karinochwilma

Direktlänk till inlägg 13 mars 2011

Familjemys

Av karin - 13 mars 2011 21:49

I helgen har vi varit i Sandviken. På lördagen hade vi en försenad födelsedagsmiddag med min mamma och bror med familj. Mysigt, trevligt och gott.


KATTJAKT

Wilma har som vanligt haft fullt upp med att ha koll på katten. Missan har blivit riktigt kaxig och en riktig retsticka. Sitter så att Wilma ser henne men inte kommer åt henne. Skulle Wilma ändå komma för nära som kommer en liten vit tass med vassa klor farande. Wilma kommer springande till mig och Peter, trycker nosen mot benet och tittar uppfodrande: "Matte, kan du ge mig den där katten?!!". Miso är ju som vanligt coolare och tar det mesta med ro.


VÅREN ÄR PÅ VÄG

Vi har tagit långa promenader i vårsolen. Det är fortfarande mycket snö, mer än här hemma, men det var riktigt skönt. På söndagen var vi på långpromenad med min kompis Åsa som vanligtvis bor i Grekland, men nu är i Sverige för en kortare visit. Lite skillnad för henne att vara i Sverige med så mycket vinter, när mandelträden blommar i Grekland. Kul att träffa henne igen och en härligt promenad.


LITE JAKTTRÄNING

På lördagen tog vi med oss några dummys ut i skogen. Det var mycket snö så Peter fick pulsa. Båda hundarna var rejält taggade. Det var ju länge sedan vi tränade något nu. Peter kastade två markeringar åt dem var. Wilma for som en raket med ljudeffekterna påkopplade, hon tycker att det är så kul! Med Miso började jag med några snabba byten med dummysarna. Kastade en någon meter bort, när hon kom med den kastade jag den andra bakom och åt sidorna. På markeringarna sprang hon också rakt ut med full fart. Med lite stöttning och mutor (makrillspastej), kom hon in med dummysarna också.


LINJETAG

Sen gjorde vi ett linjetag var åt samma håll, fast något längre bort. Peter lade ut dummyn när jag gick lite fotgående (så gott det gick i snön). Wilma sprang raka vägen ut, plockade upp och kom med full fart tillbaka. Hon var dock tvungen att skaka och "döda" bytet innan hon kom in med den.


Miso sprang också rakt ut men stannade först upp lite kort där markeringarna landat, men fortsatte sen och hittade dummyn. Halvvägs tillbaka till mig så glömde hon vad hon skulle göra, släppte dummyn och började nosa runt. Peter fick plocka upp dummyn och retas lite med den. Då tog hon den och kom in till mig. Dålig uthållighet/orutinerad och löp?!


Jag har tänkt träna mycket inkallning/signal. Tänker att om jag befäster det så kommer hon lättare att komma in till mig oavsett störningar och att hon har dummysar. Hon gjorde några riktiga lappkast, vände 180° i ett skutt och kom in till mig på signalen.


BUDFÖRING

Vi provade även några budföringar. Detta är Wilmas favoritmoment. Hon tycker att det är jättekul att få tokkuta till medhjälpare. Vi behöver träna lite mer på att sitta kvar och bli klappad. Hon är lika ivrig att springa tillbaka till mig.


Miso har tidigare sprungit ut men vänt cirka 2 meter från Peter, då dragningen till mig har varit för stark. Nu fick Peter ha en kastboll som han flashade när hon kom fram till honom. Och så sa jag åt honom att hålla ett finger i hennes halsband. Han fick henne att sitta ner och skickade tillbaka henne. Vi gjorde om en gång till och båda gångerna gick kanonbra.


RIDHUSTRÄNING

Vi kom hem i bra tid och Wilma och jag kunde åka på ridhusträningen. Wilma som gnuggat sina två hjärnceller mot varandra hela helgen, hade nog lite svårt att koncentrera sig först. Men jag körde samma upplägg som de senaste gångerna och vi fick till en riktigt bra träning.


Rutan har vi fortfarande en hel del kvar att träna på. Jag körde den ganska många gånger ikväll. Wilma hittade den, men gjorde liksom små piruetter in i den. Snurrade - stannade och tittade på mig för att få bekräftelse. Provade igen och igen. Till slut hade hon snurrat sig in i rutan. Lite charmigt kanske, men inte så korrekt.


Jag fick backa i träningen. Lade leksak i bakkant av rutan då hon såg på, låtsades lägga och kastade leksak, lade en leksak som hon inte såg etc. Vi fick i alla fall till några bra skick.


Jag provade även att köra flera moment på raken utan annan belöning än lugnadne klappar. Det gick riktigt bra och vi gjorde fritt följ, läggande och inkallning med ställande i en följd.


Nu ligger Wilma utslagen, det har varit mycket hjärngympa för en liten stollare denna helg. Miso får fortfarande ta det lite lugnt. Hon har i stort sett slutat att blöda, men är inne i höglöpet. Hon är på när vi tränar, men bara korta stunder.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

14 mars 2011 08:03

Jag tycker Wilma var jättesöt när hon snurrade sig in i rutan :) som värsta freestylehunden! Men som du säger kanske inte så korrekt i detta moment :)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika,Diesel o Indy

Annika,Diesel o Indy

14 mars 2011 08:59

Jag såg inte så mycket av er träning. Men de rutan skick jag såg såg bra ut! Lite dålig fart men den brukar komma av sig själv när de blir säkra på momentet!! Kul att träffas igen!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

14 mars 2011 09:25

Aha...det är därför Pebb luktar så gott nu enligt andra hanar. Det kallas höglöp EFTER att de slutat blöda.
Nästa vecka borde det väl ha lagt sig? Eller hur länge höglöper de? Det kliar i träningstarmen. ;P

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Ingen bild

Bloggaren

14 mars 2011 12:20

Annika, då såg du inte de fina piruetterna hon gjorde in i rutan. Tyvärr får man ju ingen stilpoäng för innovativa grepp. Vi kanske ska syssla med freestyle istället och då menar jag verkligen FREE style :-)

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

19 mars 2011 13:17

Har du också kommit underfund om att just FREE style nog är rätt så användbart även bland vanliga rutor och ränder *s* `!?!

Tycker mej även känna igen det där med att ibland backa bandet, och att på olika vis "lura" hunden :-))

Kramizar från oss, som tycker att du kan hjälpa till med att översätta ordet slogbod till rikssvenska för jag hittar inget bra ord, och jag vet ju att ni "frekventerade" dylika ting när ni var uppe i Grönklitt i höstas :-)))

http://icelolly.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se