karinochwilma

Direktlänk till inlägg 13 februari 2011

Nöjd med dagens inomhusträning

Av karin - 13 februari 2011 16:51

Idag var vi iväg och tränade i inomhushallen igen, jag, Helena, Susanne, Annika och hundarna. Även Wilmenlund fick följa med idag, eftersom husse skulle plöja runt i skidspåret.


Wilma var jätteduktig idag. Förutom att hon höll sig tyst och koncentrerad fast det var rörigt med andra hundar och Diesel som hon inte känner så väl, så löste hon dagens uppgifter fint. Wilma var så söt. Hon har nu förstått att det finns vinstlotter att dra när man går in i buren. Jag hade fullt sjå att få henne att inte pila in där hela tiden.


Idag hade jag bestämt mig för att var väldigt fokuserad och strukturerad. Jag har väldigt lätt att bli störd av andra runt omkring mig, kanske jag är van att läsa av alla eventualiteter runt omkring mig eftersom jag vet att Wilma är ett kontrollfreak. Men eftersom hon läser mig som en öppen bok så bidrar naturligvis min egen okoncentration och kontrollbehov till hennes dito. Jag hade t o m med mig en timer så att jag inte skulle köra varje hund mer än 2 min åt gången.


WILMA

Fritt följ. Hon var med på noterna och trampade på fint bredvid mig, även i språngmarsch och vändningar.


Rutan gick inte så bra idag så jag lade ner det projektet


Stå doggy-zen. Wilma har så himla snabb på att trampa runt och vill ha koll på var jag är hela tiden. För länge sedan tränade vi att stå kvar på stället och nu tänkte jag återuppta den träningen. Om vi ska köra appellen igen så måste hon kunna stanna och stå kvar i framförgåendet.


Fällkniven gick bra idag. Jag satt på huk framför henne och behövde inte locka med godis.


MISO

Inkallning. Jag började med ingångar. Hade med mig en lite broschyr för att få ingångarna. Sen satte jag Miso en bit bort och kallade in. Hon hade dåligt tempo och dåliga ingångar. I ett pass på slutet så bad jag Susanne hålla Miso och hetsa henne lite. Hon sa att det var lite svårt att hetsa henne. När jag tappade kampleksaken halvvägs från att ha lämnat henne och sprang tillbaka för att hämta den så fick vi till ett litet ryck och bättre tempo.


Ställande under gång går bra. Har kört det mest framför mig, hemma även från sidan. Idag bara framför.


Fritt följ. Hon erbjöd ställande hela tiden, vilket inte var så konstigt eftersom vi passet innan hade gjort det. Men efter några varv så förstod hon att det var fritt följ vi sysslade med


Apporten. Jag kastade ut apporten och Miso sprang ut och hämtade. Däremot så kom hon inte in direkt utan jag fick mana på henne lite. Jag lade då apporten mellan oss. Hon hade inget vidare tempo, men höll apportbocken fint.


Sen lekte jag en hel del med Miso idag. Jag vill få upp tempot. Jag tänker inte hålla på och bråka på henne, jag tror att det kommer. Sen vet vi inte hur det är med löpet. Det borde vara på G snart, så jag tar det lite lugnt med att pressa henne. Jag jobbar vidare på att bli en rolig matte :-P


Nu ska jag baka bröd till semlor, så får vi se om det blir semleätning till Solsidan lite senare.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

13 februari 2011 17:31

Tack för idag! Mumsigt med semlor och solsidan;)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

13 februari 2011 23:58

Tror du tänker rätt om kontrollfreaket.. Rolig matte till Miso låter rätt så kommer nog farten!

http://www.ryegates.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

14 februari 2011 11:49

Tack för igår! Jag hade tänkt att jag skulle säga något om din fina disciplin igår, men glömde bort det. Super bra med timer! Något jag borde tänka på när jag tränar fritt följ med Diesel.
Bra tänkt med att leka upp Miso. Jag tror du kommer få bättre fart in om du får till en bättre lek.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

15 februari 2011 23:17

Tack för tipset, skall läsa på om Doggie-Zen... hittade en artikel på Canis. Har så smått börjat träna lite med buren.

Jag tror på mycket lek vid sidan om allvaret... så kör på roliga du!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se