karinochwilma

Direktlänk till inlägg 30 juni 2011

Åh vad jag inte vill jobba just nu

Av karin - 30 juni 2011 18:39

Trodde jag skulle kunna börja glida in i semesterlunken nu, men det visade sig vara helt fel. Det är NU allt ska göras innan semestern. Får nog t o m skjuta på semestern någon dag eller två :-( Men jag ska inte klaga, har ju ett rätt så fritt jobb i alla fall och jag kan välja att vara ute i solen på dagen och jobba hela natten istället.


Idag åkte jag och Annika till Domarudden/Åkersberga för lite jaktträning. Det är där Flatfestivalen går av stapeln i slutet av juli och därför föreslog Annika att vi skulle åka dit så att Miso hade varit där en gång innan. Vet inte om det har någon betydelse, men om det har det så är det ju kanon att ha varit där. Vi testar fortfarande tesen erfarenhet ger säkerhet, mer arbetslust och fart. Är glad att Annika föreslog det för det är ju inte självklart att träningskompisar har tid och vill åka så långt.


Vi kunde inte lista ut var tävlingarna kommer att gå av stapeln för det är ett fritidsområde med badstrand, motionsslingor, bastubad etc. Eftersom vi inte kunde vara just där med hundarna gick vi på andra sidan vattnet och tränade.


MARKERINGAR PÅ LAND

Vi började med markeringar på land. Svårigheten var att hundarna skulle springa längs med vattnet. Jag var lite orolig för Miso skulle passera en helnaken plaskbadande kvinna och några änder som placerat sig intill kvinnan på samma stenhäll. Markeringen blev ca 20-30 meter lång och hamnade bakom några glesa granar.


Indy fick börja och gjorde det jättebra. Miso fick köra sen och skötte sig också väldigt bra. Annika sa att hon markerade klockrent. Vid en markering kollade hon in nakna damen, men bestämde sig sen för att komma in till mig istället. Som pangbelöning fick hon istället gå ner och bada när hon levererat dummyn till mig.


MARKERINGAR PÅ VATTEN

Jag vill gärna träna på klurigt vatten. Detta var inte så klurigt, men svårigheten var att hundarna var tvugna att simma igenom ganska mycket, men inte allt för tät, vass för att hitta dummyn. Även här sa Annika att Miso kom direkt på dummyn. Känns bra att hon kan markera bra, men även hålla fokus på var den landat fast det kommer hinder i vägen.


SÖK

Vi gick lite längre bort och hittade en plats i skogen som var ganska öppen. Annika lade ut ett sök till Miso som var ca 50 meter djupt, 15 meter brett. Miso jobbade metodiskt in alla 4 dummysar och med undantag för att hon bytte en gång så skötte hon sig jättebra. Lungt men jämn fart och hon jobbade hela tiden.


LÅNG MARKERING

Annika ville träna långa markeringar med Indy. De blev kanske 50 meter långa och över en kulle och över en stock. Indy fick dessutom en dubbelmarkering som han löste bra.


Miso fick ta två enkelmarkeringar på samma ställe och markerade även dessa klockrent.


Att träna på:

Apportgrepp

Att hålla dummyn vid vattenarbete hela vägen fram till mig. Hon vill gärna släppa precis när jag ska ta dummyn för att skaka sig.

Skaka av sig vatten på kommando

Svårare markeringar, dubbelmarkeringar

Plocka bort en del belöningar, inte belöna varje apportering.

Fotgåendet


Nu är det snart semester iaf och vi får se hur det blir med blogguppdaterandet. Jag har i alla fall tänkt att träna mycket jakt i skärgården. Ett ypperligt tillfälle att träna vattenapportering, nya miljöer varje dag och apportgrepp. Det kommer nog att bli en del personspår också. Perfekta aktiviteter då det inte finns mycket yta att promenera på.


Trevlig sommar!

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

2 juli 2011 04:00

Jag vet inte om du läser mina svar på kommentarena så jag kopierade det och la in det här också.
Är det en vanlig dubbel där hunden får välja själv har du ditt vanliga kommando. Men vid t ex en dubbel där du väljer vilken hon ska hämta riktar du ju henne med handen, då ska du ha ett eget kommando. Samma sak då det är en dubbel där ni är två hundar på och domaren bestämmer vilken hund som ska hämta vilken dummy/vilt, då måste du rikta hunden och då ska man använda ett speciellt kommando. Mao de gånger du måste rikta med handen för att visa vilken dummy/vilt hunden ska ta använd ett eget kommando. Det blir tydligare för hunden då. Hunden kan inte blanda ihop det med ett linjetag även fast du visar med handen.
Ett annat tillfälle detta kan komma det är när du kaster en störningsmarkering och sen skickar hunden på ett linjetag. När det sen är dags att skicka hunden på störningen använder man handtecken och det egna speciella kommandot.
För dig blir kommandona (om jag inte minns fel):
markering - apport
linjetag - ut
markering med styrning - hämta eller vad du nu väljer
Bra att du frågar! :)
Tack för en bra träning! Kul att Miso jobbde så bra genom hela träningspasset!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se