karinochwilma

Direktlänk till inlägg 14 juni 2011

Dagens lite improviserade träning

Av karin - 14 juni 2011 20:38

Bra med mammalediga kompisar. Idag körde jag och Annika en timmes-pass på ängen här hemma. Högt gräs men det var som en korridor med öppnare yta. Vi slängde markeringar på ca 30 meters håll och över ett dike. Svårigheten var att det var väldigt ojämnt på marken på väg till markeringen och att ta sig över diket där det var högre gräs. Det var dessutom mitt på dagen då det var som varmast.


Eftersom Miso greppar dummysarna som cigarrer så hade jag med mig två ovala och den jättestora dummyn. Miso var långsam idag. Snirklade fram där det var svårsprunget. Sen snurrade hon runt ett tag före diket. Annika gjorde tecken till mig när hon var vid diket så att jag kunde klämma i med ett "över". Jag håller på och tränar in kommandot "över" och "håll" nu. När hon hade plockat in två dummysar stoppade vi och körde indy istället.


Nästa övning blev också en markering, denna gång över ett annat dike som är 2 meter brett, och med höga kanter. Dummyn kastades bakom ett buskage. Första markeringen försvann Miso ner i diket och jag hörde hur hon plaskade runt. Annika kvackade lite och Miso dök upp ur diket en bit bort. Hon letade sig dock tillbaka till markeringen och plockade in den. Nästa två markeringar sprang hon rakt ut över diket och letade dummyn på rätt ställe.


När vi var klara gick vi till fotbollsplan för att köra lite stoppsignal. Miso kan stoppa på signal när hon kommer emot mig men inte när hon springer ifrån mig. Vi lade ut en dummy som jag skickade Miso mot och försökte blåsa stoppsignal när hon var mitt emellan oss. Då hon inte lyssnade sprang Annika dit och norpade dummyn. Miso blev väldigt tveksam och ville sen inte springa ut på linjetag igen mot dummyn. Vi fick tänka om. Hon har haft bra linjetag så jag känner att jag inte vill strula för mycket genom att skicka henne på linjetag och sen stoppa henne. Jag får nog börja att gå separata promenader med Miso och Wilma så att jag kan spontanträna mer på såna saker.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lisa & Röja

14 juni 2011 21:15

Oh, vad himla duktiga ni är, unghundsderbyt verkar ju ha gått helt okej! Tycker det var superbra att ni körde 5:e rutan!

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

14 juni 2011 22:27

Tack för idag! Det var verkligen bra marker att träna markeringar på!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

15 juni 2011 12:57

Hej på er!
Kul att hitta hit och läsa om er tripp till Skåne.

Mvh
Anna, Hedvig och Hilda

http://gyllenevanner.wordpress.com

 
Anna-Karin

Anna-Karin

15 juni 2011 20:38

Hej Karin!
Det verkade gå ganska bra på ert unghundsderby. Kul att träffa dig efter så lång tid. Hoppas det blir kortare tid till nästa gång.
Hälsningar
Anna-Karin med Nemo (och jag som hade Tricke)

http://www.djurhalsa.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se