karinochwilma

Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

Mina älsklingar

Av karin - 17 maj 2011 22:05

Jag älskar fisen, eller som hon nu kallas "farten". Mina fyndiga kamrater har döpt om henne eftersom hon numera faktiskt har just FART. (För er fina människor som aldrig gör det, i alla fall inte utomlands, så är fart på engelska samma sak som fis ;-)


Idag tränade vi jakt med gänget. Vi träffades i hästhagar, utan hästar men med hästbajs. Det gick dock bra, inte en antydan till käkande. Vi satte upp tre "stationer". Ett närsök och linjetag lades ut. Hundarna såg kanske att var några stycken som preppade områdena, men vi visade inte direkt på. Så lite halvdolt kan man nog säga att det var. Vi körde en hund i taget och man fick välja vad man ville göra med sin hund. Innan linjetaget kastades en störningsdummy.


Miso sneglade lite åt den men sprang sen rakt ut på linjetaget. Jag hade lagt ut fem dummysar i en linje. Hon sneglade även lite på de andra efter att hon hade snabbt tagit en, men lät dem vara och kom in till mig. När hon kom till mig så gjorde hon en stor båge som för att springa och kolla in markeringen. Jag stoppade henne och hon kom in till mig och lämnade av. Sen fick hon ta markeringen och det gjorde hon utan problem.


På närsöket så sneglade hon återigen åt det håll markeringen kastats, jag gick framåt några meter och då kunde hon springa rakt ut och sökte. Funderade en liten stund om hon skulle rationalisera och ta med flera dummysar på en gång, men kom sen in med bara en.


DUBBELMARKERINGAR

Sen körde vi dubbelmarkeringar en hund i taget. Det blev lite svårt då markeringarna kastades ovanför en liten backe. Hundarna såg alltså att något flög i luften, men inte när det slog ner i marken. Från deras håll såg det alltså ut som om dummyn kunde ha slagit ner var som helst, snett före eller efter kastaren.


Miso sprang alldeles för långt ut, 20 meter snett bakom kastaren. Susanne som kastade tyckte inte att hon kopplade på nosen, utan sprang mest. Då Miso försökte byta område till den andra kastade, sade jag åt Susanne att hindra henne. Har hon valt ett område så ska hon hålla sig där och lita på sin markeringsförmåga.


Dummyn hade hamnat i ganska högt gräs, och mycket längre fram än Miso var. Jag kallade in henne igen och Susanne fick kasta om lite enklare. Vi pratade om detta efteråt, om vi hade gjort för svårt och hur lätt man ska göra. Hundarna måste ju få lyckas men det får ju inte heller vara för enkelt.


Wilmenlund är ju stollig, men så glad att få jobba. Men hon får ju göra lite som hon gör utan att jag bryr mig. För hennes del är det bara på skoj. Och hon är ju så söt så hon får stolla sig så länge hon inte förstör för de andra. Jag älskar min flattifnatt och min stollare!

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

18 maj 2011 08:42

Hon är för charmig, din stollare! Hon är gruppens lilla clown. Det är så kul att se henne arbeta på sitt sätt och jag tycker du gör helt rätt som låter henne göra det!!! Tack åter igen för igår och hoppas på att du kommer på fredag!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

18 maj 2011 22:22

Ibland är det en svår balansgång om hur en övning skall göras för att varken bli det ena eller det andra... sen är det så att en sak som fungerat en eller flera gånger plötsligt inte fungerar.... hur lätt är det då på en skala 1-10?

Våran W-hund skall numera oxå bara få vara med och ha roligt... inga krav mera. Som en domare sa i lördags... vilket fint fotgående och vilka vackra ögon han har. Mm, svarade jag men det kommer han inte långt ut i skogen med :-(

Tänk nu är det snart helg igen... HÄRLIGT!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Annica

Annica

19 maj 2011 00:58

Jag tror nog att vi faktiskt generllt kör för lätt för våra hundar... Såg på Cola i helgen, hon hade klara svårigheter med apportkastardummiesena på lördagen men med bra träning där hon var tvungen ligga i gick det mycket bättre redan på söndagen! Enligt Birgitta som är min guru så curlar vi våra hudnar alldeles för mycket.. Miso måste lära sig få ner näsan i backen vid nedslaget och lära sig ligga i. Kast stor vit dummy, se till att kastaren plcokar upp o lägg dit tennisboll eller valpdummy lite nergrävd/dold istället.. Gör sök med bollar nergrävda osv.. Härligt med fart!! Men inte engelsk kanske ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se