karinochwilma

Direktlänk till inlägg 17 juni 2011

En rolig träning

Av karin - 17 juni 2011 12:06

Nyss hemkommen från morgonens jaktträning med tjejerna. Vilken skillnad! Idag var Miso på hugget och gjorde allt med tempo och glädje. Jag fattar inte att det kan vara sån skillnad. Jag ska nog göra som Helena föreslog ta blodprov för Borrelia och Ehrlichios. Det kan ju inte skada att utesluta det i alla fall.


Idag körde vi återigen markeringar, lite kluriga. Hundarna var tvugna att ta sig igenom högt gräs och över ett djupt dike, över mer högt gräs och igenom eller runt ett taggigt nyponrosbuskage. Kastaren stod dold bakom buskaget.


För att göra det ytterligare lite svårare hade vi en skytt som gick före med gevär (utan att skjuta), så fick vi träna jaktfot också.


Bra kärra Pettsson har!


Miso hade ett jättefint jaktfot och jag kände att jag kunde gå avslappnat utan att korrigera henne hela tiden.


Miso markerade bra, tog sig runt buskaget och kom in med full fart . Först fick hon bara en markering, på inrådan av mina braiga kamrater. När de andra hade kört några gånger fick hon försöka igen och skötte sig lika bra denna gång.


Wilma hade full fart ut, men vid buskaget tog det tvärstopp. Inte i sin vildaste fantasi kunde lilla fröken tänka sig att någon skulle vara så dum och kasta bakom det där stora taggiga. Helena fick kvacka och då gick det upp ett litet liljeholmens även för stollaren.


Nästa övning var för att hundarna ska lära sig att hålla sig kvar i målområdet. Närsöksdummysar lades ut och en markering kastades som sen togs bort. Även här skötte sig Miso jättebra. Hon fick bara ta en.


Det sista vi gjorde var att Annika ville göra dubbelmarkering med Indy. Vi gick mycket närmre och kastade först en dummy i det område vi varit tidigare. När han hade plockat in den, kastade jag först en i samma område igen och sen en väldigt tydligt i öppet högt gräs. Indy tog alla markeringar utan problem.


Jag testade även med Miso och hon tog också alla makeringar och levererade in till mig jättefint. Jag är supernöjd med hennes arbete och attityd idag!

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

17 juni 2011 19:16

Idag jobbade hon verkligen super bra!!!På onsdag tycker jag att vi provar med ett likande upplägg. Hon får bara göra en sak, vila, gör en sak, vila. Fungerar det då också kanske vi har kommit på hur vi ska träna Miso.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

17 juni 2011 22:31

Oj vad jag fick läsa ifatt mig... ni har verkligen inte legat på latsidan som jag gjort.

Grattis till ett bra genomfört unghundsderby. Lilla fadäsen hoppas jag du lämnade kvar i Skåneland och bara tog med dig allt det braiga. Så synd att det var just i helgen som jag var iväg... men jag hoppas få se er live någongång framöver istället.

Ha en bra helg!

Kramizar
Ps. Er bilfärd utan bromsar lät riktigt läskig...

http://stadsflattarna.se

 
Helena

Helena

17 juni 2011 22:51

Jag tror som Annika skriver att vi har kanske har hittat en del av lösningen till Misos träning, blir spännande att se om vår teori håller ;) Men om hon fortsätter att vara såhär upp och ner hela tiden tror jag nog att det kan vara skönt att ta ett blodprov så man inte behöver fundera på det längre. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

19 juni 2011 09:10

Undrar bara om inte tjejerna är ganska sena, Polly var förut så jag ibland önskade en växel till, nu vill jag gärna ha en nödbroms ;-)När Pingla hade Borrelia blev hon hela tiden sämra och sämre tills jag kom på vad det kunde vara..

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se