karinochwilma

Direktlänk till inlägg 14 februari 2011

Någon som har erfarenhet av Schnauzer?

Av karin - 14 februari 2011 20:33

Och kan vara objektiv :-)


Min känsla (som jag bara grundar på att ha iaktagit några få) är att Riesenschnauzer är en ganska hård och svår hund att få pli på.


Mellanschnauzer har jag inte träffat så många, men läst att det också ska vara ganska tuffa och ännu svårare att träna.


Dvärgschnauzer har jag träffat några och upplever lite mjukare och mer tillgängliga.


Alla kan jag tänka mig är aktiva hundar som kräver ganska mycket motion och aktivitet.


Är det en förstahund för någon som mestadels vill ha en sällskapshund?

 
ANNONS
 
Helena

Helena

14 februari 2011 21:55

Min erfarenhet är att dvärgschnauzer är väldigt olik sina större släktingar i temperamentet. Jag tror jag bara har träffat väldigt trevliga dvärgar, sociala, glada, tillgängliga och trevliga. En robust liten hund som är en bra barn/familjehund som är med på det mesta men som du skriver behöver den en hel del mental stimulans men vilken hund behöver inte det? Jag har faktiskt funderat lite på en dvörgschnauzer som nästa "lilla" hund (om Perra inte väldigt gärna vill ha en jaktcocker såklart) ;)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
annika

annika

14 februari 2011 23:52

Ska du skaffa dig en tredje?? Har träffat många av rasen , ganska så robusta hundar måste jag säga. Hoppas allt annars är bra. Dax för vovvedate snart??
Kram från knas!

http://annikasvovvar.se

 
Ingen bild

Bloggaren

15 februari 2011 06:53

@Annika - nej jag ska inte skaffa en tredje hund. Det är en kompis som funderar på mellanschnauzer, men jag tror att en dvärgschnauzer skulle passa bättre. Liten hund, men som du säger robost.

 
Linn

Linn

15 februari 2011 08:07

En av mina instruktörsvänner har en dvärg och jag kan ju säga att det finns inget vi gjort som hon inte gjort (fast hon har fått slita sitt hår aningen mer än vad vi har haha). Jag tycker såna hundar är roliga på kurs, de är lite som att de sitter längst fram och räcker upp tassen "Fröken, jag kan, jag kan!!" dvs de vill gärna. Sen är det ju med alla viljor att de kan ju vilja saker JAG inte vill och då gäller det att vara envis ;) Sen är det ju som med många andra raser att det finns vissa linjer som är skräp vad jag har förstått så det krävs en del forskning (vilket jag tycker man bör göra oavsett ras).

Mellan har jag ingen större erfarenhet av själv, har bara träffat sådana hundar som lunkar bredvid sin husse/matte utan att egentligen märkas.

Risene känns ju som att det egentligen inte ens tillhör samma liga. Brukshund där det finns en hel del att ta av. Som sällskapshund big nono.

Jag rekommenderar din vän (och andra intresserade) att titta in hos Susann och Täppas och se hur aktiv man kan vara med en liten dvärgschnauzer och hon kan säkert svara på frågor om raserna med, hon var inne förut iaf på att skaffa en mellan så hon är troligtvis påläst på den rasen med! http://dogspirit.blogspot.com

http://hundlycka.blogspot.com

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

15 februari 2011 09:23

Jag håller med övriga. Dvärgen är bäst som sällskapshund, men kräver dock lite aktivering och framför allt uppfostran. Om man inte visar vart skåpet ska stå har de lätt för att bli lite odrägliga. De är ändå en mjuk hund som vill vara till lags. Skulle jag ha en ren sällskapshund är dvärgschnauzer en av de raser som står högst på listan.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

18 februari 2011 18:41

Thomas har ju haft en dvärgschnauzer, så han kan berätta mer i morgon! Vi ses! Kram Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Agge

Agge

19 februari 2011 09:38

Tack för de tröstande orden! Idag känns det bättre och jag tror nog att jag ska vara på benen ordentligt till veckan och kunna bege mig till jobbet!

Vovvarna är helt underbara, sköter om mig så fint.

Hoppas du får en trevlig helg!

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
pognostesla

pognostesla

16 maj 2011 21:02

Hej Karin, snubblade in här av en slump. Är själv matte till en schnauzer (standard). Fördelarna med mellis är en robust, frisk och tålig hund utan större avelsproblem. Lätt i pälsvård, en underbart glad hund som jag tycler själv passar fantastiskt bra i mitt liv som en aktiv sällskapshund. Men å andra sidan så kan dom också vara envisa och egensinniga, man får jobba på att få upp motivationen för det just du vill göra. Men en absolut underbar ras, riktigt mysiga och roliga att ha att göra med och mentalt stabila. Träffa ett par stycken är väl rådet.

/Charlotta & tesla

http://pognostesla.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se