karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 maj 2011

Inkallningsövning och linjetag

Av karin - 23 maj 2011 11:02

Tränade lite på morgonpromenaden idag.


Jag tycker att inkallningsövningen (se förra inlägg) är så bra, speciellt för Miso som har liiite svårt att hålla sig. Tidigare har vi bara gjort den på äng, idag provade jag i skogen och tog lite hjälp av stigen vi gick på.


Gjorde lite annorlunda i morse. Satte ner Miso på stigen. Istället för att utgå från henne då jag lade ut dummyn, så gick jag framåt på stigen. Sen gick jag rakt in i skogen där jag kände att det kunde bli ett rakt linjetag, och la ut dummyn så att det blev en trekant mellan dummyn, Miso och mig. Gick tillbaka och kallade in Miso till mig, skickade, gick fotgående tillbaka där hon suttit från början och gjorde om. För varje gång lade jag dummyn längre och längre ut efter "linjen".

Efter det körde jag bara linjetag på samma ställe, men lade ut fyra dummysar efter varandra, den sista ganska långt ut. Hon var jätteduktig och sprang rakt ut, men började söka där de första dummysarna legat utan att jag hade lagt på närsökssignal. Jag vill naturligtvis att hon ska springa rakt ut tills jag säger till. Men det kan vara att hon faktist fick dem i näsan också och därför började söka. Dummysarna låg med ca 5 meters mellanrum.


De första två gjorde hon så att hon började söka själv. Det var också de två dummysar som låg där jag hade lagt förra övningen. Följande två låg längre ut och då fortsatte hon faktiskt att springa ut. Idag var det heller ingen tvekan att hon skulle springa ut gång efter gång. Tidigare har det varit så att hon har hämtat in en eller två och sen inte trott att det kan ligga något mer.


Nu tror jag att jag kan länga avståndet ganska mycket, men att det fortfarande är tydligt var "linjen" går och att hon ser mig lägga ut den långt ut. Det jag vill ha är långa, raka linjetag utan avvikelser och snurrande/sökande.

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

23 maj 2011 23:09

Tack, men Wilda är ju inte lika utbildad i apporteringen som Miso så det är ju lite beroende på vad man prioriterar :) Det är så typiskt att jag gjorde mig illa precis när jag dragit igång apporteringsträningen med lilla brun så det blev lite uppehåll men så fort jag kan kasta dummies igen kör vi igång igen :)

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se