karinochwilma

Direktlänk till inlägg 20 februari 2011

Dagens ridträning med Wilmenlund

Av karin - 20 februari 2011 22:15

Jag tog med bara Wilma idag. Det måste vara löp på G snart för Misos del, mycket pekar på det, tyckte därför att det vara bättre att bara ta med Wilma.


När vi kom dit började hon att stressa upp sig, mycket ljud och trams. Jag satte mig ner och sa åt henne att ligga ner. Vi satt så tills hon var lugnare. Då gick jag ifrån henne och gav frikommando. Så fort hon började tramsa och äta hästskit så lade jag ner henne vid ryggsäcken och gick ifrån henne någon halvminut. Min nya strategi är att inte ge henne uppmärksamhet då hon piper och ger ljud eller tigger om min uppmärksamhet. Och istället för att bråka på henne då hon försökte äta hästskit så fick hon time out. Jag har tänkt försöka undvika konflikter så mycket det går eftersom hon blir mer och mer stressad eller stänger av.


Dagens träning kändes riktigt bra. Vi började med fritt följ och Wilma var bra med på noterna. Jag körde ett långt fritt följ och lite kortare sidoförflyttningar, framåt och bakåt. Och bara på stället följa mitt ben ett steg fram och ett steg bak, lite som en dans.


Rutan gick sådär till att börja med. Wilma ville springa åt vänster och trevade sig fram liksom för att testa om hon var på rätt ställe. Jag kallade in henne och valde en annan strategi för att få henne att springa rakt ut tills jag säger "stå". Först la jag en leksak bakom rutan och skickade henne. Sen låtsades jag lägga leksaken där, skickade och kommenderade "stå" och kastade leksaken till henne. Detta varvade jag med att skicka henne rakt ut och kasta bollen framför henne utean att säga "stå".


Inkallning med ställande fungerade 3 gånger av 3.


Apporten fungerade bra, de två sista med bra ingångar. Wilma var så söt för hon hade full fart ut, rykte åt sig apporten och höll den hårt även då hon satt sig vid min sida. När jag sen tog den började hon att spotta strö.


Fjärren gick också bra då jag stod ca 3-4 meter ifrån henne. Inga ljud och alla skiften. Provade först från ca 7 meter, men då missade hon några skiften.


Hopp över hinder strulade hon lite med sittet. Då jag väntade ut henne och sade sitt då hon hade bromsat in och började vända sig om gick det bättre. Annars brukar jag säga sitt innan hon har nuddat marken på andra sidan. Sista hoppet var jättebra.


Läggande under gång gick även det bra. Första två gångerna så gick jag ganska långsamt, tredje gången gick jag fortare.


På slutet gjorde vi en dold platsliggning. Efter någon minut så var det några av de andra hundarna som for upp. Wilma var ju inte sämre än att hon kunde haka på. Jag var lite rädd att hon skulle tycka att det var obehagligt att ligga igen. Men hon kändes inte direkt orolig så jag lade ner henne igen och gick och gömde mig. Hon låg helt stilla i 3 minuter.


Jag tog pauser lite då och då, Wilma fick lägga sig vid min ryggsäck. Träningen gick riktigt bra och det kändes bra och förutom lite spatt i början så är jag riktigt nöjd med hennes attityd och känslan vi hade. På slutet då vi hade tränat klart så satt jag en stund med Wilma och då lade hon sig på rygg och ville bli kliad på magen.


 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

20 februari 2011 23:16

Härlig läsning :-)

Jag kör med samma träning som du... hoppas att det passar båda våra "stjärnor" att stressa ner lite!

Ha en bra vecka!

http://stadsflattarna.se

 
Ingen bild

Bloggarenq

21 februari 2011 10:25

Ha ha vad jag skriver slarvigt, det var naturligtvis ingen ridträning igår utan ridHUSträning

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

21 februari 2011 20:58

Undrade just hur ni/du tränade till häst :-)))

Låter som om ni startklara snart !! Anmält redan kanske ???
Själva är vi lixom kvar i nåt slags stand by .. eftersom det är sååå himla svårt att få till vettig träning på " oplogad mark " ...

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
annika

annika

22 februari 2011 09:08

VA skoj att det går så bra med söta Wilma?? åå träffade en lite tollarvalp här om veckan.. sååå söt.. Första eller andra löpet för Miso?? Nikki hade ju sin 6veckors löp i julas, verkligen jättekul..
Kram från Knas

http://annikasvovvar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se