karinochwilma

Direktlänk till inlägg 6 mars 2011

Första riktiga träningen på två veckor

Av karin - 6 mars 2011 21:59

Somliga flickor får diamanter, andra får motorer.


För två år sedan fick jag en gammal plasteka av min bror. På den satt en alldeles för stor motor som jag aldrig lyckades starta. Så jag har tänkt att jag skulle köpa en ny utombordare.


I fredags var vi på båtmässan och tittade (liksom när man tränar hund, så behöver man som båtägare ALLTID nya saker såklart :-) Jag frågade Peter om vi inte skulle gå och titta ifall de hade något bra mässpris på utombordare. Han orkade inte just då och tyckte att vi kanske skulle kolla på blocket efter någon begagnad motor... Men igår på min födelsedag så hade han köpt en 10 hk utombordare i present :-)


Inga diamanter alltså, men tänk vad många mysiga utflykter vi kan ha med den i sommar! Och diamanter passar ändå så dåligt med mina fjällrävenbyxor och jaktväst. En trevlig middag hade vi igår också så jag känner mig riktigt firad. Tack alla för gratulationer!


Idag har jag varit lite tröttare, men Wilmenlund och jag masade i alla fall oss iväg på ridhusträningen. Jag körde igenom 2:ans moment och det kändes riktigt bra. Fjärren och rutan måste fortfarande fila lite på och ingångar i apporteringen. Annars känns fria följet jättebra och Wilma kan fokusera och hålla tyst. Det känns som om vi har hittat en bra form att träna.


Jag körde några moment på raken utan annan belöning än klappar och smek. Det känns bra och vi ska bara fortsätta på inslagen väg, med mycket fokus och lugn.


Miso går nog in i höglöpet nu denna vecka. Hon blöder fortfarande en del och passar på att trycka upp sin stjärt i nosen på de hundar hon får möjlighet till. T o m Wilma som har tagit på sig ansvaret som renhållare, tycker att Miso börjar att bli väl påstridig. Miso går runt henne i cirklar och vänder upp rumpan, Wilma vrider sig bort hela tiden. Miso fick av uppenbara skäl stanna hemma och gå en prommis med husse istället.


Nu har vi i alla fall anmält oss till lite jaktkurser i vår, så nu finns det roliga saker att se fram emot på alla möjliga sätt :-)

 
 
Annika,Diesel o Indy

Annika,Diesel o Indy

7 mars 2011 08:22

Jag ville också komma på träningen igår, men Diesels mage ville annat. Hade diarre hela söndag fm och var riktigt hängig. Piggade på sig på kvällen och idag är han normal till på både sättet och magen.:) Vad är det för jaktkurser? Vem är det som är intruktör? Låter super kul!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

8 mars 2011 22:48

Förstår att inte Peter orkade gå på båtmässan :-)
Kan inte riktigt säga att jag föredragit en utombordare framför diamanter för jag har ingen båt... men helt klart en bättre present om man har en båt :-))))

Kul att lugnet & fokusen går framåt i träningen.

Spännande med att snart börja jaktkurs.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

9 mars 2011 08:32

Jag fick en 50 tums platt TV när jag fyllde år :D
Pebbels löper också, men jag tror att vi är inne på sista dagarna nu så jag hoppas kunna komma på söndag.

Härligt att du har kommit på ett bra belöningssätt för Wilmenlund och att träningen känns bra. Smid medan järnet är varmt och anmäl dig vetja!

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards