karinochwilma

Direktlänk till inlägg 24 mars 2011

Vårkänslor med drag

Av karin - 24 mars 2011 22:03

Idag hade jag tänkt lägga varsit spår åt Miso och Wilma, men det blåste så himla mycket så jag tränade lite närsök och sök istället. Annars har snön smält bort bra så det finns gott om barmark att lägga spår i.


NÄRSÖK

Misos näsa är det inget fel på. Jag hade trycktfem små dummysar in under ljung, mossa och stenar. Jag lade på närsökssignalen för det var lika mycket den som jag tänkte pränta in i henne. Hon hittade alla dummys, men gjorde försök att byta en gång. Efter att Wilma hade fått leta några så gömde jag bara en dummy och riktigt svårt. Den fick hon leta efter ett bra tag, men hittade även den.


SÖK

Jag lade ut en dummy på ett stort sök. Under tiden Miso letade efter den, så kastade jag en åt andra hållet bakom mig. När jag sen skulle skicka henne på den så förstod hon inte riktigt, hon hade ju inte sett mig lägga ut den. Jag fick börja om, gå några steg närmre och skicka igen. Då gick det bättre.


Under tiden hon letade efter den dummyn, kastade jag återigen en åt motsatt håll. Denna hamnade lite oturligt i en gran ganska nära och ramlade ner under granen. När jag skickade Miso på ett sök åt det hållet, så sprang hon längre ut där hon varit tidigare. Medans hon var där ute, smög jag ut dummyn lite längre ut, lite mer åt sidan från där hon varit redan.


Det kanske var dumt för hon kom tillbaka mot mig och började leta i granen, men jag lät henne hållas och tills slut gick hon ut igen och hittade hon även denna dummy.


När Peter kom hem tog han Wilma på en springrunda och jag gick ut igen och körde några minuter med Miso.


NOSTARGET PÅ PETFLASKA

Började med att klicka in Miso på nostarget petflaska, har tänkt använda detta i framförgåendet sen. På promenaderna förstår hon inte riktigt att hon ska gå framför, utan lunkar snällt på bredvid mig. Jag har försökt att lägga på kommando då hon går fint framför någon gång, men då kommer hon alltid in och går bredvid. När väl polletten har trillat ner så kommer det gå att utveckla snabbt.


BÄTTRE FART I APPORTERING

För att bättra på farten in i apporteringen så lekte vi lite med dummysarna. Jag kastade en, när hon kom in med den så busade vi med en annan och så kastade jag ut igen. I början galopperade hon ut, men travade in. På slutet galopperade hon både ut och hela vägen in till mig.


DIRIGERING

Jag körde även lite dirigering med matskålar. Höger och vänster går bra. Men sen provde jag "ut" bakåt. Det förstod hon INTE, utan ville springa ut åt sidan hela tiden. Jag visade på matskålen, hon tvekade och var på väg bakåt, men hon ville sen ändå springa åt sidan. Jag flyttade skålen lite närmre och då  sprang hon ut. Jag flyttade då matskålen längre ut igen. Hon sprang ut, men blev lite tveksam igen då skålen inte stod på samma plats. Bara att träna vidare.


I morgon ska vi träna lite med Helena och Annika, hoppas det inte blåser lika mycket då.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

25 mars 2011 21:29

Nej vilken tur att det bara haglade idag ;)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

27 mars 2011 22:43

Tur tjejerna har en flexibel matte så att det blev träning trots blåst!

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se