karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 februari 2011

Idag försvann Miso

Av karin - 22 februari 2011 19:33

Denna veckan får Miso vara några dagar hos min svärmor och svärfar när jag är inne i stan och jobbar. Peter berättade att Miso hade försvunnit mitt på dagen. De letade överallt. I källaren, på övervåningen... överallt tills de hittade henne... i hallen. Svart hund i svart biabädd, de hade gått förbi henne flera gånger  . De hade säkert ropat på henne också, men hon är väl som Wilma, ligger tyst och tittar på när man står några meter ifrån och ropar. TUR att de hittade henne iaf. Dags för nya glasögon K & B?


Hundarna har det bra på dagarna men överfaller mig när jag kommer hem. Jag tycker det är jättebra att Miso lär sig att vara hos andra och kan vara trygg med det. Hos svärföräldrarna är det inga problem och det går bättre och bättre även hos andra.


Det blir inte mycket hundträning. Men medans pluggen kokade tränade vi lite frivilligt läggande och luktdiskriminering. Jag har satt post-it-lappar på köksskåpet, varav en som jag har tagit på med lite "korviga" fingrar. Wilma är jätteduktig och trycker övertygande nosen mot rätt post-it-lapp så nosen blir helt skrynklig. Även Miso har fattat att hon måste hitta rätt lapp, men hon är inte lika tydlig och slickar gärna på lappen när hon hittat den.


Frivilligt läggande med fällknivsteknik går även det bättre och bättre. Nu bjuder Miso läggande som bara den, ikväll riktigt snabba också. Och nu lägger hon sig med parallella höfter också  . Tekniken fortsätter vi att att fila på, men vi har gjort framsteg på några veckor. Det kanske är bra att vara ifrån matte lite och bli taggad.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

22 februari 2011 21:51

Snacka om avkopplad, att ligga och sova när alla springer omkring och letar! Det tvivlar jag på att syrran och mamsen skulle göra, de skulle nog komma hack i häl ich hjälpa till att leta (och undra vem vi letar efter ;))

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

23 februari 2011 21:38

Ha ha... det har hänt här med Walle oxå (framför allt när det är dags för att gå ut sista rundan med FAR).

Så bra att ni får till dagtidspassning när du behöver vara iväg.

Roligt med framgångarna med både post-it-lapparna & snabba läggande :-)

Hälsn från ett (tyvärr) snöigt Malmö!

http://stadsflattarna.se

 
Annica

Annica

24 februari 2011 11:40

De flesta har reflexvästar på sina hundar ute.... Ni kanske skulle göra tvärtom???

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se