karinochwilma

Direktlänk till inlägg 26 maj 2011

Uppsamlingsträff för missat kurstillfälle

Av karin - 26 maj 2011 20:43

Eftersom jag missade en gång på kursen fick vi tillfälle att gå en gång extra. Vi var många idag, jag tror 15 hundar. Vi fick själva bestämma vad vi skulle göra och så gick Lena omkring och hjälpte till.


Eftersom jag nästan inte tränat alls på stoppsignal så ville jag ta mig an det. Jag har tränat lite grann på stoppsignal när Miso kommer emot mig och det gör hon ganska bra. Däremot tycker jag det är svårare att träna då hon springer ut ifrån mig.


Vi började med att göra två målområden med hjälp av markeringar. Sen satte vi ner hunden, gick ut och lade en dummy ca 20 meter ifrån (i det ena målområdet), utifrån den gick vi sen till nästa målområde och låtsades lägga en dummy där. Då hade vi bildat en triangel mellan hunden och de två målområdena.


Hunden skickades sen till det ställe vi låtsas lägga ut dummy. När hunden hade fått leta en stund blåste vi stoppsignal och dirigerade åt sidan till dummyn.


Det var svårt att bryta Miso när hon sökte i målområdet utan dummy. Till slut fick jag henne att bryta i alla fall och bärga in dummyn.


Nästa övning lade vi en hög dummysar bakom hunden, kallade in, blåste stoppsignal och gav uttecken. Det gjorde Miso jättebra. Men sen tog hennes hjärna slut.


Nästa övning vi skulle göra var att lägga dummyn rakt ut åt sidan. Sätta hunden framför oss, kalla in och stoppa i höjd med dummyn och dirigera åt sidan. Miso kom på inkallningssignalen, stannade på stoppsignalen, tog dirigeringen åt sidan, sprang ut men lade ner arbetet och började käka gräs. Då bröt jag och lät henne titta på när de andra jobbade istället. Så här i efterhand kan jag tänka att jag borde ha belönat henne för hon tog faktiskt alla mina dirigeringar även om hon inte avslutade. Men det var liksom försent att belöna då hon hade börjat tugga gräs.


Bra att hon tog dirigeringarna, mindre bra att hon tog slut så snabbt. Men det kanske är väldigt jobbigt för dem med dirigeringsträning? Tar nog mer än att "bara" springa och hämta en markering.


I morgon bär det av norrut, för jaktkurs hos Eva Thorén. Kul!

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

27 maj 2011 07:19

Jag tror helt på din teori om att det är jobbigare med dirigeringar, stoppsignal och inkallningar. Indy tar också slut mycket fortare när man tränar sånt. Ha det så himla underbart på jaktkursen!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

30 maj 2011 08:54

Underbar header!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

30 maj 2011 09:34

åhhh va ni tränar massor o va mycket kul övningar ni gör, jag får nog läsa igenom massor av era bloggar här känner jag så fort jag får tid. HAr ju blivit rena jaktträningsboken av detta :)
Blir så sugen att hinna träna mer apportering med Madonna men snart så hamnar det överst på vår priolista :)
Kramis

http://zetterljungs.cyberiste.se

 
Ingen bild

Pernilla och Texas

30 maj 2011 19:18

Hm, tränar själv stoppsignal och är väldigt noga med att inte blanda övningarna, dvs linjetag och höger-vänster. Hellre exakt samma övning på samma plats flera dagar i rad och sedan bygga på den övningen, än byta till en helt annan. Och så bryta ner övningen i små bitar, ungefär som jag sett att ni gör i lydnad, och inte gå vidare med en svårare uppgift innan den första sitter bergfast. Då "tröttnar" inte hunden, för den märker att den lär sig något. Och hunden gör heller aldrig fel och behöver aldrig korrigeras. (Men jag tränar förstås på ett annat sätt, helt utan belöning.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se