden får inte byta dummy.


Miso klarade det riktigt bra. Det var en gång som hon ville byta, då tog Perra den hon släppte och lattjade lite med den så att hon greppade samma igen. Eftersom Miso är lite tveksam till att ta dummysar, speciellt om någon står vid dem så ville jag inte att medhjälparen ryar åt henne. Det är ju skillnad med t ex  mamma Vilja som verkligen är apporteringsglad och inte låter så mycket rubba sin tillvaro.


Helena fick stå bakom mig med avståndsbelöning (kattmat), så att Miso fick mer dragning in. Med undantag för den gången hon försökte byta och på slutet då hon inte ens förstod ut-kommandot så skötte hon sig jättefint.


Medan de andra gjorde övningen passade jag på att köra lite "bur-träning" fast på en pläd. Miso var jätteduktig. Extra duktig var hon när hon hela tiden satt eller låg stilla på pläden och var tyst, när jag var medhjälpare till de andra. Och det fast pläden låt ovanpå en fastfrusen bajskorv. DET NI!   


För övrigt så måste jag säga att vi har ett bra träningsgäng nu, jättekul när det kommer några fler. Varje hund får inte göra så mycket. Men det är nyttigt det med.


I morgon är det ridhusträning, men denna gång får bara Wilma följa med. Eftersom det var länge sedan vi tränade hon och jag så blir det även denna gång mycket fokusträning, target och stadga. Wilma har inte heller tränat så mycket i ridhus. Sist var bajset intressant, vilket hon aldrig har varit speciellt intresserad av tidigare. Så vi får se hur det går.

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

22 januari 2011 18:44

Jag längtar efter att få vara med o i alla fall passivitetsträna! Än så länge fryser han så mycket om han är still, så det får nog vänta. Kanske kan vara med en kort stund... Kan ni inte maila nästa gång ni ska träffas?!

http://www.annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

22 januari 2011 18:47

Jag tycker du tänker rätt när du inte vill träna för mycket "nejträning" med henne. Rätt också att inte Perra fyade utan gjorde som han gjorde. Ja, jag tror att hon behöver lite dragning så en minnesmarkering o där du förflyttar dig framåt el åt sidan. Ja nu går vi ju åt ljusare tider så snart är det dags uppta träningar *jihaa*

http://www.ryegates.se

 
Helena & co

Helena & co

22 januari 2011 19:43

Jag tror farten kommer med tiden på Miso, man kan ju inte få allt och var glad åt hennes otroliga lugn när de andra hundarna arbetar och till och med när du är medhjälpare!! Duktiga fisen att inte gräva fram och mumsa i sig bajskorven ;) Såg du den när du tog bort fällen, eller? Jag hörde inget om nån bajskorv :) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & co

Helena & co

22 januari 2011 21:18

Tufft gjort av dig tycker jag att lägga filten ovanpå en bajskorv och ovanpå filten placera en bajsälskande flat ;) Men du är ju tuff det vet vi ju (om du ser fram emot att vara passagerare menar jag) ;) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

23 januari 2011 21:35

För varje träning så lägger hon ju minnesbilder.. Se till att dessa är positiva och avsluta med något "fartigt" så tror jag du får mer drag "gång över tid". Men som sagt, inte för mycket dirigeringsträning med en hund där man vill få upp fart o fläkt!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se