karinochwilma

Direktlänk till inlägg 16 juni 2011

Fortsatt träning med stoppsignal

Av karin - 16 juni 2011 22:46

I morse lade jag två dummysar bakom och skickade ömsom höger ut och vänster ut. Miso ska vända på mitt uttecken, antingen åt höger eller vänster. Det gick riktigt bra. Sen gjorde jag samma övning som igår och det gick också bra.


Wilma fick göra samma sak. Den lilla stollaren är så duktig. Vi har ju egentligen inte tränat så mycket dirigering, men hon tar i stort sett alla tecken och signaler. Då jag skickar henne på ut så kan hon bli osäker och söka hjälp då hon kommer på längre avstånd.


Nu ikväll har Jag, Helena och Annika träffats på en ny bra träningsplats. Väldigt kuperad terräng så att hundarna fick springa från den ena kullen upp på en annan. Helena hade med sig apportkastaren med nya basebollformade dummys. De röda utan flärpar for all världens väg upp i skogen. Ingen av hundarna lyckades markera dessa så Vilja fick göra ett sök. Efter det hade vi fått ett målområde, när vi sen sköt de vita med flärpar så for de inte iväg lika långt, men tydligare/lättare så vi fick ett nytt målområde.


Miso var seg nu ikväll, markerade men var väldigt långsam. Hon hinner ju inte täcka av så mycket mark då och ibland vet man inte om hon letar eller fnular runt och gör annat. Jag blir frustrerad även om jag försöker att intala mig själv att det kommer att lossna och farten kommer. Vi kämpar på och jag får ta det som en större utmaning, att både träna henne i jaktliga kunskaper och att få upp intresset och farten. Inget är gratis och förhoppningsvis lär jag mig massor på vägen.


Jag hade med mig vilt ikväll, trutunge, duva, nötskrika och kanin. Indy fick köra först och kom in med alla fåglarna.


Vi lade ut alla fåglar igen och så fick Miso köra. Hon hade bra fart ut och sprang direkt ut till kaninen. Efter att den hade fått en ordentlig genomsniffning kom hon in med den till mig. Hon har aldrig träffat en "nin" förrut. En väldigt stel "nin" var det också för den hade inte tinat riktigt. Såg kul ut när hundarna kom in med den, stel som en pinne :-) Här fick jag det goda rådet att avsluta när det hade gått så bra, så Miso fick snällt titta på när de andra fick plocka in alla fåglar och kaninen.


Bra att ni sa till mig tjejer, så att vi avslutade när Miso hade gjort bra ifrån sig. Ses i morgon!

 
ANNONS
 
Annica

Annica

19 juni 2011 09:14

Visste väl att Miso skulle gilla vilt ;-) För det SA hon till mig *himlar med ögonen* Nästa gång går det snabbare tina kaninen..

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se