karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

Sök, stadga vid vatten och på linjetag

Av karin - 25 maj 2011 16:31

Igår träffade vi träningsgänget igen. Konstaterade att det var första tillfället på hela vårens träningar då vi fick lite regn. Gjorde inte så mycket eftersom vi var vid vatten och i skydd av lite skog.


Vi började med en stadgeövning. En dummy slängdes i vattnet, fastsatt på snöre. Vi vände bort hundarna och skickade på linjetag in mot skogen, medan dummyn fiskades upp. Miso fick göra två gånger och gjorde ingen tendens till att knalla.


Wilma som tycker det är hysteriskt roligt med vatten, hade lite svårt att hålla tyst när de andra jobbade. När det sen var hennes tur visste hon inte vilket håll hon skulle rikta sig. Men hur det är med henne så har hon ändå någon slags LITEN självdisciplin och gör som matte säger. I och för sig gärna med en liten twist av stolleri.


Sen lade vi ut ett sök i vass, i strandgräs/gjyttja och långt ut, över sten i vass. 10 dummysar lades ut till fem hundar och vi turades en efter en.


Miso var jätteduktig och kom snabbt in med den första. Wilma var också duktig, men ignorerade den vita fina dummyn som låg i vassen, fast hon såg den. Hon tyckte nog att den låg lite för besvärligt till. Önskar att jag hade haft filmkamera med för hon såg väldigt rolig ut när hon klafsade runt i gjyttan. Lyfte benen högt och såg lite "fin i kanten" ut. Tyckte nog egentligen att det där med gjyttjebad är förebehållet flattifnattar. Men vad gör man inte för att få vara med och leka!


När det var Misos tur igen så fanns det bara tre dummysar kvar och de låg såklart knivigast till. Miso letade långt ut och länge. Var riktigt duktig men fick ingen utdelning. Så jag gick lite närmre och kunde stötta henne så att hon gick ut i vassen. Ville att hon skulle lyckas och förstå att dummysarna kan ligga riktigt knepigt till. Jag tror nästa gång att hon kommer att ha lättare att ge sig ut i den tunga, trassliga vassen. Vi får se. Jag är i alla fall supernöjd med hennes arbete och stadga.


Idag har vi tränat stadga i skogen. Hon fick bitvis gå jaktfot med mig i skogen och det gick riktigt bra.


Sen gjorde jag linjetagsövningen som jag skrev om i förra inlägget, med undantaget att jag lade ut fyra dummysar på en gång efter varandra långt ut. Det fixade hon riktigt bra, även om hon mattades av idag och inte hade samma fart in.


På fredag bär det av norrut på jaktkurs hos Eva Thorén. Det ska bli så roligt, ser verkligen fram emot det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se