karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 juni 2011

Jaktträning med Annika och Indy

Av karin - 22 juni 2011 21:48

Idag träffade jag och tjejerna Annika och Indy för lite träning. Vi var på samma ställe på ingarö där vi tränade med apportkastare och vilt för någon vecka sedan. Vi hade ingen apportkastare idag eftersom Helena inte kunde vara med, men annars ville jag köra ungefär samma upplägg för att testa min tes vad gäller Miso. Jag tänker att hon blir lite långsam och fnulig när hon är osäker och inte vet riktigt vad som förväntas av henne. Så som hon var förra gången. Wilmenlund var också med idag och utförde allt, men med en liten twist, på en stollares vis.  


Idag skötte Miso sig strålande! Vi började med enkelmarkeringar på ett och samma ställe. Sträckan hundarna skulle springa var ca 50 meter i väldigt kuperad terräng. Sen körde vi en dubbelmarkering i samma område och en i ett helt nytt område. Miso tog alla markeringar klockrent. Eftersom jag hade tunga dummysar, ca 1 kg så fick hon kämpa lite för att komma in med dem. Hon levererade dem fint, vi måste fortfarande träna på greppet, men det har blivit bättre. Jag är mycket nöjd med hennes arbete.  


Sen körde vi ett stort sök, 4 dummys. inte så brett, ca 10-15 meter men djupt, ca 50-60 meter gissar jag. Vi hade två kanindummysar, en riktigt bamsestor och min nya fina foam anddummy som ser ut som en liten and och har ett bra snöre för att få bra schvung i kastet. Den är för vattenapportering egentligen.Vinden låg på lite snett framifrån, så fick vi ut hundarna på högerkanten så var chansen större att de skulle få dummysarna i nosen.


 

Indy fick börja och gjorde ett riktigt fint sök. Han har en fantastisk nos den hunden! Miso var också jätteduktig. Jag tror att hon vid ett tillfälle såg 1-kilos dummyn på utvägen, men valde att leta efter den fina kanindummyn, för vid nästa skick sprang hon nästan rakt ut och tog 1-kilos dummyn. Hon var mäkta stolt när hon hittat foam anddummyn som låg längst ut. Stolt hållning och svansen rakt upp. Hon kom fint in och lämnade varje gång. Vi fortsätter att träna på avlämninga roch fart, det känns som om det kommer.


  Indy med den nya foam anden :-)

Vi avslutade med markeringar på vatten. Svårt att bedöma avstånd, men det var nog ca 30-40 meter. Miso simmade ut men avbröt sen och simmade tillbaka till mig. Annika kastade igen och denna gång simmade Miso hela vägen efter att Annika hade kvackat lite. Hon valde dock att gå upp ur vattnet en bit ifrån mig där det var lättare att komma upp och inte så långt att simma tillbaka. Hon mötte mig dock och lämnade av i hand. Bra att vi får mycket chans att träna vattenapportering i sommar för det känns som om hon är lite osäker.


Simma kan hon och gör det gärna. Men det kan vara att vi idag hade vittrat in anddummyn med något Annika hade köpt som ska lukta and. När vi var hos Eva Thoren så tog Msio alla markeringar på vatten med dummy klockrent, men när sen viltet kom fram blev hon osäker. Vi måste träna mer med vilt också. Och träna i flera nya miljöer, olika terränger och konstiga hinder. Jag ska fortsätta att testa min tes.


Dagens träning kändes riktigt bra och positiv. Miso gör framsteg!      

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pernilla och Texas

23 juni 2011 11:39

Dina funderingar om Miso tror jag är på rätt spår. I dina beskrivningar av Miso känner jag igen Texas och efter mina kurser som jag gått i vår har jag lärt mig att strunta i fart, och istället bygga förtroende. Gemensam nämnare för alla kurser har varit "Hunden gör aldrig fel" Det gör att jag aldrig behöver korrigera eller blir arg eller frustrerad längre på Texas och det märker han :-). Alla instruktörer har sagt samma sak: "Farten kommer med säkerheten!"
Håller tummarna för att det är som du tror och inte borelia!

 
Lystra

Lystra

23 juni 2011 12:33

Härligt syrran!!!

Önskar dig och din familj en härlig midsommar!

Ps resten av familjen hälsar också ;) ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

23 juni 2011 12:46

Hon var ruggigt bra igår!! Tack för en mycket bra träning! Vi hann ju med allt utom linjetag men det kan jag lika gärna träna själv. Ha en härlig midsommar!!!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

25 juni 2011 11:24

Speglar är bra till mycket ;P

Glad Midsommar ( i efterskott).

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Annica

Annica

25 juni 2011 21:24

Bra jobbat! Tror definitivt att ni är inne på rätt spår ;-)

http://www.ryegates.se

 
annika

annika

29 juni 2011 17:12

Halloj! Tack för ännu en trevlig och glad hälsning i gästboken. Ja vi försöker å hålla igång, å ett gäng utställningar e ju på G men även lydnad å bruks, hoppas på appel i höst å om allt vill sig väl lydnad nu i sommar.. Va spännade å ställa ut Miso igen, ja vissa är ju som sagt som vin.. =)Lycka till så hoppas vi kan ses snart.
Kram
annika & trion

http://annikasvovvar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se