karinochwilma

Direktlänk till inlägg 18 februari 2011

Lantlollan har blivit cityböna

Av karin - 18 februari 2011 20:17

Fördelen med att jobba mycket är ju att kunna fakturera bra sen, men det blir ju väldigt knapphändigt med hundträningen. Miso har dock fått en annan typ av hundträning denna vecka. Hon har fått vara med mig på kontoret hela dagar.


Hon är fantastisk att ha med sig, en ren fröjd. Hon har fått så mycket beröm av människor både på bussen och på kontoret. Och bra miljöträning är det också. Först åka buss med en massa människor tidigt på morgonen, sen en promenad från Slussen  genom stan till Vasastan. En massa männior som man inte behöver hälsa på, storkyrkans klockor, konstiga stora troll utan för butik i gamla stan, människor utklädda till skyltar, lastbilar och bussar som bullrar, en massa bilar, slammer i kontainrar vid byggarbetsplatser... Trollet tyckte Miso var lite skumt (men det hör ju inte heller hemma mitt i city, eller hur?!). Efter att ha kollat in det så var det hur lugnt som helst. Jag stannade till och gick tillbaka vid kontainern där det lät som åska när de slängde byggmaterial. Miso tittade på mig som om "varför står vi här?!".


På kontoret gick hon runt och hälsade på alla sen lade hon sig pladask mitt på golvet så att folk fick kliva över henne. Hon imponerade på alla och fick en hel del kel och klappar.


Igår på lunchen gick vi och träffade en massa östermalmsbrats i hundgården i Humlegården. När vi kom dit var det en amstaff som hoppade på henne och började rida. Han gav sig inte när hans matte sa ifrån så jag sa att det är nog bästa att jag går. Men hon tyckte att det var bättre att hon gick. Efter det var Miso lite försiktig, men hittade sen några mindre hundar som hon rejsade runt med. Hon är ju vanligtvis ganska hårdhänt själv, även om hon alltid är bra på att läsa av andra hundar och vilka hon kan leka hårdare med. Det var tydligt nu att hon valde ut några snälla och gick undan för de som försökte dominera de andra. Det är tydligen så att det är ungefär samma människor som träffas där. En tjej jag pratade med sa att ibland är det 6 hundar ibland 20. Det var intressant att se hur det fungerar.


Igår på bussen var det en tonårskille som frågade om han fick klappa Miso. Han satt hela bussresan (30 min) och klappade Miso, hon satt lutad mot honom och lade huvudet i hans knä. Ibland slängde han lite tuffa ord med sina polare som satt bakom, men han slutade aldrig att klappa Miso. Jag tror de hade en liten trivsam stund tillsammans. När han klev av sa han hejdå till mig :-)


Miso var glad att komma hem och bli nerbrottad av Wilma, sen har hon sovit gott.

 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

18 februari 2011 23:18

Så bra träning av alla dess slag och så fint hon finner sig i alla miljöerna... duktig "lilltjej".

Hoppas ni får en finfin helg!

http://stadsflattarna.se

 
annika

annika

19 februari 2011 02:59

Va härligt, visst e det kul å ha med vovvar på jobbet.

http://annikasvovvar.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

19 februari 2011 09:05

Vilken härlig kille! Kul att det finns mysiga tonåringar också!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Maria&Texas

22 februari 2011 19:08

Gud så mycket bra miljöträning på en o samma dag! Toppen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se