karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 maj 2011

Bra träning vid och i vatten

Av karin - 22 maj 2011 21:30

Igår träffades träningsgänget vid Rensättra/Sågtorpssjön.


Vi började på ängarna med att göra stadge/inkallningsövningen som jag underhöll flickorna med i fredags när Miso knallade. Förgyllde mången dag då...


Föraren sätter hunden vid A, går bort och lägger dummyn en bit bort, går och ställer sig vid B (det blir en trekant). Kallar sen in hunden till B och skickar på ett linjetag till dummyn. När hunden kommer in till föraren ska de tillsammans, hunden fortfarande med dummy i munnen gå från B till A, där den får lämna ifrån sig den. Hos Helena finns övningen på film (både hur det ska se ut och inte...).

Miso har svårt att hålla sig från att springa till apporten istället för att komma till mig. Men efter att jag fått säga till henne på skarpen så fattade hon att det inte var ok och sprang till mig så att jag kunde skicka henne på linjetaget. Fotgåendet med dummy i mun får vi inte riktigt till. Vi måste träna mer på att gå jaktfot och att det inte är ok att äta gräs!!!


Sen gick vi ner till vattnet där vi lade ut ett stort sök, inte så brett (på min önskan), men relativt djupt och med många terrängskiften - från berg, ner i vatten, in i skog, över berg in i vass. Vassen var tät och ganska svårframkomlig. De mer oerfarna hundarna höll sig närmre land där det inte var så mycket vass, och inne i skogen. De mer "ruttade" hundarna plöjde igenom vassen och fick simma under den!


Miso var jätteduktig. hon kunde sitta still och invänta sin tur fast de andra plaskade runt och jobbade. Hon plockade in den första väldigt snabbt, släppte dock och skakade innan hon plockade upp och kom in med dummyn. Detta får vi träna mer på och där jag står nära eller i vattnet och tar emot.


Andra skicket på sök var svårare då de flesta dummysar var bärgade. Miso sökte dock långt ut, höll på ganska länge, men arbetade hela tiden och kom in med en av dummysarna som låg längst ut. Hon kom in i full fart och utan att skaka sig.


Sen fick hundarna varsin markering. Även detta klarade hon galant. Jag är mycket nöjd över gårdagens träning! Vi ska dock träna mer på fotgående och avlämningar då hon varit i vatten.

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

23 maj 2011 10:33

Låter som en bra träning! Skulle vi köra likande upplägg på tisdag eller har ni någon ny plan?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

karin

23 maj 2011 11:12

Mejlade dig och Helena innan jag såg detta :-)

 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

23 maj 2011 13:20

Att inte äta gräs tycker systeryster är VÄLDIGT svårt i alla situationer ;) Tydligen bland det bästa som finns så det kanske man skulle använda som en extern belöning ;)
Hoppas vi kan ses framöver!

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se