karinochwilma

Direktlänk till inlägg 12 maj 2011

Sista gången på jaktkursen

Av karin - 12 maj 2011 22:06

Eller nästan... vi ska få hämta igen en gång som vi har missat också.


Idag som avslutning så hade Lena satt upp fem stationer, som ett litet WT. Eftersom vi var sju ekipage så hann vi bara med fyra. Då en del tog lite längre tid och det skulle bli bra och rätt.


NÄRSÖK

Ett litet närsök med fyra dummys lades ut 15-20 meter bort, utan att hundarna fick se. Det låg en dunge av tallar på en liten bergshöjd. Ganska väl avgränsat område och hundarna fick ta sig från vägen vi stod, över ett lite öppnare område och upp för den lilla kullen. De var tvugna att plocka in minst 2 stycken dummys.


Första skicket kom Miso på höger sida om talldungen, eftersom vinden låg på från höger så gjorde hon en vid båge och kom ner på framsidan av kullen. Här visste jag inte om jag skulle hejda henne. Men eftersom vi inte är klara med dirigeringar så ville jag inte strula med det. Hon tog sig upp för kullen igen för egen maskin. Jag blåste närsökssignal lite för tidigt och Miso doppade ner nosen fem meter från talldungen. Jag slutade att blåsa och hon kom till sist i rätt område och jag kunde lägga på signalen igen och hon hittade den första dummyn. Övriga två skick sprang hon klockrent ut och hämtade snabbt in två stycken till.


TANKE: Vi måste träna mer på närsökssignalen. Det är viktigt att tänka på hur vinden påverkar och när och hur man använder signalen. De två sista skicken kom hon på vänster sida om dungen, jag lade på signalen precis vid rätt tidpunkt, hon doppade ner nosen och fick upp en dummy på en gång. Om hon bryter för mycket mark ska jag stoppa henne tidigare.


DOLT LINJETAG MED MARKERINGSSTÖRNING

Det här var svårt, har vi aldrig gjort. En markering kastades och sen skulle vi skicka hundarna åt ett annat håll där små närsöksdummysar var nertryckta i mossan. Sen fick de ta markeringen.


Miso markerade bra, men sen hade hon svårt att släppa den för att ta linjetaget. Hon sprang rakt ut dit jag pekade men vek efter fyra meter av för att istället ta markeringen. Kastaren var snäll nog att plocka upp den så att hon inte skulle få utdelning. Miso vägrade att lyssna på min inkallning eftersom hon ju visste att det låg något där ute. Jag fick gå ut och hämta henne. Samma sak hände skick två på linjetag, men då kunde jag stoppa henne och ta tillbaka henne till mig. Då gick jag själv och tittade lite där linjetaget låg och tredje skicket sprang hon rakt ut och plockade in en. Sen fick hon ta markeringen och det var inget problem fast hon hade strulat ganska mycket innan.


TANKE: Vi måste träna mer på inkallningssignal. Det är svårt att bryta henne då hon jobbar. Annars måste vi bara träna mer på denna övning och att det kan vara många olika saker som händer växlingsvis. Och att man måste lyssna på mattes dirigeringar.


DUBBELMARKERING

Miso markerade både bra. Den första sprang hon rakt ut och hämtade in. Den andra sprang hon först ut rätt och borde ha hittat för hon var precis rätt. Men sen började hon hitta på annat – äta gräs och sväva tillbaka mot platsen där den första dummyn hade legat. Jag försökte att bryta, men återigen lyssnade hon inte. Jag bad då kastaren säga åt henne på skarpen och då kom hon tillbaka till mig.


TANKE: Miso markerar jättebra, men måste bli bättre på att lita på sig själv, att det faktiskt ligger något där hon först trodde.



MARKERING OCH LINJETAG

Fjärde stationen kastades först markering och sen smögs en dummy ut på samma ställe. Miso fixade både markering och linjetag utan problem.


TANKE: Vi får åka svårighetsgraden lite mer, med avstånd och var markeringarna hamnar.


Jag tycker att Miso skötte sig strålande ikväll. Alla tycker att det är så stor skillnad på henne nu mot när vi först började kursen. Med tanke på att hon var en riktig zombie då så är det klart det märks skillnad. Nu är det full fart och en hlet annan intensitet i arbetet. Så himla roligt. Och med tanke på att vi inte kunde träna ordentligt under två månaders tid så har hon ändå hämtat igen ganska mycket de senaste två veckorna.

 
 
Vilja

Vilja

12 maj 2011 23:39

Ja det är verkligen stor skillnad på Fisen nu, så roligt att se!! Om hon nu bara lär sig att lyssna på matte också ;) så kommer det här bli superduperbra!!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

13 maj 2011 19:08

Kul att det gick så bra och att du är nöjd!! Närsök har vi aldrig tränat, kanske något vi kan göra på tisdag?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

13 maj 2011 22:33

"KAN SJÄLV" är ett vanligt fenomen... men oftast lär dom sig efter ett tag att det lönar sig att lyssna på matte :-) Skönt att du har din fartfyllda Miso tillbaka.

Hoppas ni får en härlig helg... MH för er oxå eller?

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

14 maj 2011 11:17

Vad skönt att hon har piggat på sig igen! :)
Jag skrev till Helena precis och frågade om hon har lust att ses och träna nästa helg, kan du då?

Ska Miso också göra MH test idag?

KRAM





http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards