karinochwilma

Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

nöden är uppfinningarnas moder sägs det ju :-)

Av karin - 31 januari 2011 20:42

Jag har använt kattmat som avståndsbelöning till Miso. Hon älskar det, men det är så äckligt att hålla på med. Och krångligt att hålla på med påsar och skedar också. Jag ville hitta någont sätt som går snabbt att belöna och relativt kladdfritt. Jag tog en gammal kaviartub. Viker man upp den i "bottensömmen" så är den helt öppen, man behöver inte ens klippa upp den. Jag fyllde på med kattmat och vek ihop den igen. Det gick ganska bra, det blev lite simmigt och tuben var lite för knölig till att börja med. Men jag behövde i alla fall inte få kattmat på fingrarna och det gick snabbt att sprutta ut. Jag kunde dessutom belöna direkt från tuben. Frågan är om inte tonfisk på tub skulle vara lika populärt, så slapp man gegga med kattmaten.


För att göra mig själv roligare och mindre "hotfull" så har jag och Miso lekt med dummysarna idag. Jag kastade en någon meter ifrån mig och hade en i handen och så hade vi lite byteshandel och lek. Den dummy som jag hade var ju alltid lite roligare och hon fick jaga ikapp mig och byta mot den hon hade. Det tyckte Miso var en rolig lek! Vi har lekt på promenader också, inkallning och lek. Jag ska lugna mig med apporterandet, markeringar, linjetag etc och köra mycket inkallning så att det sitter i ryggmärgen och höja värdet att springa till mig.


I morse kom miso med mina stövlar, en i taget. Jag hade tänkt att gå lite senare, men förstod piken så vi gick ut. Riktigt härligt väder idag! Sol och 0-gradigt. Skönt när man kan gå ut utan att bylsa på sig alla vinterkläder man har. I skogen har snön sjunkit undan och de bara fläckarna blir större och större. Lite tidigt att säga kanske med tanke på att februari ska vara årets kallaste månad. Men det känns faktiskt lite som om våren är på väg, i alla fall idag.

  

Miso var riktigt duktig på promenaden. Hon gick lös vid min sida utan att försöka vika av eller hitta på annat i säkert 5-10 minuter. Inget luktande eller stannande. Hon gick lungt bredvid mig och det kändes som om var i samma sinnestillstånd. Wilma gick i koppel bredvid, stretade lite  och luktade. Jag lät hennes hållas och fokuserade bara på att bara vara i samma sinnestillstånd som Miso. Det var en skön känsla.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

31 januari 2011 21:05

Myyysigt ni har haft det idag! Ja du är väldigt fiffig måste jag säga ;) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

en bloggläsare

31 januari 2011 21:29

det finns ju leverpastej på tub eller mjukost brukar vara poppis

 
helena

helena

31 januari 2011 21:36

Öronpropparna var fiffigt....idag var pudelen igång och de tantfisarna var inte att leka med, underar just vad hon hade ätit! Mmm stressa inte men det vire kul att se filmen, eller inte ;)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

31 januari 2011 21:39

Fast köp bara inte kräftost på tub, för vi fick av misstag det istället för räkost ( som var himla poppis ) och det blev lixom ketchupeffekt om du fattar ;-)) vilket iofs Lizzie tyckte var kanon, men inte hennes matte då *harkl* !!

Jo, för det första så har Lizzies matte tävlat väldans mycket ( med de riktiga hundarna förut då = läs schäfer *s* ) och för det andra så är hon även draghundsdomare så det var väl kanske inte helt otippat att även en liten odåga skulle få ta sin matte " på släp " :-))

Uppe i Grönklitt finns det dessutom ett 6 km långt superfint draghundsspår, där det går att både köra klassiskt och skate !!

KRAM från oss, som är sååå impade över hur flitiga ni är hela trojkan !!

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bloggaren

31 januari 2011 21:43

Leverpastej på tub har jag letat efter! Har inte funnits någonstans där jag letat senaste 2 åren. Var hittar man det?

 
Helena

Helena

31 januari 2011 21:48

Vet att jag har haft det till Vilja förut men det är nog som du säger att det inte funnits på sista tiden. Tack du är så snäll...tävlingshunden fastnade på fjärren, låg i hästbajsen OCH åt och du glömde - inte hittade in i rutan!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

1 februari 2011 09:30

Det finns laxpastej på tub. Det gillar både Diesel o Indy. Kanske kan vara nått?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

1 februari 2011 13:23

Håller med dig om att det är meckigt med kattmat. Jag kör med mjukost på tub, här hemma är viltosten favvon ;-) Och så vet resten av familjen att det är hundarnas och inte deras...

http://www.ryegates.se

 
Agge

Agge

1 februari 2011 18:31

Rolig ska man vara och roligare än alla andra samtidigt som man ska bestämma och vara tydlig, ibland kör det hela ihop sig för mig..... svårt att hålla det på rätt nivå ibland och dessutom beroende på vilken hund du kör!!! heheee

Tyra blev jättetrött igår då vi var ut och körde lite platsliggning och platssittning samt hopp över hinder med apportering??? Hon sov resten av kvällen he heee, hon är inte van att träna nu ha haaaa

Kram

/Agge

http://www.nogg.se/tyra

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

2 februari 2011 09:06

Innovativ var ordet! :)

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se